index.php vyspání zkrácených příspěvků s náhledovými obrázky

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem index.php vyspání zkrácených příspěvků s náhledovými obrázky

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2123

    roboti006
    Participant

    Zdravím, ve své šabloně bych potřeboval, aby se mi na hlavní stránce vypsaly příspěvky, ale není to jen tak. Pro zachování vzhledu potřebuji, aby se mi nevypisoval celý článek, jen jeho zkrácená verze (pokud existuje), popřípadě pár slov a tečky. Kromě toho bych také potřeboval, aby tam ke každému byl i náhledový obrázek. Vím že články vypisuje WP_QUERY ale ta se nedá nijak moc nastavit jak potřebuju. Prosím o rady s tímto a předem děkuji za odpovědi.

    #12701

    Lukenzi
    Participant

    Tohle umí snad každý plugin zobrazující nejnovější články (třeba ve widgetu). Takže bych pohledal “recent post widget” a koukl do zdroje na řešení.

    #12702

    roboti006
    Participant

    To jo, ale já jsem myslel jestli to jde jen při použití šablony… Místo archivů že bych měl zkrácené články s náhledy, které by se navíc daly jednoduše vyhledávat, stejně jako v normální archivní stránce… Jen s tím, že tam místo textu bude zkrácený úvodník, a náhledový obrázek.

    #12704

    roboti006
    Participant

    To znamená že bez pluginu to nepůjde?

    #12705

    admin
    Keymaster
    Web

    V tomto případě to s pluginem moc nepůjde, Lukenzi odkazoval na pluginy proto, abyste se podíval jak to dělají např. jejich autoři.

    Pokud jde o hlavní stránku, na které máte výpis nejnovějších příspěvků, tak budete provádět úpravy patrně v souboru index.php (v adresáři šablony).

    1) Zkrácení textu je nejlepší dělat vlastní značky tam, kde by měl být článek rozdělen. Předejdete tak problémům, kdy úvod končí uprostřed věty, atd. Použít můžete tlačítko pro pokračování textu, prohlédněte si náš starší článek. nedávno se tu také řešilo další podobné téma.

    2) Náhledové obrázky jsou ještě jednodušší, stačí přidat do šablony potřebné funkce pro jejich zobrazení. Projděte si prosím náš starší návod.

    #12706

    roboti006
    Participant

    Tak už to chápu ;) Celou dobu jsem myslel, že cyklus článku je šablonově jiný než archivní, ale už jsem pochopil, že to funguje velmi podobně, a že tam nemusím vytvářet vlastní cykly pro výpis… Prostě vytvořím normální článkový cyklus, a potom v Adminu nastavím zobrazení->hlavní stránka na výpis nejnovějších, a zároveň si zajistím zkrácení článku zápisem <!–more–> do příspěvku. Osobně jsem si radši udělal odkaz z nadpisu, protože by to odkazovalo na kotvu. Díky moc, ahoj :)

    #12707

    admin
    Keymaster
    Web

    Přesně tak, samotný cyklus (loop) obsahuje vždy celé články se vším všudy, ale pomocí funkcí v šabloně definujete jejich zobrazení. A značka pro pokračování textu se využívá právě pro oddělení úvodní části příspěvku. I to odkazování na kotvu tam má svůj logický důvod – úvodní text se totiž opakuje, takže je čtenář odkázán rovnou na pokračování textu.

    Osobně jsem si radši udělal odkaz z nadpisu

    Co to vlastně znamená a jak jste to udělal?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti