roboti006

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 67)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Vlastní tlačítko v TinyMCE #13243

    roboti006
    Participant

    Tak jistě… shortcode se dají použít, ale já bych chtěl, aby tyto funkce mohli používat uživatelé, kteří nemají přístup k závorkám a tak (mobily – jestli vůbec tinymḾCE funguje na mobilech a Androidech…). Potřeboval bych čistě to tlačítko, které bych přidal do editoru.

    Už delší dobu hledám nějaký návod na toto, ale zatím jsem nenašel nic, co by odpovídalo tomu co potřebuju.

    odpověď na téma: Vlastní tlačítko v TinyMCE #13241

    roboti006
    Participant

    Toto není to co řeším. Chci přidat tlačítko (pokudmožno i vlastní ikonu), které by umělo označit text nějakým HTML formátováním (jako je už třeba <b> nebo <i>). Prostě chci text obalit do vlastního tagu.

    odpověď na téma: .htaccess – Přesměrování s vyjímkou #12677

    roboti006
    Participant

    Tak jsem to po delší době vyřešil pomocí dotazu na JPW, a vyšlo z toho toto:

    RedirectMatch 301 ^/(?!vynechat/) http://...

    a jsem rád že už je to vyřešené. :)

    odpověď na téma: Plugin české podpory WordPressu v nástěnce produkuje chyby #13107

    roboti006
    Participant

    Možná to bude znít jako blbost, ale do kterého souboru index to mám dát? V každé složce WP je nějaký ten index.php, a to mně mate…

    odpověď na téma: Plugin české podpory WordPressu v nástěnce produkuje chyby #13105

    roboti006
    Participant

    Ano, ozvu. ;)

    Teď jsem zkoušel do wp-config přidat wp-debug false, ale moc to nepomohlo, stejně mi to tam pořád vypisuje deprecated… Nevím jestli wp-config má vliv na zobrazení admina…

    odpověď na téma: Sledujte fórum neustále přímo z WordPressu #8693

    roboti006
    Participant

    Myslíš, skrýt před normálním uživatelem viditelný link? To uděláš snadno přes CSS.

    odpověď na téma: Schvalování příspěvků ve fóru #13097

    roboti006
    Participant

    Aha, tak to už chápu, nedošlo mi, že by mohl být problém s tímto :D

    Nedala by se ta přezdívka trochu poměnit, nebo přidat do vyjímek, abych furt neotravoval ve spamlistu?

    Děkuji za osvětlení. :)

    odpověď na téma: Nejde mi instalova WORD PRESS #13093

    roboti006
    Participant

    V první řadě, WordPress není to samé co HTML. Je to redakční systém, který je založen na komunikaci s databází, a hlavně využívá dynamické skriptovací jazyky, které potom dohromady vypisují obsah webu. To znamená, že není tak nenáročný, jako HTML, neboť ke své práci potřebuje server, připravený na práci s PHP a Databázemi. Dnes toto umožňuje většina serverů, a dokonce i u Freehostingů se nějaká verze PHP většinou vyskytuje. Takže by jste měla někde zjistit, jak váš server umí spolupracovat s PHP, a jak tam fungují databáze, a zajistit si přístupové údaje. Pro tyto účely mohu vřele doporučit freehosting a hosting Endora, který nabízí volbu automatické instalace WP, tedy že v pár sekundách nahraje na web WordPress, nakonfiguruje databázi, a dokonce nastaví možnost samostatných aktualizací. Jinak začátečníkům, vychází WordPress vstříc tím, že po nahrání souborů na web, a zadání základní adresy, spustí průvodce, který vám pomůže s nastavením. K nastavení budete potřebovat samozřejmě, informace jako webová adresa databáze, uživatelské jméno a heslo, kterým se do databáze přihlašujete. Kdyby byl problém, tak mi můžete přístupy (FTP a Databáze) poslat na Email (jancikuvmail(zavináč)gmail.com), a já to udělám za vás. Popřípadě něco hledejte na internetu. Je toho spousta ;) Hodně štěstí.

    odpověď na téma: Převod HTML/CSS šablony #12996

    roboti006
    Participant

    Tak jsem posbíral nějaké materiály ze záložek, které mám v prohlížeči, pro případ že bych něco zapomněl, nebo se chtěl poradit s chytrými návody, jinak vřele doporučuji i server programujte.com, tutoriarts.cz, interval.cz a třeba i http://www.redakcni-systemy.com, prostě weby, kde ve velkém najdeš České instrukce, k tomu co potřebuješ. Mimo to, můžu posloužit i malým “tahákem pro začínající tvůrce šablon“, který jsem spatlal, abych měl trochu přehled.

    Když si do Googlu zadáš třeba “tvorba wordpress šablony”, tak tam máš přímo, jak zprovoznit HTML šablonu ve WordPressu, a jak na některé zlomyslnější funkce.

    Na internetu je toho dost, stačí hledat ;) hodně štěstí, a doufám že se ti bude dařit víc než mně ;)

    odpověď na téma: Převod HTML/CSS šablony #12995

    roboti006
    Participant

    Já jsem začátečník, ale postupně se zlepšuju, ale první jsem se snažil tvořit něco v HTML + CSS, potom pár měsíců s PHP, a potom jsem objevil WordPress, a dal jsem se na WP šablony… Je to zajímavá práce, vřele doporučuji :) a když se naučíš dělat dobré šablony (to jsou šablony lepší než moje, takže jakákoliv šablona… :D ), tak jsi dobrej, a půjdu se k tobě učit :) Já jsem vždycky přes Google hledal návody a články jak k PHP, tak k WP.

    Hodně štěstí :)

    odpověď na téma: Plánujete v brzké době vydání české verze 3.4.2? #13014

    roboti006
    Participant

    Zdravím. Pokud vím, tak aktualizuje se jádro, a to nebude jazykem jiným než programovacím, či Anglickým… Nejlepší je buďto mít nastaven server tak, aby wordpress mohl aktualizovat sám, nebo stáhnout novou verzi základních souborů, a nahrát na server. Snad jsem nic nepoplet ;)


    roboti006
    Participant

    Tak už to chápu ;) Celou dobu jsem myslel, že cyklus článku je šablonově jiný než archivní, ale už jsem pochopil, že to funguje velmi podobně, a že tam nemusím vytvářet vlastní cykly pro výpis… Prostě vytvořím normální článkový cyklus, a potom v Adminu nastavím zobrazení->hlavní stránka na výpis nejnovějších, a zároveň si zajistím zkrácení článku zápisem <!–more–> do příspěvku. Osobně jsem si radši udělal odkaz z nadpisu, protože by to odkazovalo na kotvu. Díky moc, ahoj :)


    roboti006
    Participant

    To znamená že bez pluginu to nepůjde?


    roboti006
    Participant

    To jo, ale já jsem myslel jestli to jde jen při použití šablony… Místo archivů že bych měl zkrácené články s náhledy, které by se navíc daly jednoduše vyhledávat, stejně jako v normální archivní stránce… Jen s tím, že tam místo textu bude zkrácený úvodník, a náhledový obrázek.

    odpověď na téma: Setings page pre šablónu #8985

    roboti006
    Participant

    Možná je to blbost, ale co tak do souboru options.php zadat podmínku jestli se nastavení uložila, a když jo, tak uložit něco do sessions (nebo get do adresy, nevím) a k formuláři zadat další podmínku která by kontrolovala přítomnost těchto věcí, a na základě toho zobrazila hlášku?

    Jsem začátečník, a ještě jsem ani neuvažoval o vlastní settings stránce. :)

    odpověď na téma: Počet slov v excerpt podle řádků #12680

    roboti006
    Participant

    A nebylo by možné počítat tagy <br> a výskyt n, popřípadě zobrazit jen první odstavec <p>?

    odpověď na téma: POMOC! #12548

    roboti006
    Participant

    To s tou dvojkou už sem párkrát řešil, a bylo to tím, že když jsem mazal příspěvek/stránku, přesunula se do koše, a nevymazala se ihned, čili s ní WP musel ještě počítat, a tudíž tam nasadil číslo. Snad trochu pomůže…

    odpověď na téma: Offline manuál k tvorbě šablon #12533

    roboti006
    Participant

    Dobrý no, tak jsem si udělal takový malý taháček protože potřebuju alespoň minimální přehled o tom jaké funkce k čemu jsou… A jak tu čtu Lukenziho odpověď, říkám si že tu jsou docela geniální lidi… Zrovna dneska mně přepadlo přemýšlení, že přejdu na Ubuntu či tak něco, a teď tu čtu že to umí takové skvělé věci… ;) Díky moc

    odpověď na téma: Offline manuál k tvorbě šablon #12531

    roboti006
    Participant

    Jsem si pvodně říkal, že si udělám seznam šablonových tagů, a popis použití (protože když nemám přístup k netu jsem prakticky v prčicách), tak si asi napíšu jen ty tagy a na zbytek kašlu… Díky že jste mně včas zastavili :D:D:D :)

    odpověď na téma: Offline manuál k tvorbě šablon #12529

    roboti006
    Participant

    Dobře trochu to osvětlím:

    Začal jsem přepisovat to co je v kodexu o šablonách a jejich tvorbě, včetně popisu většiny šablonových tagů, a zajímá mně, jestli až dokončím práci, budu to moci publikovat někde volně ke stažení, nebo to podléhá autorským právům, a musím si to nechat pro sebe…

    Viděl jsem na CPressu knihu o WP, ale nechce se mi kupovat knihu, když si to můžu udělat jinak skoro za nic.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 67)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti