kolobezka1.

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 18 příspěvků - 1. až 18. (z celkem 18)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Nastavení médií #19286

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    “a pak si vždy vytvořit a nahrát i náhledový obrázek zvlášť předem”
    – pokud nemám v nastavení definovanou velikost thumbnailu, a přiřadím k článku náhledový obrázek, zobrazí se v plné velikosti. To ale nechci. Chtěla bych třeba náhledy v blogu 300×200. Tedy do galerie médií přímo nahraji předem zmenšený (nebo vhodně oříznutý) obrázek 300×200.

    odpověď na téma: Jetpack, ano či ne? #19283

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    nejsem sice odborník, ale právě Automattic mi je sympatický – přijde mi to jako záruka dobrého kódování a trvalého podpory.
    Spíš se mi zdá, že s Jetpackem je administrace i načítání stránek pomalejší. Je test na http://tools.pingdom.com validní? (viz screenshoty. A to je teď web vlastně prázdný, bez fotek, bez slideru….)

    odpověď na téma: Problém s WP galerií – velikost thumbnailů #19263

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Včera večer jsem přišla, tedy částečně, na to, kde je problém

    Dala jsem jinou šablonu, nastavení všech médií na 0 a nechala databázi pročistit pomocí “force regenerate thumbnails”. To hodně pomohlo. Nicméně zůstaly velikosti 100×66 u všech fotek a pár dalších reziduí. Pak mi docvaklo, kde si miniatury berou – měla jsem tam plugin na zobrazování náhledových obrázků v přehledu článků v administraci (Post List Featured Image). No, sice to bylo docela hodně nápomocné, ale mohu se bez něj obejít.
    Ono je stejně zvláštní, že kolidoval (tedy dělal zmatky ve WP galerii jen u té šablony Spike a někdy i u “Twenty x”, ale vůbec nevadil té, kterou tam mám teď.

    Pár dalších velikostí u některých obrázků musely být pozůstatky z nějaký minulých free šablon a pokusů, které Regenerate thumbnails neuměl vyčistit. No nic, pročistila jsem to ručně v FTP.

    Není mi jasné, jak se v FTP objevily obrázky, které vůbec nejsou v media galerii.
    A taky proč jsou některé (ne všechny) obrázky stále přiřazeny k příspěvkům, když jsem teď všechny obrázky z příspěvků vymazala (stejně byly rozházené). Navíc jsou někdy přiřazeny k příspěvků, kde obrázek nebyl. Je to normální?

    odpověď na téma: Problém s WP galerií – velikost thumbnailů #19180

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Nastavení jsem zkoušela různě změnit. Nulu, 150, 300, nic nepomohlo (mezitím samozřejmě “regenerate thumbnails”).
    Teď jsem ještě zkoušela plugin “force regenerate thumbnails” a koukám i do složky uploads v FTP a ony jsou tam vytvořené nějaké velikosti 100×66. Ale nevím jak a proč. A ne u všech.
    Uf, a koukám, že ve složce uploads je každá obrázek snad ve 30 verzích… to asi není normální, ne?

    Používám šablonu Spike od MyThemeShop. Zkoušela jsem to řešit na jejich fóru podpory, ale nevěděli si rady. Byla jsem s tímto problémem jediná.

    Stránky teď nemám přístupné veřejně. Ale pokud byste se mi mohl pomoci, zašlu přístup.

    odpověď na téma: Backup #18126

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Asi to je moc hloupý dotaz?

    Zahlédla jsem tu ve starším příspěvku doporučení na BackUpWordPress, tak zkouším…

    Prosím, co zahrnují databáze a co soubory? Co je nutné zálohovat?

    A pak píše, že:

    “detekoval problém. PHP je spuštěno v Safe Mode, kontaktujte poskytovatele stránek a požádejte ho o zrušení. BackUpWordPress nemusí fungovat správně pokud je Safe Mode aktivní.” Přitom se záloha vytvořila. Vadí ta hláška?

    odpověď na téma: Aktualizace WP 3.5.2 #15872

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Děkuji za vysvětlení. Nemám problém s aktualizací, jen jsem se bála, abych neztratila češtinu. Tedy, ne že bych si nevystačila s angličtinou…

    A nevíte, proč se opozdila tři šestka? A kdy by měla vyjít?

    odpověď na téma: Aktualizace WP 3.5.2 #15870

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    no jo, jenže zároveň mi to píše, že mám počkat, až ta 3.5.2 bude v češtině. Tak co si z toho mám vzít?

    odpověď na téma: Lze poznat šablonu? #15588

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Lukenzi: No to je super, to jsem netušila. Dobrá pomůcka. Díky!

    odpověď na téma: Lze poznat šablonu? #15585

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    No, já mám Mac a Safari. Ve “Vývojaři si mohu zobrazit zdrojový kód a ve stromové nabídce mám většinou Obrázky, Skripty a Tabulky stylů, někdy i Písma, Rámce a možná ještě něco. A pak zvlášť Rozšiřovací skripty. Moc se v tom nevyznám, tak zkusím vždy najít style.css vyhledáváním.

    Toto je opravdu skvělé fórum!

    odpověď na téma: Lze poznat šablonu? #15583

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Díky moc. Na základě vašich návrhů jsem objevila ve zobrazení zdrojového kódu tlačítko “hledat” a opravdu tak lze “theme” najít.

    Ještě jednou moc děkuju!

    odpověď na téma: Šablona a Child theme #14758

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Zkusím znovu nějak reformulovat prosbu. Je mi jasné, že výběr šablony záleží na účelu a požadavcích uživatele. Ale…

    – je nějaký doporučeníhodný zdroj, kde bych se určitě nespálila? Mám na mysli kriteria, do kterých nevidím (kódování, SEO). Na Themeforest je skladba tvůrců asi hodně různorodá. Pak jsem četla o Studiopress , WooThemes a Elegant themes. Ale kritiky třetích stran se moc neshodují, tak bych si nechala poradit tady, od Čechů. Ráda bych asi podporu Child themes.

    – když bych vybrala nějakou šablonu, ale pak její autor / podpora skončí, jak moc je složité pak přecházet na jinou šablonu aniž by se ztratilo dosavadní uspořádání. Toho se docela bojím. Ze stejného důvodu bych asi spíš šla rovnou do placené, než začínat s nějakou free a pak vše předělávat.

    – je používání různých “shortcodes” (knoflíky, barevné rámečky, toggles apod…) hodně na úkor rychlosti načítání stránek? Ať už by se jednalo o shortcodes integrované v šabloně nebo jako plugin. A slidery?

    Omlouvám se za začátečnické problémy. Opravdu budu moc vděčna za trochu pomoci.

    odpověď na téma: Šablona a Child theme #14755

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    No, ThemeForest jsem samozřejmě projížděla. Tam mi z toho začala jít hlava kolem. Hodně šablon vypadá dobře a použitelně, ale právě i o této databázi jsem četla, že mnohé šablony nemají moc clean code. Jenže do toho já nevidím.

    Docela by se mi líbilo mít už udělanou tu Child theme, nevím jestli to zvládnu sama (vím, že je na WP podrobný popis, ale jsem fakt laik)

    Také mám strach, že když je to jen jeden autor, tak i když je nyní aktivní, může s programováním skončit. V několika článcích jsem narazila na prý super šablony, a když jsem je vyhledala, nebyly už nyní aktualizované. Jenže co pak?

    Co myslíte o těch Elegant themes?

    A jak je to s tím kódováním – je to důležité?

    Na Esplanade kouknu. Viděla jsem i úžasné stránky z Twenty Eleven / Twelve, jenže to bych z toho nesvedla. Přeci jen by to chtělo něco víc user-friendly (nebo spíš women-friendly ;))

    odpověď na téma: Šablona a Child theme #14752

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Vezmu to od konce

    – 40 USD, ok, pokud to bude stát za to

    – design, no ano, ale to je asi hodně obecné a subjektivní

    – ne eshop ne, to je nekomerční záležitost

    – slidy – ty by se mi líbily. Pokud nebudou na úkor rychlosti načítání a prohlížení na mobilu

    – jednoduchá prezentace – tady moc nevím co máte na mysli

    odpověď na téma: Šablona a Child theme #14750

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Děkuji za podrobné vysvětlení.

    Co se považuje za úpravy šablony? Zatím bych určitě moc nevrtala do CSS / PHP, ale pokud šablona umožňuje nastavení barveného schématu, fontu apod. toho bych využívala.

    Usuzuji tedy, že je lepší mít Child theme v každém případě.

    Ale teď tedy konkrétně. Prokousala jsem se mnoha šablonami a články o nich a jsem zcela zmatená. Mnozí jasně doporučují premium themes, kvůli lepší podpoře. OK, s tím nemám problém. Už jsem byla rozhodnuta pro Elegant themes, ale pak jsem zase četla, že mají (a nejen oni) velmi komplikované kódování, což může vést třeba k pomalejšímu načítání stránek nebo komplikacím s funkčností. Nevím jak je na tom Genesis + nějaký Child theme, i když to už je dražší.

    Nenašla by se tu prosím prosím dobrá duše, který by mi i odborně mohla doporučit třeba max 5 šablon, které jsou i po odborné a bezpečnostní stránce kvalitní?

    Jednalo by se o stránky s recepty, ale i teoretickými články o pečení, zdravé výživě, tipy, triky, postupy, odkazy. Nemusí to být vyloženě jen formou blogu (ale může).

    Uvítala bych nějaký výběr barevných schémat, případně písma. Určitě, aby to bylo responsive pro mobilní zařízení. A snadno formátovatelné pro člověka, který zatím kódování vůbec nerozumí. Hodně se mi zamlouvají různé shortcodes (sloupce, toggles, tooltips, barevné rámečky a knoflíky). Ale netuším, jestli to není na úkor funkčnosti. Podobně třeba nějaký slider s posledními příspěvky.

    Předem strašně moc děkuji.

    odpověď na téma: Šablona a Child theme #14747

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Koukala jsem tedy na Artisteer4. Vypadá to sice krásně, ale asi bych začala přeci jen s něčím zdarma. Navíc pro Mac mají zatím jen beta verzi.

    odpověď na téma: Problém s nahráním obrázku #14539

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Tak problém vyřešený. Protože na wordpress.com obrázky fungovaly, padlo podezření na hosting – Ebolu. Odpověděli mi téměř bleskově: “před uploadem obrázků je nutné provést úpravu práv u některých adresářů. Tuto úpravu jsme Vám provedli a nyní bude upload dalších obrázků plně funkční.”.

    Jejich rychlý servis mě příjemně potěšil, i když doufám, že takových skrytých zádrhelů nebude více.

    Ale moc děkuji admistrátorům a uživatelům tohoto fóra za velmi vstřícnou pomoc. Myslím, že se tu ještě hodně naučím.

    odpověď na téma: Problém s nahráním obrázku #14537

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Pro sjiamnocna: Nahrávání fotek na jiné servery funguje. Běžně nahrávám na dama.cz (tam mám celou fotogalerii) a teď jsem zkoušela úschovnu. V pořádku.

    Také ve ve wordpress…upload se zobrazuje jen zástupný symbol, stejně jako přímo na adrese obrázku.

    Většinou používám mám všechny aplikace hned aktualizované na nejnovější verzi. Tedy WP 3.5.1 a Safari 6.0.2?

    Přihlašovací údaje jsem zatím zaslala adminovi v odpovědi na jeho email.

    odpověď na téma: Problém s nahráním obrázku #14535

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Verze je nejnovější 3.5.1 cz. Zkoušela jsem teď WordPress.com a tam problém není.

    Úvodní obrázek v Safari vs. Chromu je úplně jiný.

    A jaká je kapacita knihovny médií? Ta je daná místem, co mám placené na Ebole? Soubory se ukládají na stejném místě pro oba případy (FTP / knihovna médií)?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 18 příspěvků - 1. až 18. (z celkem 18)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti