Olympia

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 28)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Table Press #35815

    Olympia
    Participant
    Web

    Ahojte.

    Vie mi, prosím, niekto z vás poradiť, ako zarovnať obrázok vnútri bunky (v tomto tabuľkovom plugine, Table Press) horizontálne a vertikálne zároveň. Teda ho úplne zacentrovať na stred bunky.

    Dosť dlho sa s tým bavím a nedá mi to pokoj. Horizontálne obrázok zarovnám pomocou tohto kódu:

    .tablepress img {
    display: block;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    }

    ale vertikálne mi to nejde :/ Vopred ĎAKUJEM za radu, ak sa niekto nájde.

    odpověď na téma: Dá sa zistiť, aký je na webe použitý plugin? #34614

    Olympia
    Participant
    Web

    Ďakujem. Uvedenú službu som nepoznal a určite sa mi zíjde. Môj “problém” to ale nevyriešilo. Predpokladal som, že uvedenú tabuľku dokáže spraviť plugin Shortcode Ultimate, čo mi aj ukazuje uvedená služba, že tam je nainštalovaný. Potrebujem mať ale istotu, či to daný plugin naozaj dokáže, nakoľko uvedená funkcionalita je v premiovej platenej časti pluginu. Myslel som, či sa to nedá nejako zistiť zo zdrojového kódu, len ja to neviem :/

    odpověď na téma: Veľkosť webu / "duplicitné obrázky" #34134

    Olympia
    Participant
    Web

    Este raz Vam DAKUJEM za rady a ochotu zareagovat na moj prispevok. Som zas o nieco mudrejsi.

    odpověď na téma: Veľkosť webu / "duplicitné obrázky" #34132

    Olympia
    Participant
    Web

    Dobry den,

    a v pripade, ked velmi casto pouzivam ako “Featured image” obrazok, ktory do prispevku nevlozim :) (?)

    Spat ale k teme. Ano slo mi primarne o zalohovanie / zalohy a ich velkost. Akosi mi doteraz nenapadlo, zeby som si vytvoril zalohu oddelene aj mimo obrazkov.

    DAKUJEM za reakciu a hlavne za uvedeny odkaz (mne sa to tu pred zalozenim tejto temy nepodarilo najst). Precital som si cele vlakno a uz som kludnejsi, slo mi o to vediet, ze ci to je normalne .. odpoved k tejto teme som nasiel :)

    odpověď na téma: Veľkosť webu / "duplicitné obrázky" #34111

    Olympia
    Participant
    Web

    Áno to viem, ze každá šablóna si vytvára vlastné náhľady podľa toho ako potrebuje, všimol som si to na inom webe ..čomu ale nerozumiem, že prečo na uvedenom webe sa vytvárajú ďalšie obrázky aj z vložených obrázkov do článku – teda obrázky, ktoré nie sú nastavené ako náhľadové. A to 20 obrázkov je len priemer ..no nič, asi sa budem musieť s tým nejako zmieriť :(

    Ešte som našiel nejaké nastavenie v rámci šablóny v “Post settings” (viď príloha), ktoré som teraz zmenil. Nie som si ale istý, či to je spôsobené tým a navyše to nerieši môj momentálny problém a to zbaviť sa obrázkov na webe, ktoré sú nepotrebné. Na to plugin asi nie je :)

    odpověď na téma: SSL certifikat (zmiesany obsah) #29683

    Olympia
    Participant
    Web

    Dobry den.
    Na zaciatok by som sa vam chcel podakovat, ze ste si nasli cas a nazreli do tejto temy.
    Mate pravdu, nemal som aktualizovanu sablonu, vsimol som si to vcera, no z nejakeho dovodu sa mi nedalo ju aktualizovat. Dnes som to robil manualne a nie cez automaticky plugin od dodavatela sablony.

    S tym co popisujete suhlasim, to som si myslel aj ja.Preto som skusil dnes nahodit zakladnu WP sablonu. Pri podstrankach som uz potom mal zelenu kladku, no na HomePage bola zelena kladka s oranzovym vykricnikom. Dal som to do spominaneho online nastroja a vypisalo mi,ze je pre zmenu problem s obrazkami, co predtym pri Ribbon nebol.

    Nechce sa mi hladat novu sablonu. Preto otazka skor znie, viete ako sa da zmenit nacitany externy font? (v sablone tuto funkciu nemam) + ked mi nasledne vypisovalo aj chyby pri obrazkoch, mam ich na webe len par, da sa nejako manualne jednoducho zmenit url mojich obrazkov na webe?

    odpověď na téma: 1 stránková šablóna #29663

    Olympia
    Participant
    Web

    Nie nie vobec ste sa ma nedotkli. Prave naopak, nasli ste si cas a pomohli ste mi. DAKUJEM Vam!
    Spravil som aj vami uvedeny postup a vsetko je tak ako ma byt :) Som o nieco mudrejsi:)

    odpověď na téma: 1 stránková šablóna #29658

    Olympia
    Participant
    Web

    Dobry den.

    Ja som nikde ani neuvadzal, ze som odbornik vo WP. Uvedenu sablonu som vo WP nemal, pravdepodobne som ju niekedy davnejsie vymazal.

    Tak ci onak, pomohli ste mi ;) Dakujem. Vyzera to lepsie, ako som to mal predtym. Pokusal som sa este uplne vymazat Menu (kedze je stale viditelna jedna zalozka “Domovska stranka” aj ked Menu vytvorene nemam) ale to sa asi vymazat cez nastavenia sablony neda.

    odpověď na téma: Table Press #27253

    Olympia
    Participant
    Web

    Tu funkciu zlučovanie buniek som poznal, keď som to skúšal, tak mi to nešlo, ale pozriem sa na to opäť. Teraz mi skôr napadlo, že ak zlúčim bunky, či ich dokážem dať aj naspäť do pôvodného stavu:) Pozriem sa a uvidím..

    Chcem sa vám hlavne poďakovať za tie CSS-ka. Veľmi ste mi s tým pomohli a konečne spravím tabuľku presne podľa svojich predstáv, čomu sa teším :) ĎAKUJEM.

    odpověď na téma: Table Press #27215

    Olympia
    Participant
    Web

    Super, ono to funguje :) A už naozaj posledná otázka, tá je už ale len taká doplnková pre zaujímavosť. Dá sa hlavička tabuľky zlúčiť do jednej bunky?

    odpověď na téma: Table Press #27213

    Olympia
    Participant
    Web

    Dobrý deň.

    Takže skúšal som a ..

    Mám tabuľku bez hlavičky a keď dám orámovať všetky bunky, tak mi neohraničí tabuľku zhora. Vrchná čiara mi chýba :/ K tomu by ste vedeli CSS ?

    Orámovanie hlavičky ide, aj zmeniť jej pozadie a aj CSS pre konkrétnu tabuľku.

    odpověď na téma: Table Press #27207

    Olympia
    Participant
    Web

    Dobrý deň.

    ĎAKUJEM za Vašu reakciu. Už som neveril,že sa niekto ochotný nájde. Práve danú tabuľku, ktorú ste videli nejdem prerábať :) Chcem spraviť novú pre iný projekt. Farba riadkov je pôvodná akú dáva TablePress automaticky.

    1. Ani mi nenapadlo,že dané úpravy tabuliek sa dajú vlastným CSS. Skúšal som použiť Váš návod. Pozrite si, prosím, prílohu. Ako si môžete všimnúť, úplne vľavo nie je zvislá čiara tj.tabuľka nie je ohraničená. Rovnako ale nie je ohraničená zhora a ani zdola. A ja by som chcel,aby bola celá uzavretá :)Vedeli by ste to prosím, boli by ste ochotný mi napísať CSS pre mnou želaný vzhľad?

    2. Ako vyzerá zápis, keď chcem zmeniť CSS len v konkrétnej tabuľke?

    3. Predpokladám, že ak by som tabuľke zapol aj “hlavičku”, že sa dá zmeniť jej pôvodné modré pozadie. Viete aj to?:)

    Attachments:
    odpověď na téma: Eshop – náhľad produktov #24728

    Olympia
    Participant
    Web

    Mne napadol jediný spôsob, ktorý je identický s tým Vašim návrhom cez shortcode (+ ešte nejaký vhodný plugin na shortcody nájsť, čo nebude robiť problémy), len som čakal, že existuje aj nejaké iné “elegantnejšie” riešenie. Cez shortcode to bude mať najskôr isté obmedzenia, ale lepšie ako nič :) Ale uvítam aj ďalšie návrhy :)

    odpověď na téma: Responzívne tabuľky vo WP #24700

    Olympia
    Participant
    Web

    Nerozumiem, ako som si toto nevšimol predtým na danom webe. Verím, že to je spravené tak, že to funguje na každej tabuľke, nie niečo v zmysle “Pokud bude vše fungovat” :). Tých 8 dolárov je super cena, pokiaľ to bude fungovať. Už som si predstavoval ten kopec práce prerábania tabuľky a hlavne údajov v nej. ĎAKUJEM za upozornenie na daný doplnok.

    odpověď na téma: Ninja Popups (2 licencia) #24698

    Olympia
    Participant
    Web

    Áno, ide presne o plugin, ktorý uvádzate, zakúpeny na CodeCanyon. Ako pozerám ten odkaz na plugin, ktorý ste uviedli sa končí číslom “3476479” , ktoré obsahuje aj názov .zip súboru pluginu, čo som dostal. Myslel som si, že to je kód môjho konkrétneho pluginu a preto si aj myslel, že na inom webe plugin nepôjde. Tie licencie som si samozrejme prečítal už predtým. Práve preto som sa pýtal, či tu je niekto, kto s jedným zakúpeným pluginom/licenciou funguje na 2 a viac svojich weboch, či to dokážu zistiť, že nie je zakúpená licencia…

    odpověď na téma: Zmena súborov (PROSÍM o pomoc) #24342

    Olympia
    Participant
    Web

    Tu ide o to, že plugin iThemes Security mám nainštalovaný vyše pol roka a doteraz mi tieto výpisy nedochádzali. + začali mi chodiť ďalšie maily v prípade, keď sa niekto pokúša prihlásiť do WP cez meno “admin” a vtedy mi vypíše v maily, že to posiela plugin iThemes Security. Prečo to potom nevypisuje aj v tomto prípade a prečo tie maily nedochádzali hneď od nainštalovania pluginu (?) ..

    odpověď na téma: Zmena súborov (PROSÍM o pomoc) #24227

    Olympia
    Participant
    Web

    Fajn, ĎAKUJEM esťe raz a aj za ten odkaz, určite si to pozriem.

    odpověď na téma: Zmena súborov (PROSÍM o pomoc) #24208

    Olympia
    Participant
    Web

    1. Takže to bol najskôr update súborov, keď updatovalo na vyššiu verziu WP

    2. Ale oplatí sa inštalovať Sucuri do WP, aj keď mám Ithemes Security?

    Pomohlo aj to, čo si mi napísal, Ďakujem Ti.

    – netuším, že ako sa dá zamknúť wp-admin/wp-login na konkretne IP
    – myslím, že limit login som nastavoval, ale čo je jatpack netuším
    – tento bod ma najviac zaujíma, keďže sa to často spomína, ale nerozumiem tomu, keď je situácia ako na obrázku v prílohe, kde mám presne presunúť ten súbor? Bude WP fungovať aj potom bez ďalšieho následného nastavenia?
    – keď zmením tie práva, vypíše mi WP pri nejakom update, že je potrebné povoliť prepisovanie súborov, alebo ako budem potom vedieť, žeby som to mal ručne povoliť?
    – na tu editáciu sa musím ešte pozrieť, ale myslím, že som to nastavoval v Ithemes security…
    – 2 zálohy? Jednu mám, čo robí poskytovateľ hostingu a jednu, čo vytváram cez plugin vo WP.

    odpověď na téma: WEB bez www #24206

    Olympia
    Participant
    Web

    SUPER, ďakujem Vám. Akurát som to odskúšal, po prvý krát, čo som mal otvorený wp-config.php a funguje to :)

    odpověď na téma: Nefunkčné pluginy (po zmene šablóny) #24199

    Olympia
    Participant
    Web

    Prosim o zmazanie tohto posledneho prispevku, skusal som odosielanie prispevkov pre potreby aksimet-u. Dakujem:)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 28)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti