Problém s WP galerií – velikost thumbnailů

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Problém s WP galerií – velikost thumbnailů

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  kolobezka1. a poslední změna je stará 9 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19173

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Když vložím do příspěvku nativní WP galerii, s jakýmkoliv počtem sloupců, jsou náhledové obrázky vždy jen 100px široké. Dělá mi to tedy jen současná šablona, jiná ne. Ale také nikdo s touto šablonou problém nemá.
    Už jsem z toho zoufalá, najde se dobrá duše, která poradí?

    Cílem je vkládat do příspěvků 2 – 4 fotky vedle sebe (bez dalšího textu na stejném řádku), s jen minimální mezerou mezi. Možná existuje i jiné řešení?
    (Nicméně problém s WP galerií se mi vůbec nelíbí)

    #19179

    admin
    Keymaster
    Web

    Velikost náhledů se nastavuje v menu Nastavení – Média. Pokud tam máte 100 x 100 px, tak budou vkládané náhledy takto velké. Dále by to mohlo způsobit nějaké nastavení šablony, jakou šablonu používáte?

    #19180

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Nastavení jsem zkoušela různě změnit. Nulu, 150, 300, nic nepomohlo (mezitím samozřejmě “regenerate thumbnails”).
    Teď jsem ještě zkoušela plugin “force regenerate thumbnails” a koukám i do složky uploads v FTP a ony jsou tam vytvořené nějaké velikosti 100×66. Ale nevím jak a proč. A ne u všech.
    Uf, a koukám, že ve složce uploads je každá obrázek snad ve 30 verzích… to asi není normální, ne?

    Používám šablonu Spike od MyThemeShop. Zkoušela jsem to řešit na jejich fóru podpory, ale nevěděli si rady. Byla jsem s tímto problémem jediná.

    Stránky teď nemám přístupné veřejně. Ale pokud byste se mi mohl pomoci, zašlu přístup.

    #19181

    admin
    Keymaster
    Web

    Šablona Spike je placená, takže to vyzkoušet nemůžeme. 30 verzí obrázku už je docela dost, obvyklé jsou výchozí 3 verze + nějaké další si doplňují šablony. Ale těžko říci bez ukázky, pošlete prosím přístupy na email pavelevap@separatista.net, zkusím se na to během zítřka podívat.

    #19215

    admin
    Keymaster
    Web

    Několik prvních postřehů:

    1) Ke každému nahranému obrázku se automaticky vytvoří 13 dalších velikostí, což je docela dost (z toho 3 jsou základní velikosti z menu Nastavení – Média). Pomocí pluginu WP Image Size Selection lze snadno zjistit, jaké velikosti jsou generovány (viz přiložený screenshot).

    Registrované velikosti pro generování: náhledový obrázek (post-thumbnail), náhledový obrázek v administraci (patrně potřebný pro plugin Post List Featured Image), obrázek pro související články (related), 2 velikosti pro obrázky ve widgetech, 2 velikosti pro slider a 4 pro zvýrazněné příspěvky (featured, první z nich je stejný jako náhledový obrázek, takže se generuje pouze jednou). Celkově ale asi nic moc neobvyklého, v době neomezených hostingů by to asi nemělo vadit… Ale můžeme ještě zkusit zjistit, k čemu se tyto velikosti vlastně používají, případně je odregistrovat.

    2) Na stránce uváděné v emailu jako příklad byl špatně zkrácený zápis (shortcode). Nechápu, jak to mohlo dříve fungovat, ale nějak to fungovalo.

    Původní kód (příklad):

    [gallery ids="620,621,622,624"; size=medium]

    Správně by to mělo být:

    [gallery ids="620,621,622,624" size="medium"]

    Ale nechápu, proč se v prvním případě zobrazovalo 6 fotek, když tam bylo uvedeno pouze 4 ID (nyní už se zobrazují pouze 4). Každopádně nic z toho neřeší náš problém.

    3) V menu Nastavení – Média bych raději používal (a tedy zaškrtnul) volbu “Ukládat nahrané soubory do podadresářů přehledně pojmenovaných po jednotlivých měsících a letech”, abyste neměla všechno v jednom adresáři.

    Ale zpět k hlavnímu problému… Když se vloží do příspěvku galerie, tak se při zobrazení aplikuje HTML obsahující dl a dt a v šabloně je definováno, že mají být široké pouze 100px. Nevím proč a nechápu, jak je možné, že by to někomu jinému fungovalo:

    Soubor style.css, řádek 102:

    dt {
    float: left;
    clear: left;
    width: 100px;
    text-align: right;
    font-weight: bold;
    } 

    Tím je dáno, že mohou být obrázky pouze 100px široké, pokud je použita základní galerie WordPressu. Protože je šablona placená, tak bych zkusil kontaktovat autory, protože je to dost podivné. Sice jsou na webu správně načítány větší obrázky podle parametru size="medium", ale pomocí CSS jsou zmenšeny do podivných malinkých náhledů. Ale nevím, jestli je to nějaká zamýšlená funkce (někde v nějakém ukrytém nastavení) nebo chyba…

    #19263

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Včera večer jsem přišla, tedy částečně, na to, kde je problém

    Dala jsem jinou šablonu, nastavení všech médií na 0 a nechala databázi pročistit pomocí “force regenerate thumbnails”. To hodně pomohlo. Nicméně zůstaly velikosti 100×66 u všech fotek a pár dalších reziduí. Pak mi docvaklo, kde si miniatury berou – měla jsem tam plugin na zobrazování náhledových obrázků v přehledu článků v administraci (Post List Featured Image). No, sice to bylo docela hodně nápomocné, ale mohu se bez něj obejít.
    Ono je stejně zvláštní, že kolidoval (tedy dělal zmatky ve WP galerii jen u té šablony Spike a někdy i u “Twenty x”, ale vůbec nevadil té, kterou tam mám teď.

    Pár dalších velikostí u některých obrázků musely být pozůstatky z nějaký minulých free šablon a pokusů, které Regenerate thumbnails neuměl vyčistit. No nic, pročistila jsem to ručně v FTP.

    Není mi jasné, jak se v FTP objevily obrázky, které vůbec nejsou v media galerii.
    A taky proč jsou některé (ne všechny) obrázky stále přiřazeny k příspěvkům, když jsem teď všechny obrázky z příspěvků vymazala (stejně byly rozházené). Navíc jsou někdy přiřazeny k příspěvků, kde obrázek nebyl. Je to normální?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti