mt78

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 25)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Překlad Jetpack #10641

    mt78
    Participant
    Web

    Mimochodem Leave comment jsem ani v exportovaném překladu nenašel. Mně šlo například o tento překlad.

    #: modules/subscriptions.php:448
    msgid "Notify me of follow-up comments by email."
    msgstr ""
    odpověď na téma: Překlad Jetpack #10640

    mt78
    Participant
    Web

    …ale přišel jsem na to, že stačí .mo převést na .po, poté otevřít v Poedit.

    Netušil jsem, že to jde i obráceně.

    Pokud se ptáš na to, čím by to mohlo být, mám jednu zkušenost. Když si otevřeš .po soubor ne v Poeditu, ale třeba v PSPadu, uvidíš k jakým zdrojovým souborům a číslům řádků se překlady vztahují. No a v tom je někdy problém – zdrojové soubory jsou aktualizovány a změní se i čísla řádků těch překladů – pak se ten textový řetězec na webu nepřeloží.

    odpověď na téma: BuddyPress Forums a SiteWide Forums, nastavení, tagy, #13713

    mt78
    Participant
    Web

    Vlastně zásadní problém mám. V návodu se píše, že instalační průvodce vytvoří pro site wide forum stránku. Ta nesmí kolidovat se slug group fora, což je u mě už OK. Jenže když jsem nastavil podle návodu, forum slug base na “diskuze “viz. http://codex.buddypress.org/user/setting-up-a-new-installation/installing-group-and-sitewide-forums/ a do stránky “diskuze” jsem vložil [bbp-forum-index], tak se při preview stránky nezobrazí stránka diskuze, ale generovaná stránky podle toho slug…

    odpověď na téma: WPMUDEV – 50% sleva #13624

    mt78
    Participant
    Web

    Mám členství 9 měsíců, doposud jsem jej moc nevyužil, ale musím to napravit, protože je to v našich poměrech hodně drahá sranda! Navíc prodloužení členství je už bez slevy a přijde na $420, viz. “Your WPMU DEV Membership: $167.60 for the First 12 Month Period, then $419.00 Every 12 Months”.

    odpověď na téma: Floating Social a CSS #10922

    mt78
    Participant
    Web

    Mozna bych mel vyhovet zakanikovi a dat mu tam nejake male iikony na konec clanku, jaky byste mi doporucil osveceny, jednoduchy, nenarocny plugin? Postnete sem jeste ten puvodni chybejici odkaz?

    Mimochodem v IE9 je i counter FB roztezenej pod text clanku. Jaka je to CSS vlastnost, ze ve FF je to OK a v IE ne?

    odpověď na téma: Floating Social a CSS #10920

    mt78
    Participant
    Web

    Misto odkaz na forum jste pane kolego poslal odkaz na stranky klienta. S tim FlashPlayerem jsem to take nepochopil. :/

    A v pokrocilem nastaveni pluginu uz nic neni. Ja mluvim o nedostatcich v CSS, ze nekde je ten prvek zobrazen korektne, treba ve FF, ale v IE je z prave strany nekoncici FB.

    odpověď na téma: SEO problém #10912

    mt78
    Participant
    Web

    WordPress sám o sobe zas tak na SEO optimalozovany neni. Resp. to hodne zalezi na sablone, ktera je pouzita. Ovsem da se to hodne vytunit prave SEO pluginy, nejlepsi je asi od http://yoast.com/wordpress/seo/

    Neverim, ze by nahodou nekolik webmasteru prave zapracovalo na SEO a nove stranky se tak propadly z tohoto duvodu nekam do pryc… To si opravdu nemyslim. Nejsem SEO GURU, ale myslim, ze to bylo zkratka tim, ze byly uplne nove, tedy cerstve a nemely prave spatne hodnoceni, proto se tam na chvili udrzely, ale to je asi tak cele.

    odpověď na téma: Nová BuddyPress čeština 1.5.3.1 #10449

    mt78
    Participant
    Web

    Už tomu začínám trochu rozumět, díky za podporu! ;-)

    odpověď na téma: Nová BuddyPress čeština 1.5.3.1 #10447

    mt78
    Participant
    Web

    Díky, překlady jsem “nějak” rozchodil. Už umím přeložit automaticky z paměti texty pomocí menu Katalog/Automaticky přeložit pomocí TM. :)

    K čemu je to třetí tlačítko zleva “Aktualizuje katalog – synchronizuje jej se zdrojovými kódy.” Jaké zdrojové kody jsou tím myšleny? Když jsem to provedl (naštěstí se zálohou .po souboru), přeložilo to další řetězce, ale úplně chybně :(

    odpověď na téma: Nová BuddyPress čeština 1.5.3.1 #10445

    mt78
    Participant
    Web

    Tak to je skvele toho exportu jsem si ani nevsiml, ale fakt, ze jsem to moc nezkoumal. Umite tu nekdo pracovat s Poeditem? Resp. rucne prekladat retezce umim take, ale Poedit by snad mel umet ukladat stringy do slovniku a pak je pouzit v dalsich prekladech a trochu tak automatizovat otrockou praci… Navod pro zacatecniky jsem ale nenasel a programatorske termininologii pozite v aplikaci moc nerozumim :( Diky za pripadny odkaz, nebo nakopnuti.

    odpověď na téma: Nová BuddyPress čeština 1.5.3.1 #10443

    mt78
    Participant
    Web

    Potřeboval bych tu češtinu co nejříve kompletní, je opravdu lepší to dělat přes tu online aplikaci a čekat na vydání, nebo to překládat u sebe PoEditem?

    odpověď na téma: Více schvalovatelů komentářů #7743

    mt78
    Participant
    Web

    V nastavení notifikací, je položka Anyone posts a comment. V http://codex.wordpress.org/Settings_Discussion_Screen se píše: Anyone posts a comment – Check this box so that every single comment posted will generate an email to the author of that post. Be warned that if your posts receive a large number of comments, post authors may find a very full email Inbox. If you wish to micromanage comments, then by all means, activate this setting by checking the box.

    Já to zkoušel na více instaloavaných webech a motifikace mně prostě nechodí. Pouze, když je zaškrtnuto A comment is held for moderation. Nevíte prosím zdali je to standard, nebo jak to mám chápat?

    odpověď na téma: Více schvalovatelů komentářů #7742

    mt78
    Participant
    Web

    Mně by se zas hodilo zasílání notifikací i když není komentář třeba schvalovat. Nyní přichází notifikace jen když je třeba moderace.

    odpověď na téma: Změna autora příspěvku #8293

    mt78
    Participant
    Web

    Přesně tak. Stačilo by jedno kratké videjko na YT s prehledem zmen a bylo by tolik usetreneho casu…

    odpověď na téma: Změna autora příspěvku #8291

    mt78
    Participant
    Web

    Díky. Je neskutečné co dokážu přehlédnout, ačkoli WP uživatlsky velmi dobře znám. Tohle jsem prostě vůbec neviděl :( Pro oči nevidím… Ještě jednou děkuju! :)

    odpověď na téma: Změna autora příspěvku #8289

    mt78
    Participant
    Web

    mirekk: tak já jsem asi slepý, ale najít to tedy nemohu, žádné “Nastavení zobrazených informací,” prostě nevidím. Ba co víc, koukám, že mi zmizela i možnost u příspěvku zapínat/vypínat komentáře. Achjo, to je zase co za “vylepšení”?

    odpověď na téma: Chybné formátování WP3 custom menu #8327

    mt78
    Participant
    Web

    http://tatana.tuckova.eu/ – zde jsem WP3 custom menu vypnul

    http://www.tuckova.eu/ – zde je custom menu zapnuto a generuje chybu o které jsem psal výše. Díky za podněty.

    odpověď na téma: Změna oprávnění uživatelů #7855

    mt78
    Participant
    Web

    Jen přidávám novinku, že jsem plugin pro management přístupů úspěšně nasadil za plugin Theme My Login. Hezký den.

    odpověď na téma: Změna oprávnění uživatelů #7854

    mt78
    Participant
    Web

    Bylo by jistě vhodné založit thread pro řešení uživatelských přístupů a pokud na to nemá někdo ucelené řešení, tak kombinaci pluginů. Já takovu našel, ale pravda je, že mi to přestalo fungovat a nevím proč. V souboru widget_in.php je podmínka pro zobrazení odkazu blog admin, má-li uživatel user level 8. viz.

    if( !empty($wpmu_version) || $user_level > 8 ) {

    ?>

    /wp-admin/”><?php _e(“blog admin”, ‘loginwithajax’); ?>

    <?php

    }

    Ten jsem si editoval na user level 1 a odkaz přepsal na stránku do privátní zony. Teď jsem však zjistil, že to nefunguje, uživatelům s rolí, která má user level nižší než admin nefunguje, ačkoli to po nasazení fungovalo a nevím, ce se změnilo.

    odpověď na téma: Změna oprávnění uživatelů #7853

    mt78
    Participant
    Web

    Lukenzi: už toho prosím nech, evidentně jsem se dotkl tvé ješitnosti a ega, ale vážně mě nejzajímá jak a kým jsi placen a jak skvělě a víc, než očekáváš a podobné slinty… Pravda je prostě taková, že jsem zvřejnil žádost o pomoc/placenou službu, a sic jsem od tebe dostal zprvu vstřícnou odpověď s tel. číslem, už jsem se ti nedovolal. Zbytek jsou omáčky. Výsledek byl pro mě ten, že jsem si musel poradit sám…

    Admin: celá tahle diskuze je o ho_ně a pokud uznáš admine za vhodné, tento thread klidně smaž.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 25)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti