Veľkosť webu / "duplicitné obrázky"

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Veľkosť webu / "duplicitné obrázky"

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Olympia a poslední změna je stará 6 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #34083

    Olympia
    Participant
    Web

    Ahojte.

    Píšem tu, snáď to témou vyhovuje. Pred časom som kúpil web https://e-games.sk/ postavený na WP. Riešim jeho veľkosť, má až 3GB. Keď som hľadal, že čo zaberá až toľko miesta, tak som zistil, že to sú obrázky vložené do príspevkov, čo samozrejme je pochopiteľné. Nerozumiem ale, že prečo každý vložený obrázok má v priemere 20 rôznych obmien, čo sa pomerov strán týka.

    Viem, že WP si automaticky upravuje obrázky pre náhľady atď. ale žeby mal mať každý obrázok v priemere 20 rôznych obmien?? viete mi povedať, či to je skutočne OK? alebo prezradiť spôsob ako sa zbaviť wordpressom vytvorených obrázkov, ktoré sa reálne na webe nevyužívajú resp. nezobrazujú. ĎAKUJEM za každú reakciu.

    #34110

    LuCaCZ
    Participant

    Jakákoliv šablona nebo plugin může vytvářet vlastní náhledy/velikosti obrázků. 20 ale je opravdu hodně. Vytváření náhledů jde zase zakázat a zpětně je i smazat. Někde jsem toto už radil, jen to nemůžu najít.

    Je potřeba nainstalovat dva pluginy, ale bylo by fajn použít ještě Child theme, protože bude potřeba zásah do functions.php

    #34111

    Olympia
    Participant
    Web

    Áno to viem, ze každá šablóna si vytvára vlastné náhľady podľa toho ako potrebuje, všimol som si to na inom webe ..čomu ale nerozumiem, že prečo na uvedenom webe sa vytvárajú ďalšie obrázky aj z vložených obrázkov do článku – teda obrázky, ktoré nie sú nastavené ako náhľadové. A to 20 obrázkov je len priemer ..no nič, asi sa budem musieť s tým nejako zmieriť :(

    Ešte som našiel nejaké nastavenie v rámci šablóny v “Post settings” (viď príloha), ktoré som teraz zmenil. Nie som si ale istý, či to je spôsobené tým a navyše to nerieši môj momentálny problém a to zbaviť sa obrázkov na webe, ktoré sú nepotrebné. Na to plugin asi nie je :)

    #34123

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    už jsme to zde probírali a konkrétně na tomto odkazu. Ale už tenkrát jsem se ptal zda je to takový problém, protože většina hostingů dnes nabízí neomezený prostor, takže jediný problém vzniká v případě zálohy. On to obecně bývá problém šablon, my třeba na naší šabloně máme 15 náhledů, ale mohu si v nastavení vybírat, které chci nebo nechci používat.

    A to že se vytvoří alternativy ze všech obrázků – to má svou logiku, protože vy nejprve vložíte všechny obrázky k příspěvku a teprve následně si vyberete ten Featured image a ten systém neví, který obrázek to bude, takže udělá všechny. Navíc vy ten Featured můžete kdykoliv změnit za jiný.

    #34132

    Olympia
    Participant
    Web

    Dobry den,

    a v pripade, ked velmi casto pouzivam ako “Featured image” obrazok, ktory do prispevku nevlozim :) (?)

    Spat ale k teme. Ano slo mi primarne o zalohovanie / zalohy a ich velkost. Akosi mi doteraz nenapadlo, zeby som si vytvoril zalohu oddelene aj mimo obrazkov.

    DAKUJEM za reakciu a hlavne za uvedeny odkaz (mne sa to tu pred zalozenim tejto temy nepodarilo najst). Precital som si cele vlakno a uz som kludnejsi, slo mi o to vediet, ze ci to je normalne .. odpoved k tejto teme som nasiel :)

    #34133

    Azifaral
    Participant
    Web

    No se zálohami, což je při té velikosti fakt bolest, bych to dělal asi tak, že jednou za týden / měsíc – záleží na četnosti publikace příspěvků, bych udělal jednu velkou zálohu, např. přes FTP, protože to je výrazně rychlejší než pomocí nějakých pluginů a má to člověk více pod kontrolou a pak průběžně zálohy jenom databáze. Kdyby potom náhodou došlo k nutnosti reinstalace, tak ta majorita je zachována – příspěvky, texty, seznam pluginů atd. a bude nutno dohrát pouze těch pár obrázků, které si určitě stejně někde ukládáte na local.

    #34134

    Olympia
    Participant
    Web

    Este raz Vam DAKUJEM za rady a ochotu zareagovat na moj prispevok. Som zas o nieco mudrejsi.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti