Lukenzi

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 673)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Wp-admin, wp-login.php #16161

    Lukenzi
    Participant

    Můžeš použít ten plugin na který odkazoval @musilda, už funguje správně a myslím, že jej lze prohlásit za naprosto bezpečné řešení (i když není stoprocentní).

    odpověď na téma: Smazané obrázky – obnova #16484

    Lukenzi
    Participant

    S těmi náhledy to žádný problém není, běžně takhle v Linuxu upravuji fotky (naposledy asi 2Gb fotek). Scriptem v bashi je zmenším na šířku 1024px a vytvořím náhled, který je stejně pojmenovaný jen má navíc příponu “_thumb”. Takže tohle by po menší úpravě vůbec nebyl problém a trvalo by to jen pár minut. Kdyby se nenašlo lepší řešení tak se po něm večer podívám.

    odpověď na téma: PHP ve WordPressu – automatické vkládání #16182

    Lukenzi
    Participant

    Aha tak tohle je již známá “feature” pluginu (support). Z odkazu můžete vyčíst, že máte použít plugin Disable WPautop, který toto automatické vkládání odstraní. Rada vývojářů mi, ale příjde docela úsměvná, protože tento plugin odstraní všechna automaticky vložená br ve všech článcích, tedy i tam kde tuto mezeru chcete skutečně mít.

    Pokud nechcete použít tento plugin, můžete do souboru “functions.php” vaší šablony vložit následující dva řádky:

    remove_filter('the_content', 'wpautop');

    remove_filter('the_excerpt', 'wpautop');

    Výsledek bude naprosto stejný.

    Pokud automaticky vložené mezery nechcete všude odstraňovat, ale chcete vyřešit váš problém asi bych opravdu použil shortcode. Tedy celý váš výstup vložit do vlastní PHP funkce, například “vyber_hrace” a poté vytvořil shortcode třeba “hraci”. Kamkoliv do článku pak stačí vložit značku [hraci] a při publikování článku se tato značka nahradí výstupem vaší funkce.

    odpověď na téma: PHP ve WordPressu – automatické vkládání #16179

    Lukenzi
    Participant

    Co znamená “do stránek narve”? Do obsahu článku? Kam ten script vkládáte? Proč výstup scriptu nevkládáte pomocí shortcode? Proč nepoužíváte nativní funkce WordPressu?

    odpověď na téma: Problém se souborem functions.php #16170

    Lukenzi
    Participant

    Vypněte si zobrazování PHP chyb na serveru (error_reporting nebo display_errors).

    1. Je to potencionální bezpečnostní chyba

    2. Je to jen upozornění. Tedy není to chyba v pravém slova smyslu. Tato zpráva je pouze upozornění pro vývojáře, že je něco špatně. Což ale nutně neznamená, že to nefunguje…

    odpověď na téma: Nefunkční tlačítko – Insert into page #16201

    Lukenzi
    Participant

    Vyčištění cache by nepomohlo? Chrome si možná drží v cache nějaký script, který způsobuje ono vložení multimedii do editoru. Po aktualizaci ale tento “starý” script nefunguje tak jak má, proto také nefunguje ono vkládání. Zkusil bych jen pročistit cache a mělo by to fungovat (to je taky důvod proč to v jiném prohlížeči jde).

    odpověď na téma: Flash baner v header #16235

    Lukenzi
    Participant

    Upravit šablonu?

    odpověď na téma: Dva WP v adresáři #16231

    Lukenzi
    Participant

    Záleží co vám v emailu se zálohou chodí, pokud je v příloze nějaký archív (zip, tar, atd) tak jej jen stačí rozbalit do složky www na serveru. Pokud je to odkaz tak zálohu musíte nejdříve stáhnout a pak postupovat jako v první možnosti.


    Lukenzi
    Participant

    Ještě se dá mrknout na scripty a minifikovat je pokud nejsou, dá se tak ušetřit i 70%. To samé o CSS stylech. Pohrát si z mod_deflate, mod_gzip a mod_headers na serveru (přes htaccess). Odstranění query stringů za URL ke statickými zdroji (takové to trapné “…/style?v=3.6” – funkce na tři řádky a hotovo). Použít CDN, když ne placené tak lze snadno vytvořit vlastní na subdoméně (chová se pak jako na jiné doméně). Komprimace grafiky na webu a celkově všech obrázků.


    Lukenzi
    Participant

    A nepadají ty emaily třeba jen do spamu? Je rubrika (nebo rubriky) vyplněna správně? Opět jsem to zkoušel na jiném webu a normálně vše funguje, mejl dorazil pár vteřin po publikaci článku.

    PS:Zvedne se celkový počet odeslaných emailů po publikaci článku? (číslo najdeš úplně dole v patičce v nastavení).


    Lukenzi
    Participant

    Zkoušel jsem na verzi 3.6 a na verzi 3.7-alpha-25000 a funguje bez chyby. Neodesílají se emajly jen přes tento plugin nebo celkově z celého webu? není nějaký problém s emailovou schránkou na hostingu?

    odpověď na téma: Wp-admin, wp-login.php #16159

    Lukenzi
    Participant

    Nějak jsem tento plugin nepochopil, pokud zadám url wp-admin plugin mě přesměruje na úvodní stránku webu místo na soubor wp-login.php přes který se přihlašujeme do WP. To je sice fajn, ale jen do té doby než zadám URL rovnou k souboru wp-login.php pak se vůbec nic neděje. Naprostá většina pokusů o přihlášení cílí právě na soubor wp-login.php, protože každému kdo používá WP je jasné, že pouze přes tento soubor je možné přihlášení do WP. “Small and simple security plugin” je tak naprosto k ničemu.

    Jediná možnost jak tohle udělat je v .htaccess souboru zrušit přístup k souboru wp-login.php a při zadání nějaké konkrétní URL tento soubor podstrčit.

    Něco na tento způsob:

    RewriteBase /
    RewriteRule ^wp-login.php(.*)$ - [F]
    RewriteRule ^(.*)prihlaseni$ wp-login.php [L]

    při požadavku přímo na soubor wp-login.php dojde k jeho zablokování. Ale při požadavku na prihlaseni dojde k podstrčení souboru wp-login.php (URL adresa zůstane stejná např. example.com/prihlaseni). URL wp-admin vůbec nemusíme řešit, páč nás stejně přesměruje na wp-login.php takže výsledek bude úplně stejný jako by jsme rovnou načetli tento soubor, tedy “403 Forbidden”…

    odpověď na téma: Konfigurace pro ic.cz #16042

    Lukenzi
    Participant

    Nevidím v čem je problém, vše máte v chybě popsáno.

    1. Existuje databáze s názvem “ic_projectsurvive”?

    2. Má uživatel “ic_projectsurviv” oprávnění používat databázi “ic_projectsurvive”?

    Pokud jsou obě odpovědi ano, tak kontaktujte poskytovatele hostingových služeb, protože to není problém WordPressu. Jinak použít freehosting ,který má problém už jen s instalací WP (nízký memory_limit) a který “občas” nefunguje mi příjde docela k ničemu. Je problém použít například placený hosting WEDOS (i s cz doménou cca 45kč/měsíc – teď mají akci kde jsou velice výrazné slevy 30-99%) kde WordPress funguje naprosto bez problémů?

    odpověď na téma: Sdílení na FB, nenačte se snippet #16035

    Lukenzi
    Participant

    Nápis se tam objevuje proto, že jej máte v meta tagu “description” v hlavičce stránky. Podíval bych se do nastavení šablony zda se tam někde nedá nastavit, případně se podívat v editoru na soubor header.php zda to tam není napsáno rovnou.

    odpověď na téma: nejde čeština #15676

    Lukenzi
    Participant

    Máte na serveru gettext?

    (V phpinfo by mělo být “GetText Support – enabled”)

    Ten memory_limit? Dostatečná rezerva znamená co? Pokud na vlastním serveru nemáte gettext, WP použije své vlastní řešení pro překlad *.mo souborů a to je tuším o nějakých 40% náročnější na paměť. Možná to způsobuje tohle.

    Jaký je na serveru OS? Obsahuje nějakou zvláštní konfiguraci? Nějaká cache nebo akcelerátor?

    V logu na serveru není něco neobvyklého? Chyby, varování, cokoliv?

    odpověď na téma: Jsou profily veřejné nebo neveřejné? #16025

    Lukenzi
    Participant

    WordPress není Facebook, takže ne do informací v profilu se nemůže podívat kdokoliv. Satndardně se při zobrazení profilu autora zobrazí pouze články publikované tímto autorem, pokud si upravíte šablonu, lze místo toho (nabo také) zobrazit i informace, které si v profilu uživatel vyplnil (kontaktní informace, bio atd.). Tyto informace lze rošířit i o další vlastní položky (např. telefon, rodné číslo, číslo účtu atd.) ale tyto informace jsou uloženy v databázi a pokud je přes nějakou vytvořenou funkci úmyslně nezobrazíte někde na webu nejsou nijak jinak zveřejněny.

    odpověď na téma: Neukládá se kód pro video v novém příspěvku #15998

    Lukenzi
    Participant

    proč tam vkládáte iframe když stačí vložit pouze URL viz. http://codex.wordpress.org/Embeds

    odpověď na téma: Slevové kupóny Wedos #11546

    Lukenzi
    Participant

    Sleva na hosting od WEDOSu

    Výše slevy 50%

    Kód: UFFTOJEHORKO

    ( kdyby jste používali plugin WEDOS News tak o tom víte dřív :) )

    odpověď na téma: WP ikonka v nastence #15955

    Lukenzi
    Participant

    div.ab-sub-wrapper{

    display: none !important;

    }

    odpověď na téma: Trable s Widgety #15964

    Lukenzi
    Participant

    Jinak můžeš použít plugin Widget Logic ten ti umožňuje jednoduchou podmínkou určovat který widget se má kdy zobrazit. Možná ti to pomůže :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 673)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti