Nejde mi instalova WORD PRESS

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Nejde mi instalova WORD PRESS

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 5 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2354

    Terushka
    Participant
    Web

    Hezký večer. Mám problémek. Podle knihy se snažím nainstalovat WORD PRESS. Přesně krok za krokem. Nahrála jsem všechny uvedené soubory word press na ftp. Dalším krokem je zadání www adresy. Poté se mi zorbazuje The requested URL / was not found on this server. Jsem úplný laik a samouk. Co může být problém? Dřív jsem upravovala www pomoc pspad (html) a chtěla jsem přejít na jednodušší WORD PRESS. Může to nějak souviset? Nějaký krok jsem vynechala? Děkuji.

    #13093

    roboti006
    Participant

    V první řadě, WordPress není to samé co HTML. Je to redakční systém, který je založen na komunikaci s databází, a hlavně využívá dynamické skriptovací jazyky, které potom dohromady vypisují obsah webu. To znamená, že není tak nenáročný, jako HTML, neboť ke své práci potřebuje server, připravený na práci s PHP a Databázemi. Dnes toto umožňuje většina serverů, a dokonce i u Freehostingů se nějaká verze PHP většinou vyskytuje. Takže by jste měla někde zjistit, jak váš server umí spolupracovat s PHP, a jak tam fungují databáze, a zajistit si přístupové údaje. Pro tyto účely mohu vřele doporučit freehosting a hosting Endora, který nabízí volbu automatické instalace WP, tedy že v pár sekundách nahraje na web WordPress, nakonfiguruje databázi, a dokonce nastaví možnost samostatných aktualizací. Jinak začátečníkům, vychází WordPress vstříc tím, že po nahrání souborů na web, a zadání základní adresy, spustí průvodce, který vám pomůže s nastavením. K nastavení budete potřebovat samozřejmě, informace jako webová adresa databáze, uživatelské jméno a heslo, kterým se do databáze přihlašujete. Kdyby byl problém, tak mi můžete přístupy (FTP a Databáze) poslat na Email (jancikuvmail(zavináč)gmail.com), a já to udělám za vás. Popřípadě něco hledejte na internetu. Je toho spousta ;) Hodně štěstí.

    #13094

    Bigdrobek
    Participant
    Web

    Zkuste to nainstalovat znovu. Podívejte se také na můj návod http://wordpress.bigdrobek.com/instalace-wordpressu/

    Těžko říci takhle, začal bych u domény a hostingu. Před tím Vám na tom html běželo v pohodě?

    #13095

    admin
    Keymaster
    Web

    Nemáte třeba jen základní verzi hostingu, která nepodporuje dynamické skripty (PHP)?

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti