Opakovaný problém s hackerem a jeho pokusy o přihlášení

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Opakovaný problém s hackerem a jeho pokusy o přihlášení

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Fit a poslední změna je stará 3 roky, 9 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #38601

    ekori
    Participant

    Zdravím vás. :-)

    Chci se zeptat, co je možné udělat, co nainstalovat nebo jak se zařídit, když se mi už několik dnů opakovaně někdo snaží nabořit účet.

    Už mi přišlo několik e-mailů o nesprávných pokusech o přihlášení. Pokaždé z jiné IP adresy a po dohledání několika z nich jsou původem Asie, Indie a další takový státy. Takže mě napadá, že dotyčný používá VPN.

    Tak jako tak se chci poradit, jaké jsou nejlepší způsoby skrz zabezpečení nejen silným heslem, dvoufázovým přihlášením a změnou přihlašovací URL (to už mám za sebou), ale jestli jde třeba zabránit, aby se o to dotyčný vůbec pokoušel. Jestli jde třeba nějak zařídit, aby bylo možné se k přihlašovací stránce dostat jen za určitých podmínek nebo jen pro určité stanovené IP adresy a další jen po vyžádání třeba od administrátora nebo něco takového.

    I kdyby se dotyčný přihlásit nemohl díky tomu, co jsem se zatím snažila sama udělat skrz zabezpečení, už jen fakt, že mi chodí tyto e-maily, mě rozrušují a docela už štvou. Ideální by bylo, kdyby bylo možné zjistit, kdo to je. Lze to? Zajímala jsem se o to i na jedné podpoře o internetu jako takovém a bylo mi řečeno, že přihlášení na cizí web nebo i samotné pokusy jsou prý trestné. Jaké mám možnosti?

    Předem vám moc děkuji za odpovědi. Tohle téma je pro mě důležité, protože podobný problém mě potkal i na IG profilu a chci to už vyřešit komplet.

    #38604

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    doporučuji nainstalovat nějaký antispamový plugin. Nějaké srovnání je např. tady https://www.wpexplorer.com/antispam-plugins-wordpress/, velmi zajímavě vypadá WPBruiser

    #38605

    Azifaral
    Participant
    Web

    Ještě zajímavěji vypadá Spam protection, AntiSpam, FireWall by CleanTalk, má obrovskou podporu nejrůznějších formulářových pluginů, podpora proti falešné registraci (to je to co vás zajímá), podpora widgetů, woocommerce atd. – viz popis, který je hodně dlouhý :) Je sice placený, ale upřímně, těch pár korun se opravdu vyplatí investovat.

    #38606

    Fit
    Participant

    Mně na toto velmi dobře funguje tento plugin (doporučuji vygooglit, jak ho nastavit, jsou návody i v češtině):

    iThemes Security (formerly Better WP Security)

    Mám jen tu free verzi. Občas to zahlásí nějaké pokusy o přihlášení taky, ale je to velmi dobře funkční. Osobně mi teda dost pomohlo, že jsem si změnil URL přihlašovací stránky.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti