Nastavení médií

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  kolobezka1. a poslední změna je stará 9 let, 9 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19264

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    Mohla bych ještě poprosit o radu / zkušenost / názor?

    – doporučili byste spíš nastavení velikostí obrázků v mediích a nebo nastavení na “0” a pak si vždy vytvořit a nahrát i náhledový obrázek zvlášť předem?

    #19282

    admin
    Keymaster
    Web

    Nulové nastavení hodnot je docela zajímavý trik (popsáno i zde) :-) Přijde mi to trochu zbytečné, ale je možné, že obrázky vygenerovaných velikostí opravdu nikdy nepoužijete, protože používaná šablona bude mít definované svoje vlastní velikosti. Generované obrázky sice zaplňují FTP, ale nejsou většinou příliš velké a v dnešní době to snad není u hostingu problém.

    Spíše bych se ale snažil tyto výchozí velikosti nastavit tak, abych je mohl v případě potřeby bez obav používat. Tedy “náhled” pro malý obrázek, “střední velikost” pro vložení ilustračního obrázku a “velký obrázek” jako maximální velikost pro zobrazení na webu. Takže spíše než obcházení bych doporučil jejich využití :-) Jaké velikosti obrázků pak používáte, když vkládáte do textu obrázek a žádné tam nemáte na výběr?

    a pak si vždy vytvořit a nahrát i náhledový obrázek zvlášť předem

    A této poslední větě jsem moc nerozumněl…

    #19286

    kolobezka1.
    Participant
    Web

    “a pak si vždy vytvořit a nahrát i náhledový obrázek zvlášť předem”
    – pokud nemám v nastavení definovanou velikost thumbnailu, a přiřadím k článku náhledový obrázek, zobrazí se v plné velikosti. To ale nechci. Chtěla bych třeba náhledy v blogu 300×200. Tedy do galerie médií přímo nahraji předem zmenšený (nebo vhodně oříznutý) obrázek 300×200.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti