Smazané obrázky – obnova

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  zdenekh a poslední změna je stará 10 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3671

    zdenekh
    Participant

    Dobrý den.

    Jeden náš web byl fyzicky smazán. O hosting se nestarám, takže to příliš ovlivnit nemůžu a pořádně jsem nepochopil, proč k tomu došlo. Kompletní záloha bohužel není. (Toto prosím ani nekomentujte). Každopádně zůstala databáze, takže se nahrál znovu wordpress a obnovil se obsah. Samozřejmě až na chybějící obrázky a fotky. Jelikož tvoří podstatnou část obsahu webu, jsou součástí většiny článků vytvořené galerie či samostatné obrázky. Víceméně jsem schopen obnovit na serveru strukturu nahraných obrázků tak, jak byly kalendářně nahrané (fotky si archivuju podle data a pomocí knihovny médii a filtrů bych to dal do kupy), takže by fungovaly přímé odkazy na obrázky. Problém nastává v bodě vytvoření náhledů. WordPress si během uploadu vytváří náhledy a menší verze obrázků sám, ale to by teď nešlo. Pokud bych neměl galerie přesně uspořádané a mnohdy včetně popisků obrázků, tak bych si s tím hlavu nelámal, knihovnu médií promazal a galerie vytvořil znovu. Jenže je mi líto zahodit tu práci, co jsem s tím měl. A vytvářet v počítači náhledy pro všechny obrázky (je jich přes 800, rozházené zpětně za tři roky po měsíčních složkách) a ještě je přesně pojmenovat, je pakárna. Takže než bych se do toho pustil, nemáte někdo nějaký tip na řešení přímo ve wordpressu? A rovnou se i zeptám, pokud by došlo na nejhorší a musel bych náhledy obnovit růčo, bylo by v tomto případě nějak nutné také vyrobit zmenšené verze obrázků (koukal jsem, že wordpress si vyrábí asi tři), pokud používáme jen náhledy v článcích a pak je odkazováno přímo na hlavní fotku?

    #16484

    Lukenzi
    Participant

    S těmi náhledy to žádný problém není, běžně takhle v Linuxu upravuji fotky (naposledy asi 2Gb fotek). Scriptem v bashi je zmenším na šířku 1024px a vytvořím náhled, který je stejně pojmenovaný jen má navíc příponu “_thumb”. Takže tohle by po menší úpravě vůbec nebyl problém a trvalo by to jen pár minut. Kdyby se nenašlo lepší řešení tak se po něm večer podívám.

    #16485

    admin
    Keymaster
    Web

    zdenekh: Pokud se podařilo nahrát/obnovit všechny původní obrázky, tak by mělo stačit použít plugin Regenerate Thumbnails, který automaticky vytvoří všechny potřebné náhledy?

    #16486

    zdenekh
    Participant

    Během týdne to budu dávat do kupy, tak ten plugin vyzkouším. Dám vědět. Zatím díky.

    #16487

    admin
    Keymaster
    Web

    Ještě jsem si vzpomněl, že další možností s pokročilým nastavením, byl plugin Simple Image Sizes.

    #16488

    zdenekh
    Participant

    Zapomněl jsem odpovědět, omlouvám se. Nakonec se podařilo nalézt zálohu obrázků i s náhledy, takže jsme to obnovili. S vyjímkou posledních dvou měsíců, kde jsem to vyřešil znovu nahráním, to už nebyl problém. I tak děkuji za rady, které třeba najdou využití pro někoho jiného.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti