Změna oprávnění uživatelů

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Změna oprávnění uživatelů

Zvolené téma obsahuje celkem 19 odpovědí. Do diskuze (6 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  mil667 a poslední změna je stará 8 let, 12 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 20)
  • Autor
    Příspěvky
  • #867

    Jirka84
    Participant

    Dobrý den,

    chci se zeptat, zdali je nějaká možnost, jak upravit práva pro jednotlivé skupiny uživatelů mého wordpressu. Na internetu jsem nalezl jen řešení konkrétních problémů, ale nic komplexního… Konkrétně bych byl rád, kdyby skupina SPOLUPRACOVNÍCI měla vyšší práva. Předem díky za odpověď.

    #7839

    Jirka84
    Participant

    Omlouvám se, nakonec jsem přecejen něco našel. Plugin Members. http://wordpress.org/extend/plugins/members/

    #7840

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za reakci!

    Ano, pluginů existuje mnoho, např. Role Scoper či Capability Manager.

    A můžete si vše jednoduše nadefinovat vlastní funkcí i bez pomocí pluginů, a to pomocí funkcí get_role() pro zjištění aktuálního uživatelského oprávnění a add_cap() a remove_cap() pro přidávání/odebírání jednotlivých pravomocí (více viz návod).

    #7841

    mt78
    Participant
    Web

    Myslím, že je na to skvělý plugin User Role Editor a změnu oprávnění vám umožní přes grafické prostředí bez znalosti php funkcí či sql dotazů!

    #7842

    mt78
    Participant
    Web

    Nicméně i já bych měl k oprávněním uživatelů jeden (urgentní) dotaz, nebude-li někdo vědět, a to ten, že nevím, jak umožnit zobrazení nekterých STRÁNEK pouze přihlášeným uživatelům s právy autor. Vlastně jsem vůbec nepochopil, proč jsou stránky pouze veřejné, s helem, nebo privátní, když právě k těmto privátním stránkám uživatelé bez práv “šéfredaktor” práva nemají! Jak toto vyřešit?

    V neposlední řadě by bylo fajn, kdyby tím pádem i položky v menu šly odkrívat podle toho, zdali je přihlášen uživatel s konkrétními právy, či nikoli. Děkuji za cenné rady, případně i zpoplatněnou pomoc.

    #7843

    Lukenzi
    Participant

    if(current_user_can( $capability )){

    // tohle se provede jen pokud má uživatel

    // práva určené v $capability

    }

    Možností pro role jsou desítky, všechny možnosti najdeš zde

    Příklad (odkaz jen pro ty co můžou editovat privátní příspěvky):

    if(current_user_can( 'edit_private_posts' )){

    echo 'nějaký odkaz jen pro editory privátních příspěvků';

    }

    #7844

    mt78
    Participant
    Web

    2Lukenzi Děkuju za help, ale já nemám znalosti, abych to dotáhl sám zdárně do konce v čase, který mám. Koupím si tvou pomoc, budeš-li ochoten. Jistě víš co děláš a budeš to mít za 1/10 času. Pls napiš mi, pokud máš zájem. Mail mám v profilu, díky.

    #7845

    Lukenzi
    Participant

    nějak tvůj mejl nevidím…nevadí, napiš mi na mail@lukenzi.info o co jde.

    #7846

    mt78
    Participant
    Web

    2Lukenzi Když nejsi po dohodě schopen dostát ani příslibu, tak se na to příště vykašli. Stačilo by alespoň napsat, že se ti to nehodí, ale že s tebou nemám počítat. Domyslel jsem si to sice sám, ale je to dost neslušné.

    Jinak pro všechny, jež potřebují řešit problematiku uživatelský práv a přihlašování, doporučuji kombinaci pluginů login-with-ajax a member. Oba mají navíc funkci pro multilanguage stránky. I když mám teď s těmi překlady nevysvětlitelný problém, asi to nebude těmi pluginy.

    #7847

    Lukenzi
    Participant

    1. já nejsem ten co něco potřebuje, takže nevidím důvod proč bych měl někomu něco psát, mám svých starostí dost.

    2. jasně jsem psal, že mám čas v 18:00 a to že ty zavoláš až v 19:00 není opravdu můj problém.

    btw pokud řídím auto tak nezvedám telefon nikomu a počítám s tím, že pokud někdo opravdu vážně něco potřebuje tak se snad ozve znovu

    3. tvůj problém jsem měl vyřešen zhruba ve 21:00 a taky mi příjde neslušné nechat dělat někoho něco zbytečně, zadarmo a pak tady brečet na foru

    Ale v pohodě já ty dvě hodiny zbytečného programování beru jako takové duševní cvičení, jsem aspoň zase o něco chytřejší…

    #7848

    mt78
    Participant
    Web

    2Lukenzi:

    Nemyslím, že bys byl chtřejší, jen ses jěště víc excentricky vycentroval do svého pohledu na věc. A nemáš-li dostatek sebefereflexe, abys pochopil, že komunikace uvízla na tvé straně, nemá cenu dál s tebou o čemkoli hovořit. Ale pro ostatní, aby pochopili jak se s tebou ne/dalo domluvit jen uvedu, že pokud mi někdo, komu po přečtení mailu volám, vymáčkne telefon, tak je to zřejmě proto, že volám nevhod, dál jej neobtěžuji a očekávám, že mi dá vědět, až se mu to bude hodit. To si však neučinil a protože v tomto případě bych byl platící zákazník já, sám bys měl mít zájem na tom, abychom se spojili. Jenže tvé nabubřelé chování, které tu teď k mému dalšímu překvapení předvádíš, jen opět dokazuje, že jsi jaksi mimo.

    Neuváděj prosím, že ses zabíval mým problémem, protože to není pravda. Pokud sis sám, bez domluvy se mnou, a pokud vůbec, zkušel něco o čem jsem tu psal, je to čistě jen tvá aktivita a nemáš tu komu co vyčítat. Je to směšné, spíš bys měl zvážit absolvování kurzu mezilidské komunikace.

    PS: Poradil jsem si a ve štychu jsem nezůstal, nestálo mě to ani nic víc, než můj čas, takže se ani nezlobím. Děkuji za prvotní zájem, škoda, že to od tebe nedopadlo… Měj se.

    #7849

    Lukenzi
    Participant

    Opravdu tady nehodlám spamovat forum takovýma blbostma netýkající se WP, jen opět zopakuji, že já nejsem ten co něco potřeboval, nevidím tedy důvod proč bych měl já začínat nějakou komunikaci. Něco jsem ti navrhnul a to jsem splnil.

    To jestli bych měl mít zájem na tom aby jsme se spojili z důvodu výdělku, nech prosím tě na mě. Jestli máš dojem, že když začneš mluvit o penězích, že se z toho roztřepu tak tě bohužel zklamu, je si myslím hodně lidí co ti můžou potvrdit, že jsem jim pomohl zadarmo a dobrovolně. Jinak já jsem ten co si určuje co bude dělat a za kolik to bude dělat, jestli se to někomu nelíbí může využít služeb někoho jiného. Každopádně skutečnost je taková, že za mé služby jsem placen velmi dobře a většinou i lépe než požaduji nebo očekávám, bavit se tedy o možném výdělku z tvé strany mi proto příjde směšné.

    Co se týče tvého problému, nějak nechápu z jakého důvodu tvrdíš že to není pravda? Ty ses snad o něco zajímal? Problém se zabezpečení daných stránek jsem vyřešil i bez tvé pomoci, informací jsem k tomu měl dostatek. Pokud bys chtěl mé řešení nějak upravit stačilo říct, následná úprava by byla snadná a rychlá. To že ses víc jak týden neozval a naprosto tě nic nezajímalo je opravdu jen a jen tvůj problém. Měj se…

    #7850

    neteyescz
    Participant

    Já jsem nikdy s Lukenzim neměl problém,vždy dobře poradí a komunikuje.

    A tyhle “přestřelky” si prosím řešte soukromě nejlépe přes mail.

    #7851

    admin
    Keymaster
    Web

    mt78, Lukenzi: Pánové, nehádejte se nám tu veřejně :-)

    Trochu jsem to asi zpočátku způsobil i já, protože nejsou vidět některé osobní informace v profilu uživatelů (např. email), takže jste se tu začali domlouvat přes fórum…

    Každopádně vždy je to o tom, že někdo vnímá něco trochu jinak a z toho vyplyne nějaké nedorozumění. A pak už stačí jen nějakou ostřejší poznámkou přilít benzín do ohně :-) Kolikrát jsem byl s mnoha klienty domluven an nějakém řešení, ale nakonec jsme to pochopili každý trochu jinak a občas došlo i na výčitky… Ale nechme toho, mazat to už zpětně asi nebudu (měl bych?), beru to jako klasickou vyhrocenou ukázku nějakého drobného nedorozumění, která se tu rozproudila když jsem byl týden víceméně mimo…

    Spíše by mě zajímalo, o co vlastně přesně šlo “technicky”?

    mt78: Uváděný plugin “member” je ten samý jako Members výše? Moc jsem také nepochopil větu “Oba mají navíc funkci pro multilanguage stránky. I když mám teď s těmi překlady nevysvětlitelný problém, asi to nebude těmi pluginy.”

    Lukenzi: Jestli jsi připravoval nějaké vlastní řešení, tak ho tu klidně uvítáme (alespoň v nějaké stručné podobě či náznakem). Nápadů není nikdy dost, kombinace několika různých pluginů často nejsou ideálním řešením…

    #7852

    Lukenzi
    Participant

    admin: vlastně skvělý nápad, jde o plugin, který zakáže přístup na určitou stránku a automaticky i její podstránky (v případě že registrovaný uživatel nemá určitou roli, místo obsahu stránky se mu zobrazí jen nějaká informace (samozřejmě nastavitelná) o nutnosti se zaregistrovat)

    Aktuálně mám vlastně celý plugin hotov, jde jen o to dodělat takové malé drbky, jako jedna stránka v administraci s nastavením, nějaký ten design atd…)

    Ale mám takový stupidní problém nad kterým přemýšlím už druhý den, vzhledem k tomu, že plugin by měl být veřejný, musím počítat s tím, že uživatel může mít na webu např. několik desítek nebo stovek stránek a i když to vypadá jako pitomost nenapadá mě nějaké elegantní řešení jak mu v administraci zobrazit seznam všech stránek tak aby měl možnost kteroukoliv z nich označit jako “jen pro registrované” a toto nastavení uložit. V případě klasických několika stránek to problém není, ale už sem viděl ve WP opravdu zvrhlosti, takže s tím musím počítat taky, pokud má někdo nějaký nápad sem s ním…

    #7853

    mt78
    Participant
    Web

    Lukenzi: už toho prosím nech, evidentně jsem se dotkl tvé ješitnosti a ega, ale vážně mě nejzajímá jak a kým jsi placen a jak skvělě a víc, než očekáváš a podobné slinty… Pravda je prostě taková, že jsem zvřejnil žádost o pomoc/placenou službu, a sic jsem od tebe dostal zprvu vstřícnou odpověď s tel. číslem, už jsem se ti nedovolal. Zbytek jsou omáčky. Výsledek byl pro mě ten, že jsem si musel poradit sám…

    Admin: celá tahle diskuze je o ho_ně a pokud uznáš admine za vhodné, tento thread klidně smaž.

    #7854

    mt78
    Participant
    Web

    Bylo by jistě vhodné založit thread pro řešení uživatelských přístupů a pokud na to nemá někdo ucelené řešení, tak kombinaci pluginů. Já takovu našel, ale pravda je, že mi to přestalo fungovat a nevím proč. V souboru widget_in.php je podmínka pro zobrazení odkazu blog admin, má-li uživatel user level 8. viz.

    if( !empty($wpmu_version) || $user_level > 8 ) {

    ?>

    /wp-admin/”><?php _e(“blog admin”, ‘loginwithajax’); ?>

    <?php

    }

    Ten jsem si editoval na user level 1 a odkaz přepsal na stránku do privátní zony. Teď jsem však zjistil, že to nefunguje, uživatelům s rolí, která má user level nižší než admin nefunguje, ačkoli to po nasazení fungovalo a nevím, ce se změnilo.

    #7855

    mt78
    Participant
    Web

    Jen přidávám novinku, že jsem plugin pro management přístupů úspěšně nasadil za plugin Theme My Login. Hezký den.

    #7856

    admin
    Keymaster
    Web

    mt78: Nejsem z toho teď příliš moudrý :-)

    Plugin Theme My Login (přizpůsobení přihlašovacího formuláře) byl nahrazen čím? Pročetl jsem celé vlákno, ale informace jsou poněkud roztříštěné…

    Výše zmiňuješ pluginy Login With Ajax (opět přihlašování uživatelů), Members (správa uživatelských oprávnění) a User Role Editor (také správa uživatelských oprávnění). Další pluginy jsem uváděl i já. Který z nich nakonec používáš (a proč je nejlepší)? Mnozí by určitě uvítali nějaké bližší zkušenosti ze zkoušení a porovnání těchto pluginů a jak to vlastně bylo celé nakonec vyřešeno…

    P.S. Výše uvedená úprava pro $user_level už funguje? V čem byl nakonec problém?

    #23037

    mil667
    Participant

    Jak se dá povolit konkrétní plugin podle role? Našel postup pro konkrétní plugin http://highedwebtech.com/2011/12/16/wordpress-giving-editors-access-to-gravity-forms/ ale nevím jak to upravit pro jiný plugin. Díky.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 20)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti