Plugin české podpory WordPressu v nástěnce produkuje chyby

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Plugin české podpory WordPressu v nástěnce produkuje chyby

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  roboti006 a poslední změna je stará 11 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2360

    roboti006
    Participant

    Zdravím. Před asi třemi měsící jsem si stáhnul váš plugin Česká podpora WordPressu, a teď mi pořád na nástěnce visí text:

    Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/users/sjiamnocna/sjiaphoto.g6.cz/web/wp-includes/class-simplepie.php on line 739 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/users/sjiamnocna/sjiaphoto.g6.cz/web/wp-includes/class-simplepie.php on line 1109 stále se dokola opakující (pouze mění čísla řádků), a až po dlouhém bloku těchto chyb, vypíše pár odkazů… Co s tím může být?

    #13102

    admin
    Keymaster
    Web

    To bude dotaz na Lukenziho, který je autorem pluginu Česká podpora WordPressu.

    Jakou používáte verzi PHP a WordPressu? Těžko říci, zda jde o chybu přímo pluginu nebo použitých funkcí SimplePie.

    Obecně je to dlouhodobý problém, který se vývojáři snaží řešit, ale SimplePie je samostatný nástroj, který je vyvíjen nezávisle na WordPressu (i když vlastně tak trochu ve spolupráci). Ještě nedávno těmito problémy SimplePie trpěl, ale ve WordPressu 3.5 by měl být aktualizován na novou verzi 1.3.

    Prozatím je ale možné (pokud to tedy není chyba pluginu):

    – Vypnout zobrazování chyb (konstanta WP_DEBUG v souboru wp-config.php, případně nastavení error_reporting v souboru php.ini).

    – Zkusit aktualizovat na nejnovější druhou beta verzi WordPressu 3.5 (automaticky např. pomocí pluginu WordPress Beta Tester). Pozor, jde o vývojářskou verzi, takže tam jsou potenciální problémy…

    #13103

    Lukenzi
    Participant

    Nemůžu si pomoct, ale když povolím zobrazování chybových hlášek (display_errors = 1) a nastavím aby se zobrazovali naprosto všechny (error_reporting(E_ALL)) a i když povolím WP_DEBUG tak se žádné chyby prostě nezobrazují (verze WP 3.4.2)…

    #13104

    admin
    Keymaster
    Web

    Souhlas, také jsem to zkoušel a žádný problém se neobjevil. Patrně bude problém s nějakou verzí PHP nebo nastavením hostingu (doména g6.cz je myslím freehosting Endora) v kombinaci s knihovnou SimplePie. Uvidíme, počkáme, jestli se roboti006 ještě ozve…

    #13105

    roboti006
    Participant

    Ano, ozvu. ;)

    Teď jsem zkoušel do wp-config přidat wp-debug false, ale moc to nepomohlo, stejně mi to tam pořád vypisuje deprecated… Nevím jestli wp-config má vliv na zobrazení admina…

    #13106

    Lukenzi
    Participant

    Chybová hláška “deprecated” není vlastně chybou, je to jen informace o “zastaralé” funkci nebo třídě. Takto se označují některé funkce, které budou v budoucnu odstraněny nebo nahrazeny jinou funkcí.

    Já bohužel nemůžu ovlivnit třídu SimplePie vytvořenou třetí stranou a jak jsem už psal tak v nejnovější verzi mi plugin žádné chyby ani upozornění nevypisoval a to ani když jsem jej testoval na různých verzích jak PHP tak i WP.

    Každopádně zobrazování jakýchkoliv chybových zpráv nebo upozornění na ostrém sevreru není vůbec rozumné!

    To že to tak hosting Endora má ve výchozím stavu nastaveno neznamená, že to je tak správně (věřím tomu, že kdyby nějaký freehosting umožňoval přístup do administrace bez hesla, 90% lidí to nebude řešit).

    Už to, že se dá ze zobrazené zprávy vyčíst cesta k souborům nebo jaký používáte hosting je potencionální bezpečnostní chyba.

    Proto bych do souboru index.php vložil

    <?php

    @ini_set('display_errors','0');

    error_reporting(0);

    ?>

    #13107

    roboti006
    Participant

    Možná to bude znít jako blbost, ale do kterého souboru index to mám dát? V každé složce WP je nějaký ten index.php, a to mně mate…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti