ScheRas

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 241)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Výsledková tabulka #26248

    ScheRas
    Participant
    Web

    Takový widget bude součástí jakéhokoliv pluginu pro srávu týmů a/nebo lig. Teď záleží na tom, jak moc komplexní plugin potřebujete. Pro správu sportovních lig včetně sezón, týmů a hráču se hodí například SportPress, dále jsem našel například League Standings plugin, no a nejjednodušším řešením je vytvořit si nový textový widget a do něj vložit vlastní HTML tabulku.

    odpověď na téma: Přístup k MySQL #26246

    ScheRas
    Participant
    Web

    No jistě, těch možností je spousta. Nejlepší je asi vytvořit si vlastní plugin a pak ho stránkám nabídnou ve formě shortcodů. Ale vždy strašně záleží na tom, co za script to je a co má dělat.

    odpověď na téma: Přístup k MySQL #26244

    ScheRas
    Participant
    Web

    A jak se plugin jmenuje? Je možné, že z bezpečnostních důvodů blokuje některé PHP funkce, mezi nimiž mohou být i ty, které zajišťují připojení k databázi. Pokud váš skript jinde funguje a nedostáváte žádnou chybu, zkusil bych hledat tímto směrem.

    odpověď na téma: Hromadné přidávání článků/příspěvků #20406

    ScheRas
    Participant
    Web

    Tak to je asi ta uplne nejhorsi moznost. Vlastne ne, jeste by mohly byt v pdfku jako obrazky.

    odpověď na téma: Hromadné přidávání článků/příspěvků #20404

    ScheRas
    Participant
    Web

    Zalezi, v jakem formatu ty clanky mate. Nejlepsi moznost je pouzit nastroj WP Importer, ktery je ve wordpressu ten ovsem podporuje, pokud se nepletu, pouze clanky drive exportovane z jine instalace wp. Pak existuje mnoho dalsich pluginu, jako je treba wordpress csv importer, ale to zase musite mit clanky ulozene v tabulce csv. Predposledni moznost je, pokud mate clanky nekde v databazi, je nejakym chytrym dotazem vyexportovat tak, aby se dali naimportovat do databaze wordpressu. To uz je ovsem slozitejsi, musite dosti dobre znat db strukturu, kterou pouziva wordpress. Jeste jsem si vzpomnel, ze napr. PHPMyAdmin podporuje export do csv, tak by se dalo mozna vyuzit toho. No a pak je tu moznost napsat si jednoduche skripty napr. V PHP, Pythonu nebo Bash, zalezi na preferencich, a udelat to pomoci nich.
    Bez vetsich detailu, napriklad v jakem formatu clanky mate, Vam bohuzel vice nepomohu.

    odpověď na téma: PopUp okno-četnost zobrazení #20392

    ScheRas
    Participant
    Web

    Jinak to, aby se vyskakovací okno zobrazilo pouze jednou, se řeší většinou pomocí cookies.

    odpověď na téma: odstranění autora z příspěvků v kategorii #20381

    ScheRas
    Participant
    Web

    Zeditovat musíte soubor category.php. Pro výpis jména autora se používá například funkce the_author() a pro datum například the_date(). I když, zrovna the_date() tam asi použito nebude. Doporučuji hledat podle html kódu v okolí. Snad se podaří, ale když byste sem nahrál zmiňovaný soubor nebo alespon zminil jméno šablony, mohli by být mé rady mnohem konkrétnější.

    odpověď na téma: e-commerce vymazání desetinné čárky #20371

    ScheRas
    Participant
    Web

    Nakopíroval jste to totiž do špatného souboru. To, co se nachází ve složkách wp-admin a wp-includes NIKDY neupravujeme. Kód jste měl nahrát do souboru functions.php Vaší šablony. Možná jsem to měl více zdůraznit.

    odpověď na téma: Instalace WP #20361

    ScheRas
    Participant
    Web

    Jiný správce souborů funguje?

    odpověď na téma: Instalace WP #20359

    ScheRas
    Participant
    Web

    Nenahrál jste na server .zip soubor? V takovém případě ho musíte ještě rozbalit. Pokud jste nahrál rozbalený soubor, ujistěte se, že jsou soubory nahrány ve správné složce (pravděpodobně www nebo public_html). Jestli je i to v pořádku, ověřte ještě jak jsou nastavená přístupová práva k souborům wordpressu.

    odpověď na téma: plugin na sdílení fb #20358

    ScheRas
    Participant
    Web

    Přepnout se v administraci na stránce příspěvku do úpravy HTML a přidat property="og:image" za src="cesta_k_obrazku". Tedy nějak takhle: <img src="cesta_k_obrazku" property="og:image" mozna_nejake_dalsi_vlastnosti>.

    odpověď na téma: Odkazy NoFollow #20357

    ScheRas
    Participant
    Web

    Když si otevřete svou stránku a zobrazíte si zdrojový kód (Ctrl+U), tak byste u každého odkazu měl najít vlastnost nofollow.

    odpověď na téma: plugin na sdílení fb #20352

    ScheRas
    Participant
    Web

    Facebook si nechá napovědět, který obrázek má u článku nabízet. Stačí tomu správnému obrázku přiřadit property="og:image".

    odpověď na téma: Login #20351

    ScheRas
    Participant
    Web

    Pokud tomu pluginu 100% důvěřujete a prošel jste zdrojáky, pak v tom problém není. Ve většině puginů se bohužel těch bezpěčnostních chyb vyskytuje spíše více než méně.
    Řešení Vašeho problému jsem Vám nastínil již v mém prvním příspěvku. Stačí využít těch funkcí, na které jsem odkazoval, a trochu vlastního PHP. Pak je vytvoření takového profilu otázka maximálně hodinky programování. Využijte právě ty popisované templates-*.php a na určování přihlášení funkci is_user_logged_in(). Pokud Váš kamarád umí alespoň trochu PHP, neměl by být problém takový profil vytvořit.

    odpověď na téma: Login #20346

    ScheRas
    Participant
    Web

    A proč to chcete řešit nějakými pluginy? Není nejbezpečnější a nejjednodušší využít toho, že WordPress toto už sám umí? A pokud si chcete přihlašovací formulář nastylovat, není problém, doporučuji použít soubory template-login.php a template-register.php, které vložíte do složky Vašeho tématu, následně vytvoříte novou stránku (např. Login) a ve výběru Šablony stránky vyberet Login. V souborech doporučuji použít fce wp_signon(), resp. wp_create_user(). Pokud chcete zobrazovat jino navigaci pro přihlášené a nepřihlášené uživatel, stačí využít funkci is_user_logged_in(). Toť k přihašování. Pluginy já osobně nedoporučuji.

    Na profily uživatelů a vytvoření takové malé sociální sítě plugin asi použít můžete, ale zdá se mi to opět celkem zbytečné. Jediné, co z Vašich požadavků WordPress neumí je, pokud se nepletu, to posílání zpráv mezi uživateli, což je otázka pár řádků kódu. K zobrazování uživatelských profilů slouží soubor authors.php a do něj si můžete veškerou funkčnost dodělat.

    Snad jsem zodpověděl všechny Vaše otázky. Když by nebylo něco jasné, klidně se ptejte dál.

    odpověď na téma: e-commerce vymazání desetinné čárky #20345

    ScheRas
    Participant
    Web

    Publikovaných řešení tohoto problému je na webu několik. Ne každé ale všem funguje. Krom zásahů do souborů pluginu, které nedoporučuji a které vydrží jen do další aktualizace, existuje pár návodu, které pracují jen se souborem functions.php.
    Jeden ze způsobů je například tento. Mělo by stačit přidat kód do zmiňovaného souboru:

    
    add_filter( 'wpsc_toggle_display_currency_code', 'amu_hide_decimal_point' );
    function amu_hide_decimal_point( $args ) {
    $args['display_decimal_point'] = false;
    return $args;
    }
    

    Pokud by toto řešení nefungovalo, našel jsem ještě toto. Kód doporučuje přímo autor pluginu, ale někteří uživatelé tvrdí, že nefungoval:

    
    add_filter( 'wpsc_modify_decimals', '__return_zero' );
    

    Snad Vám alespoň jeden způsob bude fungovat. Pokud ano, napište, prosím, který.

    odpověď na téma: Odkazy NoFollow #20344

    ScheRas
    Participant
    Web

    Takhle od pohledu by kód fngovat měl, není nic jednoduššího, než-li to zkusit. Vkládá se do souboru functions.php klidně hned na další řádek za <?php.

    odpověď na téma: Odeslání hodnot formuláře jako pdf soubor v příloze emailu #20271

    ScheRas
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    žádný takový plugin neexistuje. Můžete ale poptat jeho vytvoření například na http://prace.separatista.net/

    odpověď na téma: Hromadná změna textu v příspěvcích #19846

    ScheRas
    Participant
    Web

    Pokud trochu rozumíte databázím, tak se dá vymyslet nějaký chytrý dotaz, který to vše udělá za vás. Pokud tomu nerozumíte, tak musíte ručně.

    odpověď na téma: Můžu si web ve WORDPRESSU "předchystat"? #19844

    ScheRas
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    myslím, že další instalaci můžete klidně na stará data napojit. Pokud budete používat stejné verze WordPressu, nemělo by to vůbec ničemu vadit.

    Další věc je více samotných instalací v jedné databázi. To je pochopitelně také možné, stačí při instalaci zvolit jiný prefix než wp_. Proto tam ty prefixy také jsou.

    Snad jsem Vám pomohl.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 241)