Maro

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 24)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Chyba parsování u XML feedu Heureka #23426

    Maro
    Participant

    Skvěle. Děkuji mnohokrát za info.

    odpověď na téma: Chyba parsování u XML feedu Heureka #22979

    Maro
    Participant

    Děkuji mnohokrát za radu, byl problém pravděpodobně opravdu v neaktuální verzi. Po instalaci aktuální verze bez dalšího zásahu vše funguje jak má.

    odpověď na téma: Chyba parsování u XML feedu Heureka #22934

    Maro
    Participant

    Chápu, přístupy pošlu a zkusím se v tom ještě povrtat i sám. :-)

    odpověď na téma: Chyba parsování u XML feedu Heureka #22930

    Maro
    Participant

    Pokud by jste mi s tím byl ochoten poradit, přístupy pošlu.

    odpověď na téma: Chyba parsování u XML feedu Heureka #22927

    Maro
    Participant

    Podporu jsem kontaktoval, ale nikdo se neozval, nehledě k tomu, že chyba bude určitě na mé straně nikoliv v pluginu. Ty soubory pluginu je možné třeba pro vyzkoušení přenést i do jiného webu, ne?

    odpověď na téma: Chyba parsování u XML feedu Heureka #22923

    Maro
    Participant

    Ano, tento http://barnone.cz/obchod/heureka-cz-xml-feed-pro-woocommerce/ ale, bohužel, poprvé, tak nevím jestli správně.

    odpověď na téma: Problémy po aktualizaci WP #22149

    Maro
    Participant

    V každém případě problémy nastaly po této automatické aktualizaci. Tyto automatické aktualizace nelze zákázat, že?

    odpověď na téma: Problémy po aktualizaci WP #22147

    Maro
    Participant

    Napadení mě taky trošku straší, ale to by musely být napadeny 3 weby. Problém z hostingem je velice nepravděpodobný, každá web je jinde.

    odpověď na téma: Druhá měna u produktu v eshopu (woocommerce) #20961

    Maro
    Participant

    Omlouvám se za předešlý zmatený příspěvek a prosím administrátora o smazání aby nemátl ostatní uživatele. Vzhledem k tomu, že jsem prošel hodně pluginů týkajících se měn, mám už v nich mírně řečeno chaos. :-)
    Oprava:
    WooCommerce Custom Currencies je plugin, který umožňuje upravovat symboly u měn a přidat do výběru vlastní měnu, ale zobrazení další měny na stránce produktu nezajistí.
    Co se týče Woo Display Additional Currency, tak tam po přejmenování funkce v souboru woo-display-your-currency.php sice bylo možné plugin aktivovat, ale při změnách nastavení jakéhokoliv pluginu, aktualizace příspěvku atd., tedy jakákoliv akce, která měla pravděpodobně souvislost se souborem option.php vyhodilo prázdnou stránku s chybovou hláškou.
    Jak jsem uváděl zde v příspěvku na některých webech mi přes chybovou hlášku při aktivaci bez problému funguje a zobrazuje vedle standardně nastavené měny další zvolenou, ale bohužel, na webu kde potřebuji, druhou měnu sice zobrazí, ale způsobuje výše zmíněný problém. Verze WP nemá vliv a konflikt s nějakým dalším pluginem jsem zatím nenašel.

    odpověď na téma: Druhá měna u produktu v eshopu (woocommerce) #20960

    Maro
    Participant

    WooCommerce Custom Currencies jsem zkoušel na více stránkách a někde mi druhou měnu zobrazuje a někde ne. Bohužel tam kde bych to potřeboval, tam se nezobrazí. Nepřišel jsem na to co plugin ovlivňuje. Verze WP jak jsem myslel na něj vliv nemá – zkoušel jsem u aktuální i 3.9.2.

    Co se týče Woo Display Additional Currency, tak tam po přejmenování funkce v souboru woo-display-your-currency.php sice bylo možné plugin aktivovat, ale při změnách nastavení jakéhokoliv pluginu, aktualizace příspěvku, jakákoliv akce, která měla souvislost se souborem option.php vyhodilo prázdnou stránku s chybovou hláškou.

    odpověď na téma: Druhá měna u produktu v eshopu (woocommerce) #20877

    Maro
    Participant

    Děkuji, potřeboval bych aby se vedle CZK ceny zobrazovala cena v Bitcoin a zatím se nepodařilo. :-(

    odpověď na téma: WordPress a hosting #19621

    Maro
    Participant

    Zdravím, nevím jestli to bylo blokováno u návštěvníků webů, ale blokováno bylo několik IP zákazníků hostingu. Vše co zmiňujete mi bylo doporučeno podporou hostingu během víkendu, dokonce jsem měnil na doporučení DNS nastavení, ale nepomohlo nic, z mojí IP jsem se nedostal na žádný web hostovaný na Endora (myšleno i weby ostatních zákazníků). Problém byl odstraněn až v pondělí udajně vyřazením té zmiňované ochrany serveru. Nic bližšího k té ochraně nebylo, bohužel, sděleno i přestože jsem se na to dotazoval. Připojení O2 a IP mám vlastní. Pokud by byl problém v internetovém připojení, projevoval by se nějaký podobný problém nejen v případě toho hostingu, ale i jinde, nebo ne?
    K poznámce od sjiamnocna – tak do určité doby ty problémy s uploadem prakticky nebyly a vždy po zasahu a odstranění té blokace ze strany hostingu vše fungovalo ideálně včetně uploadu i souborů třeba 10 MB. Co se týče limitů pro program Plus – obsazené místo, počet souborů, přenesená data, velikost databáze, v tomto směru mám ještě poměrně velkou rezervu.
    Jsem pouze fanda wordpressu a úplný začátečník, takže jsem u těch prvotních problémů předpokládal chybu na mé straně, neboť na doméně na, které si hraju s wordpressem je celkem dost pluginů i obsáhlých (buddypress apod.), navíc optimalizace taky zřejmě není ideální díky množství pluginů (použito pouze cache, komprese). Tedy např. překročení současně běžících PHP lze zřejmě snadno vyvolat, ale nedochází k tomu moc často a v případě výpadků v logu událostí zrovna třeba žádná hláška není. Návštěvnost problémy způsobovat nemůže, protože je minimální (možná ani nikdy žádná nebude :-) ) Pokud ty problémy, ale jsou i na doméně s čistým wordpressem a postihuje to i ostatní uživatele hostingu asi bude příčina jinde.
    Blokaci IP jsem snad jedině mohl vyvolat tím, že jsem na stránky přistupoval ze své IP prostřednictvím více prohlížečů (a to možná i současně) pro kontrolu korektnosti zobrazování, pokud by nějaký systém ochrany serveru hostingu takové chování vyhodnocoval jako potenciální útok. Nevím, v tomto směru jsem naprostý diletant :-) . Pokud budete mít čas zkuste se podívat na http://www.richclub.cz jestli je přímo ze stránek možné odhalit nějaký konflikt. Omlouvám se za dlouhosáhlý výlev, ale neumím psát stručně a výstižně :-) a děkuji za Váš zájem.

    odpověď na téma: WordPress a hosting #19599

    Maro
    Participant

    No, velice zajímavé – při prvním kliknutí na odkaz Vašeho webu http://sjiaphoto.g6.cz/ mi naskočila chybová hláška 500 internal server error, což mě jen utvrzuje v tom, že ty problémy nejsou v RS na mé doméně, ale v hostingu ve spojitosti s moji IP, protože jak píšete, tak Vy žádné problémy nemáte. Jinak já mám program PLUS. Na serveru sql5.
    Nebyly zablokovány weby, ale údajně, jak nám bylo sděleno, nějaká ochrana serveru blokovala IP adresy ze kterých je příliš mnoho spojení na server. K těm výpadkům docházelo už před tím a pak třikrát během asi měsíce došlo k tomuto zablokování. Po odblokování bylo podporou sděleno uživatelům na fóru, že ta ochrana blokováním už je vypnutá (v provozu byla údajně nedopatřením) a problémy by se neměly opakovat. Co se týče toho přerušování spojení, tak jak jsem psal je to opravdu individuální, někdy několikrát do půl hodiny, jindy je klid. V době kdy dochází k těm přerušením nelze uploadovat soubory, protože se v průběhu uploadu přeruší spojení. Ale takto špatná práce pak s tím je i několik dní. Pro vysvětlení: přerušením je myšleno – při kliknutí na odkaz ať už v administraci nebo ve stránkách buď hned naskočí chybová hláška nebo se stránka začne načítat a poté naskočí chybová hláška, při upladu se soubor začne nahrávat a v průběhu naskočí chybová hláška a soubor se samozřejmě nenahraje ani po několika opakovaných pokusech.
    Vím, že sem tento problém prakticky nepatří, což jsem psal hned v úvodním příspěvku, ale vzhledem k tomu, že jsem byl podporou hostingu stále směrován k tomu, že je příčina problému v RS, zkusil jsem se zeptat. Teď už jsem přesvědčen, že je problém někde mezi hostingem a moji IP. Jinak Vám oběma děkuji za zájem a rady.

    odpověď na téma: WordPress a hosting #19595

    Maro
    Participant

    Ne, návštěvností to určitě nebude, ta je zatím naprosto zanedbatelná. Doba se nedá specifikovat, je to pokaždé v jinou dobu. Většinou se objeví hláška – Spojení se serverem bylo v průběhu načítání stránky ukončeno a tím pádem v tu dobu samozřejmě nenahraji ani žádný větší soubor, který má třeba více jak 2MB. Takto mi to vypadává třeba dva dny a potom je zase třeba nějaký čas klid. Bylo v poslední době pár případů kdy se několik klientů hostingu včetně mě nemohlo dostat na žádný web hostovaný na tomto hostingu. V jednom případě i celý víkend. Po zásahu ze strany hostingu fungovalo vše bez problému. Bylo nám vysvětleno, že u postižených byly zablokovány IP z důvodu příliš mnoho spojení z těchto IP. Nevím jestli to nemůže mít nějakou spojitost.

    odpověď na téma: WordPress a hosting #19593

    Maro
    Participant

    Jsem na Endoře. Přesně to jsem zkoušel, mám tam i doménu, kterou prakticky nepoužívám a na ní je nainstalovaný pouze holý wordpress bez pluginů, takže bez obsahu a prakticky prázdná databáze a když se ty problémy objevují tak i na této doméně. Podporu jsem o tom informoval, ale tam semnou neustále dokola řeší cachování a další věci spojené s RS, ale já už jsem skoro přesvědčen, že je problém někde na straně hostingu.

    odpověď na téma: WordPress a hosting #19571

    Maro
    Participant

    Klientů hostingu. Myslím si, že by snad nemél být v žádném pluginu problém, zkoušel jsem u všech deaktivaci jestli má nějaký vliv. Nic jsem nezjistil.

    odpověď na téma: WordPress a hosting #19567

    Maro
    Participant

    Já jsem jen upravoval htaccess, teď si zkouším hrát s W3 Total Cache, ale nemám s tím zkušenosti, trošku se ho bojím. :-) Nevím co u toho povolit a co ne. Domény všechny na jednom hostingu, minulý víkend jsem měl problém, že jsem se nedostal vůbec na žádnou doménu hostingu – udajně bloknutá IP, nebyl jsem jediný uživatel, který ty problémy měl.
    Díky za rady

    odpověď na téma: WordPress a hosting #19564

    Maro
    Participant

    Mám hosting. Nevím co přesně myslíte optimalizací databáze, ale vše nepotřebné jsem z databází vymazal. Ale ty problémy s přerušováním spojení se serverem mám i na jiných doménách.

    odpověď na téma: WordPress a hosting #19556

    Maro
    Participant

    Pamětí to není, v tom směru je ještě velká rezerva. Zkoušel jsem i všechno povypínat (deaktivovat), nepomohlo nic.

    odpověď na téma: Plugin Basic Google maps placemarks #18622

    Maro
    Participant

    Přeji hezky den,
    tak mi Raindrops odpověděli. V odpovědi pochválili plugin BGMP :-) a doporučili mi, že mám změnit v šabloně hodnotu nastavení přístupnosti z ano na ne.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 24)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti