Dva WP v adresáři

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 10 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3573

    zdenek_h
    Participant
    Web

    Ahoj, prosím o radu – po změně šablony z Easel na Twenty Ten a následné aktualizace WP na 3.6 se mi nějakým záhadným způsobem dostaly do adresáře 2 wordpressy. Jeden je po otevření složky session, druhý pak po otevření složky www. Jestli tomu dobře rozumím, měl by tam být jen jeden. Který znich můžu smazat, abych si nesmazal celý web http://www.multiweblog.cz ?

    #16225

    admin
    Keymaster
    Web

    Podle mě by měl být spíše ve složce “www”, ale jednoduše to vyzkoušíte přejmenováním souboru index.php. Tam kde se po přejmenování tohoto souboru přestane web správně načítat, tak tam musí soubory zůstat…

    Každopádně by mě zajímaly podrobnosti, jak mohlo k podobné situaci dojít? Nechce se mi věřit, že by to způsobila automatická aktualizace?

    #16226

    zdenek_h
    Participant
    Web

    Dobře, přejmenuju index.php, web se nebude načítat a jak dosáhnu toho, aby se pak zase načetl? Zpětným přejmenováním?

    K situaci došlo následovně:

    měl jsem nainstalovanou šablonu Easel. Po její aktualizaci jsem si chtěl upravit zápatí, jenomže jsem tam cosi pokazil a všechno to spadlo. Napsal jsem o problému člověku, který mi pomáhá řešit tyhle problémy, ten se na to díval v adresáři a potom mi napsal tohle:

    Dobrý den,

    nahodil jsem Vám aspoň základní WP šablonu twentyten. Musel jsem to natvrdo změnit v DB. Ta šablona easel je totálně špatná, když vám to takto shodí i s adminem. To se prostě nemůže stát.

    Takže se mi stránky obnovily, ale některé pluginy nefungují a zrovna ten hlavní, nextgen gallery – mám to založené dost na fotkách a galeriích.

    #16227

    admin
    Keymaster
    Web

    Dobře, přejmenuju index.php, web se nebude načítat a jak dosáhnu toho, aby se pak zase načetl? Zpětným přejmenováním?

    Ano, přesně tak.

    Šablona Easel mi nepřijde nějak extra špatná. Pouze pokud jste natvrdo upravoval zdrojové soubory a udělal nějakou chybu, tak by mohl nastat problém s nefunkčností webu. Celé je to ale nějaké podivné…

    Mimochodem, neaktualizoval jste i plugin NextGEN Gallery? Na poslední aktualizace tu máme mnoho stížností, kdy se může i stát, že přestane fungovat web…

    #16228

    zdenek_h
    Participant
    Web

    Před chvilkou jsem narazil na diskusi o nextgen gallery a chybách v poslední verzi – pochopitelně jsem ji aktualizoval. Taky jsem vyčetl, že na odstranění chyb se intenzívně pracuje, třeba to bude v pořádku… nebo tam taky byla rada vrátit se ke starší verzi.

    Zkusím to přejmenování. Dík za pomoc.

    #16229

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkuste NextGEN Gallery na chvíli zcela deaktivovat a hned uvidíte, jestli se chování webu nezlepší :-) Můžete pak zkusit nasadit i původní šablonu Easel (raději bez provedených úprav), myslím, že by to mělo fungovat…

    #16230

    zdenek_h
    Participant
    Web

    Tak se mi to povedlo všechno smazat – nebo spíš dosáhnout toho, že se nic neukazuje – ani v administraci, ani v prohlížeči.

    Mám nastaveno na každý pátek zasílání zálohy na email, jenomže nevím, jak web obnovit ze zálohy. Hledal jsem v různých diskusích, ale moc platný to nebylo, prostě nemám tušení, jak před FTP tu zálohu nahrát. Byla by nějaká rada? Dík.

    #16231

    Lukenzi
    Participant

    Záleží co vám v emailu se zálohou chodí, pokud je v příloze nějaký archív (zip, tar, atd) tak jej jen stačí rozbalit do složky www na serveru. Pokud je to odkaz tak zálohu musíte nejdříve stáhnout a pak postupovat jako v první možnosti.

    #16232

    zdenek_h
    Participant
    Web

    Do mailu mi chodí tohle:

    .htaccess
    RewriteEngine On

    # cele domeny (aliasy)
    RewriteCond %{REQUEST_URI} !^domains/
    RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/domains/
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www.)?(.*)$
    RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}/domains/%2 -d
    RewriteRule (.*) domains/%2/$1 [DPI]

    # subdomeny (s nebo bez www na zacatku)
    RewriteCond %{REQUEST_URI} !^subdom/
    RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/subdom/
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www.)?(.*).([^.]*).([^.]*)$
    RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}/subdom/%2 -d
    RewriteRule (.*) subdom/%2/$1 [DPI]

    # aliasy - spravne presmerovani pri chybejicim /
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^domains/[^/]+/(.+[^/])$ /$1/ [R]

    # subdomeny - spravne presmerovani pri chybejicim /
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^subdom/[^/]+/(.+[^/])$ /$1/ [R]

    #16233

    zdenek_h
    Participant
    Web

    Hele hoši, nemohli byste mi píchnout s nahozením toho webu? Mám tam pár zajímavých povídání a galerií a nerad bych o to přišel.

    Dík.

    #16234

    admin
    Keymaster
    Web

    zdenek_h: Podle existujících příspěvků jsou zřejmá následující fakta:

    1) Na webu operovalo několik různých uživatelů, z nichž každý tam mohl něco nastavit nebo smazat.

    2) Podle obsahu souboru .htaccess používáte patrně hosting Wedos. Kde a jak tam máte nastavené zálohování? Automaticky myslím nic podobného nefunguje a pokud jste si ho nějak nastavil, tak nám musíte napsat další podrobnosti. Každopádně pokud vám chodí pouze obsah souboru .htaccess, tak to berte spíše tak, že žádnou zálohu nemáte…

    3) Pokud jste všechno nesmazal, tak snad bude možné web zase zprovoznit, ale bude potřeba najít někoho, kdo se tomu bude věnovat a komu za to případně zaplatíte. Pokud se ho zprovoznit nepodaří a definitivně jste smazal nějaká důležitá data (obrázky galerie, databázi), tak budete muset co nejdříve požádat o obnovení zálohy přímo hosting (placená služba).

    Pošlete prosím přihlašovací údaje (FTP + administrátor WordPressu) na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat.

    A nezakládejte už prosím další podobná vlákna.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti