Azifaral

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 488)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: přesun wordpressu #39425

    Azifaral
    Participant
    Web

    hmm, jenomže to je málo. Vy musíte při přesunu na nové URL udělat tu změnu trochu komplexněji, už se to tady probíralo x krát a jinak to máte třeba popsáno tady. https://wpbeaches.com/updating-wordpress-mysql-database-after-moving-to-a-new-url/. Takže buď ručně v té databázi uděláte změnu těch url a nebo na to použijte plugin např. Go Live Update Urls

    odpověď na téma: přesun wordpressu #39423

    Azifaral
    Participant
    Web

    Noo, za prvé na tom “ostrém” to máte v https a na tom překopírovaném ne a přitom v tom .htaccessu vám to zůstalo. A pak, udělal jste úpravu v té databázi, změny těch cest?

    odpověď na téma: Úvodní stránka podle šablony #39295

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    no to jste nám těch indicií moc nedal. Nicméně, skoro každá slušnější šablona (nevíme co ta vaše je zač) má možnost pomocí page builderu té šablony ve stránce (page) právě vytvořit rozložení podle toho co ta šablona umí a vy si potom v nastavení WP nadefinujete, že úvodní stránka je právě uvedená page.


    Azifaral
    Participant
    Web

    Ehm …co je to “interní statická stránka”? Jako page? Jako, že u post vám to funguje, ale u page ne?


    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    no vy si musíte tu stránku 404 upravit tak, aby buď obsahovala to přihlašování a nebo na něj odkazovala. Návody najdete různě po internetu, např. https://www.wplama.cz/jak-ve-wordpressu-vytvorit-vlastni-stranku-404-nenalezeno/ , ale probíralo se to i tady https://www.separatista.net/forum/tema/vlastni-error-404

    odpověď na téma: Práce se štítky #39259

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    ehm, nevím zda zcela chápu kde je problém, ale štítky mají obecně ve většině šablon stejnou, nebo minimálně velmi podobnou, stránku jako kategorie. A vy si můžete buď do menu, nebo do sidebaru, případně i na nějakou speciální stránku vytáhnout štítky, které chcete a po kliknutí se uživateli zobrazí seznam v zobrazení v závislosti dle šablony, kterou používáte, tzn. že zde bude buď jenom seznam příspěvků, které uvedený štítek mají a to ve formě jako výpis, nebo výpis s krátkým popisem a náhledovým obrázkem atd. Takže konkrétně.
    Máme příspěvek https://www.vlasyaucesy.cz/48-panskych-ucesu-2018-velka-britanie-anglie-96601/ , kde dole na stránce vidíte štítky, které jsou k uvedenému příspěvku a když kliknete např. na #Střihy pro muže, tak se dostanete na stránku https://www.vlasyaucesy.cz/tag/strihy-pro-muze/. A zde je výpis s příspěvky, který uvedený tag obsahují a vy se na ně můžete prokliknout.

    Tedy pokud jsem ten Váš dotaz nepochopil úplně špatně :D

    odpověď na téma: Přehrání domény 3. řádu na doménu 2. řádu #39235

    Azifaral
    Participant
    Web

    No evidentně tam není moc toho obsahu, že? Takže vás to netrápí. Ale co by vás mělo trápit je toto, viz příloha.

    Attachments:
    odpověď na téma: Přehrání domény 3. řádu na doménu 2. řádu #39233

    Azifaral
    Participant
    Web

    Ano, samozřejmě. Vždy to děláte v databázi, kterou chcete používat do budoucna. Tu starou nakonec zahodíte.

    odpověď na téma: Přehrání domény 3. řádu na doménu 2. řádu #39231

    Azifaral
    Participant
    Web

    No vy děláte úpravu jenom v databázi, která je napojena na ten web s doménou 2. řádu a musíte ale udělat úpravy ve více tabulkách. Konkrétně by jste měl udělat toto:

    UPDATE wp_options SET option_value = replace(option_value, 'http://cimelice01.borec.cz', 'https://cimelice01.eu') WHERE option_name = 'home' OR option_name = 'siteurl';
    
    UPDATE wp_posts SET guid = replace(guid, 'http://cimelice01.borec.cz', 'https://cimelice01.eu';
    
    UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, 'http://cimelice01.borec.cz', 'https://cimelice01.eu');
    
    UPDATE wp_postmeta SET meta_value = replace(meta_value,'http://cimelice01.borec.cz', 'https://cimelice01.eu');
    odpověď na téma: Přehrání domény 3. řádu na doménu 2. řádu #39226

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den.
    1. Ano ten popis souhlasí.
    2. Když už to budete přesunovat, tzn. budete dělat změnu url adres, tak to rovnou změňte na https a pak nemusíte používat Really Simple SSL

    odpověď na téma: web nenalezen #39051

    Azifaral
    Participant
    Web

    @flashrad: No to by šlo v případě, že se dostanete do adminu. Podle autora příspěvku to nejde, ale to je trochu divné, protože já se na login page dostanu. Předpokládám že se jedná o tento web http://dortovepoteseni.cz/wp-login.php.

    odpověď na téma: české fonty v šabloně #39048

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    hned v úvodu chci říct, že wordpress.com moc neznám, znám majoritně instalace wordpress.org. Na wordpress.com ty možnosti vlastních úprav jsou velmi malé. Já osobně bych nikdy do wordpress.com nešel, už jenom proto, že je to vlastně drahé, protože hosting dnes pořídíte i za 200-300 Kč za rok, skoro všichni poskytovatelé hostingu mají implementovánu možnost předinstalace wordpressu a pak už nejste limitován prakticky ničím, protože můžete si vybírat mezi stovkami šablon, gigantickým množstvím pluginů, které skoro jsou zdarma. Samozřejmě i zde jsou placené jak šablony tak pluginy, ale je možnost se tomuto placení vyhnout.

    Jinak k vašim dotazům.
    1. Co se týká diaktitiky, tak tam problém nevidím, myslím, že skoro všechny šablony budou využívat fonty s UTF-8 a tam je i čeština. Mimochodem tu šablonu si můžete vyzkoušet než ji koupíte, takže si vyzkoušíte i tu diakritiku.
    2. Co se týká audioplayeru, tak podle mě si ho naopak vy dáváte jako widget do zápatí.
    3. To je podle mě trochu irelevantní dotaz, protože jak říkám výše, podle mě všechny šablony budou podporovat UTF-8

    odpověď na téma: web nenalezen #39046

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den, jako vždy bych použil obvyklou metodu a to, že se přihlásíte přes FTP a složku Plugins přejmenujete na něco jiného (Old-Plugins) a tím zjistíte jestli zádrhel není v nějakém pluginu. Pokud ano, máte vyhráno. Vytvoříte nově složku Plugins a postupně tam můžete přesouvat jednotlivé pluginy a když vám opět naskočí ta chyba, tak víte kde je problém.

    odpověď na téma: Nový vzhled #39040

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den, šablonu můžete používat navždy. Dokonce vás to systémově neomezí ani na to, že budete používat tu šablonu na více webech. Sice tím porušíte pravidla Themeforestu, ale nikdo to nebude vymáhat. Tím vás samozřejmě nechci k něčemu takovému navádět :D. Jediné co je na 1/2 roku a co vám vyprší je podpora od vývojáře. Po uplynutí uvedené doby si buď budete muset problémy řešit svépomocí (internet, google, vlastní programátoři) a nebo si doplatíte podporu na další období.

    odpověď na téma: zobrazení menu v mobilních zařízení #38991

    Azifaral
    Participant
    Web

    Pokud to dobře chápu, tak v šabloně Dazzling, která je responzivní, se mobilní menu nenastavuje, on si vezme to primární menu a jenom jej v mobilním provedení převede do “hamburgeru”, který jde vidět vpravo nahoře. Takže pokud máte nastavené primární menu, tak by jste ty položky tam měli vidět.

    odpověď na téma: zobrazení menu v mobilních zařízení #38989

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den, mobilní menu nastavujete v administraci Vzhled > Menu. Ale samozřejmě je to v závislosti na tom, jak to uvedená šablona podporuje. Pokud ne, tak si budete muset nainstalovat některý z pluginů, např. WP Mobile Menu, nebo Responsive Menu – Create Mobile-Friendly Menu atd. Takových pluginů najdete spousty.

    odpověď na téma: Přesun některých příspěvků na jiný WordPress #38985

    Azifaral
    Participant
    Web

    No nejjednodušší je metoda pomocí Exportu/Importu, který je přímo ve WordPressu. Mrkněte tady na postup.

    odpověď na téma: Zákaz přímého přístupu do wp-content/uploads #38927

    Azifaral
    Participant
    Web

    Zdravím,
    víte celé to zakazování je naprosto nesmyslné. Lidé odjakživa kradli,loupili a zneužívali co se dalo a ať byly proti nim použity jakékoliv zabezpečení, tak okamžitě našli systém jak jej zlomit. Takže pokud někdo z nás vymyslí něco takto přelomového, čemuž tedy nevěřím, protože tento problém řeší daleko větší vydavatelství, tak kromě toho, že budete chvíli v šíleném balíku :D, protože ta zmiňovaná vydavatelství to od Vás koupí, abyste následně bleskurychle zchudli, protože ten systém okamžitě někdo prolomí a vy budete vracet peníze :D. A tady se navíc bavíme o publikování na platformě, jejíž základním prvotním principem bylo sdílení informací zdarma. :D Ale to jen tak na okraj.
    Takže pokud máte nakolik exkluzivní obsah, tak logicky máte zájmovou cílovku, které nebude vadit, že třeba část článku bude viditelná a část za heslem (zpoplatněným, za kontakt, co já vím za co), čímž docílíte určitého omezení. Tito lidé už to z největší pravděpodobností nezneužijí….možná :D …A pokud ano, tak vám to aspoň pokryje náklady. Ale pokud chcete mít ty stránky kompletně volně přístupné, protože si jakýkoliv z těchto Premium modelů nemůžete dovolit, tak je naprosto nesmyslné se vůbec zabývat nějakými omezeními na úrovní .htaccessu, databází a dalších nesmyslů, protože ony budou v principu nefunkční a jenom vás to bude stát spousty času, omezení rychlosti, složitosti kódu atd.

    odpověď na téma: Zákaz přímého přístupu do wp-content/uploads #38896

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    to jestli jde nebo nejde ty soubory do databáze uložit tak úplně nevím, asi by to nějak šlo vytvořit, ale velice rychle by jste narazil na limity velikosti databáze a taky její rychlost atd.
    Ale HLAVNĚ, pořád nějak nechápu co má být výsledkem. Jak už jsem psal v té své předchozí odpovědi, ty soubory, které dáte prostě na web JSOU PROSTĚ VŽDYCKY PŘÍSTUPNÉ, protože musí být viditelné. Můžete udělat různá opatření, aby došlo k jejich jednoduchému ukládání atd., ale pokud k těm stránkám bude mít přístup někdo z určitými znalostmi HTML, Javascriptu atd. tak prostě ten soubor si uloží a je naprosto jedno, kde je nakonec uložený, protože když bude nejhůř, tak si to ten uživatel uloží jako printscreen. Jiná věc je ta, pokud např. prodáváte fotky, tak tady existují možnosti jak prezentovat pouze náhled fotografie a teprve po zaplacení prodat fotografii v prodávaném rozlišení. Ale nic mezi tím prostě není a jak říkám ani trochu nechápu proč by mělo být.

    odpověď na téma: Anchor link aktivní menu (nežádoucí) #38793

    Azifaral
    Participant
    Web

    To je nějaké zvláštní a nějak tomu nerozumím, přitom jak se koukám tak to menu, které máte v patičce funguje bez problémů. Vy jste tam dělal nějaké úpravy navíc?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 488)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti