Problém s nahráním obrázku

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Problém s nahráním obrázku

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 11 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2813

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    jsem zatím úplný nováček a snažím se teprve pochopit, jak WP funguje a pomalu vytvořit stránky. Jenže hned v prvním kroku jsem narazila na problém, že mi nejde nahrát obrátek z počítače. Respektive se zobrazí je zástupný symbol obrázku.

    Žádné pluginy zatím instalované nemám, problém je i v základní šabloně. Jedu na OS Mountain Lion a Safari. Stránky jsou registrované na Ebole.

    Zkoušela jsem stáhnout i Chrom, zda to není prohlížečem, ale problém je stejný. Tam mě ale zarazilo, že úvodní fotka (daná tou šablonou Twenty Eleven je jiná v Safari a v Chromu – to je normální?

    A ještě se zeptám, jaký je rozdíl, když fotky nahraji (pokud se tedy problém vyřeší) přímo přes wordpress a nebo když je nejprve nahraji na server přes FTP? Pokud je to hloupý dotaz, předem se omluvám. Opravu jsem začátečník.

    #14533

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Co se týče té chyby, asi bych ji musel vidět osobně, ale zkoušela jste po nahrání přejít do galerie a najít váš obrázek? jestli se náhodou nezobrazil špatně jen při náhledu…

    S OS ani browserem by problém být (teoreticky) neměl, ale zkuste (po kroku jedna co jsem psal) ověřit, zda vám funguje nahrávání souborů na jiný web (uložto, uschovna…) – a všechno potom napište sem. Pokud máte verzi 5.0, aktualizujte na 5.1 a dejte taky vědět (nejlépe jak to fungovalo – i před i po).

    Pokud ani s jednou z těchto věcí neuspějete, založte mi na vaší stránce účet s adminem a pošlete údaje na jancikuvmail(zavináč)gmail.com, já se na to podívám (nezaručuju řešení, ale teoreticky mohu najít příčinu, popřípadě vyvrátit některé možnosti).

    Rozdíl mezi nahráváním wordpressovým a FTP, je vcelku velký – Zatímco nahráváte přes WP, WP si o tom vede údaje a hned vám nabídne vložení dalších údajů. Pokud budete nahrávat z FTP, myslím že soubory ani nezaregistruje, a budete si muset soubory vkládat ručně podle adresy. Dotaz – podle mně – až tak hloupý není.

    #14534

    admin
    Keymaster
    Web

    Jakou verzi WordPressu používáte? Nedávno jsem řešil jeden problém s nahráváním, který byl patrně způsoben zmiňovaným operačním systémem Mountain Lion (ale tam to pak myslím souviselo i s prohlížečem Safari). Zkusím trochu zapátrat v historii…

    Jak je fotka jiná? Možná nějaké drobné odchylky při vykreslování prohlížečem?

    Nahrávání obrázků prostřednictvím WordPressu je výrazně jednodušší (automaticky jsou vytvořeny potřebné náhledy) a můžete pak obrázky spravovat k Knihovně médií. Určitě bych se to nepokoušel obcházet pomocí FTP.

    #14535

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Verze je nejnovější 3.5.1 cz. Zkoušela jsem teď WordPress.com a tam problém není.

    Úvodní obrázek v Safari vs. Chromu je úplně jiný.

    A jaká je kapacita knihovny médií? Ta je daná místem, co mám placené na Ebole? Soubory se ukládají na stejném místě pro oba případy (FTP / knihovna médií)?

    #14536

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Místo pro soubory je dáno celkovým možným objemem dat na vašem diskovém prostoru (na serveru), a podle toho jak to hoster (provozovatel) nastaví, tak potom máte omezenou kapacitu pro celý web. Ve wordpressu je navíc omezena kapacitou databáze, ale pokud máte tak 20MB v databázi, neměl by být problém.

    Ten úvodní obrázek – myslíte obrázek ve stránce v šabloně Twenty Eleven, a většiny defaultních šablon se střídají, při každém načtení (myslím :) ) stránky. To můžete vypnout v administraci v záložce vzhled. Pokud to je myšleno jinak, tak mi to není jasné ;)

    #14537

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Pro sjiamnocna: Nahrávání fotek na jiné servery funguje. Běžně nahrávám na dama.cz (tam mám celou fotogalerii) a teď jsem zkoušela úschovnu. V pořádku.

    Také ve ve wordpress…upload se zobrazuje jen zástupný symbol, stejně jako přímo na adrese obrázku.

    Většinou používám mám všechny aplikace hned aktualizované na nejnovější verzi. Tedy WP 3.5.1 a Safari 6.0.2?

    Přihlašovací údaje jsem zatím zaslala adminovi v odpovědi na jeho email.

    #14538

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Tak tím, že to jinak jde, přesouvá se vina z vašeho počítače na server, anebo přímo nenovější verzi WP (nejpravděpodobnější – sám s ní mám mnoho problémů). Bohužel nejsem natolik zkušený abych mohl poradit hack, ale zkušení určitě něco budou mít. Zkus chvíli počkat, třeba už se něco podobného řeší. Jestli nechceš čekat, zkus Downgrade zpět na verzi předchozí. Jestli ani to nepomůže, pokus se “vyjednávat” se správci hostingu.

    #14539

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Tak problém vyřešený. Protože na wordpress.com obrázky fungovaly, padlo podezření na hosting – Ebolu. Odpověděli mi téměř bleskově: “před uploadem obrázků je nutné provést úpravu práv u některých adresářů. Tuto úpravu jsme Vám provedli a nyní bude upload dalších obrázků plně funkční.”.

    Jejich rychlý servis mě příjemně potěšil, i když doufám, že takových skrytých zádrhelů nebude více.

    Ale moc děkuji admistrátorům a uživatelům tohoto fóra za velmi vstřícnou pomoc. Myslím, že se tu ještě hodně naučím.

    #14540

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Juj… Tak to se omlouvám za takové kecy :) Já už všechny problémy házím na nové verze, a jsem tak slepý že taková práva mě vůbec netrknou. :D

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti