Hromadná změna textu v příspěvcích

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Hromadná změna textu v příspěvcích

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 8 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19543

    hrncal.junior
    Participant
    Web

    Ahoj,
    tak mě napadlo se zeptat na jednu věc. Jde nějakým způsobem nahradit text v několika příspěvcích najednou?
    Když bych potřeboval třeba zaměnit slovo cena za slovo auto, ale potřeboval bych to dejme tomu v 500 příspěvcích. Je tam nějaká možnost, nebo to musím celé po jednom přepsat? Díky moc

    #19846

    ScheRas
    Participant
    Web

    Pokud trochu rozumíte databázím, tak se dá vymyslet nějaký chytrý dotaz, který to vše udělá za vás. Pokud tomu nerozumíte, tak musíte ručně.

    #19879

    weskomfort
    Participant
    Web

    Možná se Vám to bude zdát být krkolomné, ale já to při přesouvání stránek na jiný hosting hodně využívám, protože se mi to zdá být přehlednější a komfortnější práce. Zkrátka vyexportuji si DB následně si ji otevřu v PSPadu a veškeré hromadné změny (např. URL adres) provádím v něm. Umožňuje mi to změnu buď bez dotazu, nebo s dotazem, kde mám možnost každou změnu zkontrolovat. Po té DB znovu naexportuji. SQL příkaz musí být přesně definován, kdežto takto stačí vyhledat určitou část daného slova a to změnit jak potřebuji (např výskyt URL s www a bez. Každý uživatel to píše jinak.).

    #19884

    admin
    Keymaster
    Web

    Pro tyto účely existují i různé pluginy, ale opravdu doporučuji před testováním udělat kompletní zálohu databáze :-) Zadávat je totiž možné i částečné regulární výrazy a musíte dávat pozor na to, co se bude zaměňovat. Pokud je to třeba slovo “cena”, tak je možné, že budou nahrazeny všechny výskyty tohoto výrazu, tedy i název “Avicena” bude změněn na “Aviauto”, atd. Takže to chce pořádně promyslet a postupovat jen velmi opatrně. Občas jsem používal plugin Search and Replace, ale existují i další a novější, např. Find replace.

    Uvítáme, když se případně podělíte o výsledky :-)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti