Fit

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 19 příspěvků - 1. až 19. (z celkem 19)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Problémy při obnově šablony přes Updraft #39224

    Fit
    Participant

    Zdravím, není náhodou součástí té šablony i nějaký plugin? Nemůže být chyba tam, že se aktualizoval i nějaký plugin na novější verzi?

    Případně možná bych zkusil stisknout ctrl+F5, jestli se náhodou něco nenačítá jenom špatně z cache prohlížeče. Ale to jen takový tip, co mě napadlo…

    odpověď na téma: Potíže s novou doménou #39223

    Fit
    Participant

    Ahoj,
    možná bude něco špatně právě v tom souboru .htaccess, co jsi si vytvořil. Zkus ho dočasně smazat z webu, co to udělá.

    odpověď na téma: Změna řazení příspěvků na stránce fóra ve WordPressu #39151

    Fit
    Participant

    Není to bohužel u bbPress tak jednoduché a asi si to žádá nějaký větší zásah na míru. Jde to změnit, ale nefunguje to pak správně (např. odkazy v e-mailech o nových odpovědích atd.). Nedávno jsem po tom taky pátral a viz. třeba tady:

    Sort topics in a Forum

    Je podle mě velká škoda, že to samotný bbPress nemá v základu. Snad jednou. Asi bych to taky využil na svém projektu.

    odpověď na téma: Registrovaný účastník se nemůže přihlásit na web #39065

    Fit
    Participant

    Zkoušeli jste změnit heslo u uživatele na jiné? Buď mu může admin nastavit v administraci nové heslo v profilu uživatele. Případně může samotný uživatel kliknout na odkaz “Zapomněli jste heslo?” a nechat si vygenerovat nové heslo pomocí svého registračního e-mailu.

    Osobně bych si tipl, že asi nezadáváte validní jméno a heslo (případně to někdo změnil).

    odpověď na téma: čeština pro BBPress #39054

    Fit
    Participant

    Tak já jsem u té originální bbPress češtiny upravil jen asi 3 slova :-). Lépe mi to pak pasovalo do šablony a přijde mi lepší mít tlačítko “ODESLAT” než “Potvrdit” (tak jako tady dole na tomto webu). Problém je, že se mi to po několika hodinách zase vrátí na původní překlad a nevím, co to způsobuje.

    Co se týká “GD bbPress Attachments” pluginu, tak tam jsem si přeložil jenom Front-end (co vidí návštěvníci, tedy to nahrávání příloh viz. tady na tomto webu, kde je tento plugin). Tak to je taky jenom pár frází. Ale jestli chcete, tak klidně pošlu e-mailem (jak bbPress, tak GD bbPress Attachments). Kam kdyžtak mám poslat?

    Hlavně, kdyby mi někdo poradil s tím mým problémem, aby mi ta moje upravená čeština zůstala na webu a nepřepisovala se :-).

    odpověď na téma: čeština pro BBPress #39052

    Fit
    Participant

    Zdravím,
    mám prosím jeden menší dotaz ohledně drobných úprav češtiny pro aktuální bbPress.

    V aktuální češtině bych chtěl mít nějaké drobné úpravy jako například slovo “Příspěvky” nahradit slovem “Zápisy”. Místo tlačítka k odeslání formuláře jako “Potvrdit” nahradit textem “ODESLAT” apod.

    Přes program Poedit jsem tedy upravil překlad k obrazu svému, zkompiloval standardně do .mo a nahrál přes FTP do umístění takto:

    wp-content/languages/plugins/bbpress-cs_CZ.mo

    A teď k mému problému. Když ten soubor nahraji na server, tak se čeština na webu u bbPress změní a nějakou dobu je vše v pořádku. Ale po několika hodinách se vrátí zpět původní čeština. Např. včera 18.1. jsem nahrál češtinu a celý den to bylo na fóru v pořádku. Dnes 19.1. už ale na webu běží opět původní originální čeština. Na FTP jsem si všiml, že se ten mnou nahraný soubor pravděpodobně nějak automaticky přepíše zpět tím CZ originálem.

    U ostatních pluginů včetně např. “GD bbPress Attachments” mi mnou nahraná čeština zůstane v pořádku (udělal jsem si taky svůj překlad).

    Poradí prosím někdo, co mám udělat, aby na fóru zůstala ta moje upravená bbPress čeština? Podotýkám, že neproběhla žádná aktualizace pluginu bbPress nebo něco, co by mohlo tu češtinu jen tak nahradit. Prostě po několika hodinách se mi ten překlad změní na původní… Nahrát ten překlad ještě někam jinam, aby se to nedělo? Nemůžu přijít na to, kde dělám chybu :-).

    Díky!

    odpověď na téma: Opakovaný problém s hackerem a jeho pokusy o přihlášení #38606

    Fit
    Participant

    Mně na toto velmi dobře funguje tento plugin (doporučuji vygooglit, jak ho nastavit, jsou návody i v češtině):

    iThemes Security (formerly Better WP Security)

    Mám jen tu free verzi. Občas to zahlásí nějaké pokusy o přihlášení taky, ale je to velmi dobře funkční. Osobně mi teda dost pomohlo, že jsem si změnil URL přihlašovací stránky.

    odpověď na téma: aktualizován na WordPress 4.9.8. a Yoast SEO #35596

    Fit
    Participant

    Zdravím, Yoast SEO plugin neznám, ale mělo by jít vrátit to na “Klasický editor”. To by asi mohlo pomoct: https://cs.wordpress.org/plugins/classic-editor/

    Dost možná Yoast SEO ještě nepodporuje ten nový editor, který bude až od 5 verze WP.

    odpověď na téma: HTTPS na separatista.net #31929

    Fit
    Participant

    Ahoj,
    já zatím použil ten plugin Really Simple SSL a funguje to bez problémů. Ono to v podstatě automaticky upraví všechny url adresy a vynutí používání https. Ale jak psal admin, asi bude lepší převést veškeré odkazy http na https přímo v databázi a přesměrování nastavit v .htaccess.

    Asi by šlo dobře změnit všechny URL v databázi přes plugin Velvet Blues Update URLs, našel jsem ohledně toho zajímavý článek zde: https://www.miloslacha.cz/jak-nastavit-https-u-wordpress-webu/

    Zatím jsem to ale nezkoušel, mám z toho trochu respekt a nechci rozhasit celý web, proto zatím zůstávám u Really Simple SSL :).

    odpověď na téma: Better RSS widget nenačítá https feed #31903

    Fit
    Participant

    Tak toto už mám naštěstí vyřešené, byly špatně nastavené AAAA záznamy u domény. Tak jen kdyby to někdo v budoucnu řešil taky ;).

    odpověď na téma: Migrace phpBB na bbPress #29493

    Fit
    Participant

    Díky za odpověď. Co jsem to zkoušel, tak pomocí toho pluginu CMS2CMS by přílohy neměly být problém. Upraví to samo odkazy a pak se zřejmě soubory nahrají do adresáře uploads ve WordPressu.

    Asi ale zatím zůstanu u phpBB. Na bbPress mě odrazuje hlavně ta chybějící čeština a pak při převodu uživatelů byl ještě trochu problém s diakritikou. Pokud byl někdo zaregistrován v phpBB např. jako “František”, tak se uživatel převedl do WordPressu, ale udělala se URL, která měla v názvu taky diakritiku, takže asi takto: “…/forum/users/František/” a tento odkaz na profil uživatele potom nefungoval. Bylo třeba upravit ručně uživatele a adresa se opravila na “…/forum/users/frantisek/” a pak už to normálně fungovalo. Mám takhle více uživatelů s diakritikou, takže bych to musel asi pak všechno ručně upravovat.

    Jinak se mi bbPress celkem líbí, ale chtělo by to pořádnou češtinu aspoň pro výstup na webu (administrace stačí v AJ). Na můj web chodí převážně laici a musí to být co nejvíce “blbuvzdorné”.

    PhpBB je super systém, ale nejvíc mě tam štve ta pitomá správa příloh, kdy jdou všechny soubory jen do jednoho adresáře “files”, takže jich tam po čase může být klidně desítky tisíc a zatěžuje to webhosting. Zlatý WordPress, kdy se nahrané soubory řadí do podsložek “/rok/mesic/soubor.jpg”. To mě štve u phpBB asi nejvíc, pak mě taky lákala ta možnost sjednocení do jednoho systému.

    odpověď na téma: Migrace phpBB na bbPress #29391

    Fit
    Participant

    A ještě se prosím chci zeptat, je někde k sehnání pořádná čeština pro bbPress? Koukám, že ani tady není vše úplně přeloženo. Např. slovo “REPLY” v každém pravém rohu u každého příspěvku. Díky.

    odpověď na téma: Migrace phpBB na bbPress #29389

    Fit
    Participant

    Tak jsem teď vyzkoušel tento plugin: https://wordpress.org/plugins/cms2cms-phpbb-to-bbpress-forum-converter/screenshots/

    Propojil jsem to na svůj testovací WP a nechal proběhnout demo, kde se mi přeneslo (a úspěšně) jen něco na ukázku. Vypadá to, že to funguje a že to dokáže udělat i ty přílohy a pak se asi nahrají do adresáře uploads ve WP a mělo by to fungovat (to až v ostré verzi po zaplacení).

    Plugin je placený a celá migrace by mě podle ceníku vyšla asi na 140 USD, což by byla dobrá cena.

    Teď jde o to, jestli se do toho pustit, mám z toho obavy, ale ta možnost je lákavá. Mít to všechno pod jednou střechou by bylo super. bbPress je teda oproti phpBB dost ořezané, ale většina lidí stejně tolik funkcí nepotřebuje, tak by to možná byla dobrá volba. Navíc, jestli je u bbPress garantovaný vývoj do budoucna, tak by se člověk nemusel tolik obávat… Asi si s tím budu chvíli hrát a pak se rozhodnu.

    odpověď na téma: Migrace phpBB na bbPress #29388

    Fit
    Participant

    Zdravím,
    díky moc za info. Jestli to ale dobře chápu, tak bohužel to neumí přenést vložené obrázky a přílohy viz. popis “No file attachments are imported.”.

    Mám na fóru nějakých 1800 příloh (fotek) a jsou dost důležité, protože bez nich by pak spousta diskuzí neměla smysl, nechci o ně přijít. Jedná se o diskuzní fórum pro rybáře a tam jsou ty fotky dost zásadní. Chtělo by to nějak vymyslet… Ten cms2cms ty přílohy možná umí přenést, ale sám nejsem programátor, tak nevím, jestli to zvládnu.

    odpověď na téma: Nefunguje RSS #8733

    Fit
    Participant

    Mně to způsobil plugin Exec-PHP, respektive nebylo to přímo pluginem, ale php kodem, který byl vložen v příspěvku a dostal se asi i do feedu a dělalo to neplechu. Alespoň teda myslím (nejsem programátor).


    Fit
    Participant

    Výborně, díky moc! Mám to hotové, trochu jsem si to upravil. Jelikož používám plugin Exec-PHP, tak jsem si to přidal přímo do té konkrétní stránky a funguje to bez problémů. Ještě jednou velké díky!


    Fit
    Participant

    Dobrý den,

    moc Vám děkuji, funguje to, jak říkáte. V podstatě by mi to takhle stačilo, ale byla by super ještě jedna věc, pokud to nějak jde. Zapomněl jsem napsat, že bych ještě chtěl, aby se také kromě titulku příspěvku zobrazil také krátký výpis textu u každého článku. Toho prosím docílím jak?

    Předpokládám, že možná přidat nějakou funkci pod tady to, ale nevyznám se v tom.

    <h3>

    <?php wp_get_archives(‘title_li=&type=postbypost&limit=3’); ?>

    </h3>

    Ještě jednou moc díky!

    odpověď na téma: RSS Widget – nastavení aktualizace (obnovení dat) #8598

    Fit
    Participant

    Tak jsem začal pátrat a nakonec nainstaloval Better RSS Widget. Ten to umí nastavit, takže mám přesně to, co potřebuji. Takže jsem to vyřešil sám :). Tak třeba se to někomu bude hodit. Paráda!


    Fit
    Participant

    Aha, tak už jsem to asi vyřešil, není to možná elegantní způsob, ale nechám to tak. Udělal jsem to přes html a přidávám to do pole pro stručný výpis příspěvků. A funguje to :-). Takhle mi to bude stačit a nemusím upravovat šablonu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 19 příspěvků - 1. až 19. (z celkem 19)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti