frog

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Permalinks – Google Search Console #29146

    frog
    Participant

    Předně opravdu moc děkuju za snahu to se mnou vyřešit. Je mi jasný, že nejsem jedinej a moc si toho vážím:)

    A teď k tomu ostatnímu. Jak se tam dostala ta část blog… já vůbec nevím. Přednastaveno tam bylo klasický php?=číslo a já to jen přepnul na tu strukturu site/postname. Nikdy tam nic jiného nebylo. Používám Yoast SEO, tak nevím, jestli to nemůže být ještě tím. WP jsem instaloval klasicky přímo z hostingu Wedosu takovou tou rychlou automatikou. Po nějaké době jsem si zřídil ještě alias a na něj nainstaloval též WP s jiným blogem. Obojí je na stejné úrovni, tj www/domains/jméno blogu. Přes ftp se připojuji do rozhraní, ale jinak to nepoužívám. Multisite v jednom rozhraní nepoužívám. Htaccess můžu opravovat buď přes ftp a nebo přes plugin yoast, kde vidím jak hta tak i robots. Dnes jsem ještě zkusil vypnout všechny pluginy, přepnout permalinky na default a zase zpátky. Též jsem console vnutil nové odeslání k zaindexování (počítač, mobil, a ještě nějak xhtml cosi) Stejně tak sitemapy. Ony ty 404 asi neovlivňují přímo google, ale když se podívám do analytics, tak pár návštěv skončilo s nenalezeno a já netuším proč, když všechny stránky tam jsou, až na pár vyjímek (zrušený štítek, přesun z kategorie jinam, ale to je opravdu pár věcí). Screenshoty připojuji. Znovu děkuji a věřím, že se podaří.

    Tohle je htaccess přímo z yoastu

    RedirectMatch 301 ^/([0-9]{4})/([0-9]{2})/([0-9]{2})/(?!page/)(.+)$ http://frogos.cz/$4
    # BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>
    
    # END WordPress

    Tohle je v robots

    User-agent: *
    Disallow: /wp-admin/
    Allow: /wp-admin/admin-ajax.php
    odpověď na téma: Permalinks – Google Search Console #29136

    frog
    Participant

    Tak jsem to zkusil a nepozoruji změnu. Mám počkat, až to google zpracuje? Poslal jsem mu i novou sitemapu. Mimochodem proč tyhle staré chybné mapy nevidím v sitemapě z yoastu? Jinak do toho htaccessu to patří na úplně první řádek nebo až za značku ifrewrite něco…? Každopádně když tak lustruju tu službu google searcho console, tak tam furt vidím mraky různých chyb. Ale nevím, zda to jen není omyl. Robots.txt mi třeba hlásí, že to google odložil pro nedostupnost, ale když dám kontrolu, je v pořádku. Pak tam mám spoustu chyb, že třeba chybí “autor” nebo “updated. Všude červený vykřičníky. Není ta služba zbytečně trošku šťouravá?:D Uvítám jakékoliv tipy jak to správně nastavit. Fakt v tom plavu a najít nějaký jednoduchý návod je vzácnost:D

    odpověď na téma: Permalinks – Google Search Console #29134

    frog
    Participant

    Děkuji za konkrétní radu. Jen se ještě zeptám, co to vlastně přesně udělá? Podle čeho to vybere příspěvky, co se mají přesměrovat? Já se o tom snažil přečíst dost článků, ale tyhle kódy prostě nechápu a ztrácím se v tom. Ten Váš vyzkouším:)

    odpověď na téma: Permalinks – Google Search Console #29093

    frog
    Participant

    Ok, rozumím a děkuji za reakci. Ale co s tím mám tedy udělat?:D Jinak je možné, že jsem si to přepnul sám, ale mám dojem, že se to fakt stalo samo při aktualizaci tak měsíc zpátky.

    odpověď na téma: Hosting 2016 #28146

    frog
    Participant

    Ok, děkuji vám za názory. Souhlasím s tím ohledně zbytečnýho řešení výkonu při pouze potenciálním rozvoji (je to osobní blog/stránky, takže…:) Každopádně už frčím na Wedosu:)

    odpověď na téma: Ořezávání hlavičky a úprava floatování náhledů #28045

    frog
    Participant

    Problém s náhledy už vyřešen. Potřebuji tedy jen tu responsivní hlavičku:))

    odpověď na téma: Přidání meta dat k postu, resp. úprava php #28024

    frog
    Participant

    Děkuj!!! Taková blbost a ono je to tak jednoduché. Nenapadlo mě, že když je datum a čas v samostatných sekcích, že mám čas nacpat i do té datumové. Myslel jsem, že je to phpčkem někde nadefinované blbě. Jestli mohu ještě dotaz, jaký je rozdíl mezi H:i a G:i? Vypadá to stejně. Každopádně vše už šlape jak má. Fakt díky:)

    odpověď na téma: Prosba o pomoc #28003

    frog
    Participant

    Díky, bylo to jedním schovaným marginem u elementu, který byl přes nabídky vypnutý a stejně se projevoval. Konkrétně nějaké site-branding (hádám, že takové to původní logo) :D

    odpověď na téma: Náhledové obrázky na začátku příspěvků #27910

    frog
    Participant

    A na to hlavní jsem samozřejmě zapomněl:D S WP teprv začínám, ale jestli jsem to po těch třech dnech pochopil správně, musíš nastavit featured obrázek coby náhled na hlavní stránce (to máš) a zároveň ho znovu vložit přímo jako obrázek v článku. A jedno či druhé zobrazení pak zapnout/vypnout v nastavení. Aspoň já to takhle nějak mám. Ale taky s tím bojuju.

    odpověď na téma: Náhledové obrázky na začátku příspěvků #27909

    frog
    Participant

    Asi ti moc neporadím, ale chci ti pochválit stránky. Moc hezký čistý a přehledný design:) Jestli se můžu zeptat, jsou u téhle šablony možné rozbalovací roletky? A jakým pluginem jsi komentáře spojil s facebookem? Možná se trošku inspiruju, i když u mě jedině dark theme a zcela jiné zaměření blogu:D

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti