MMM

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 17 příspěvků - 1. až 17. (z celkem 17)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Po akt. na WP 5.2.1 se nenačítají velké obrázky #37456

    MMM
    Participant
    Web

    Tak zdravím snad naposledy :-)
    Obdržel jsem před chvílí tento text, v němž potvrzuje, že jde o chybu v šabloně Newspaper, kdybyste náhodou řešil stejný problém u někoho jiného:

    Indeed there seems to be a bug in the theme regarding the general modal image option. Please deactivate this option: https://www.screencast.com/t/DkavsDimS0
    and use the modal image manually for each image in particular. We will fix this as soon as possible.

    Díky za pomoc.

    odpověď na téma: Po akt. na WP 5.2.1 se nenačítají velké obrázky #37453

    MMM
    Participant
    Web

    Aha, jasně, vypnutím pluginů jsem myslel i vypnutí WP Super Cache (pak to po mně chtělo extra zapnutí); měl jsem zapnuté opravdu jen ty dva pluginy od tagDiv…

    OK, díky za radu, zkusím je nakopnout. Kdyby to opravdu nešlo, ani po příp. dalších aktualizacích šablony i WP, tak bych se vás opatrně zeptal, kolik by to stálo… ;-)

    Dík.

    odpověď na téma: Po akt. na WP 5.2.1 se nenačítají velké obrázky #37451

    MMM
    Participant
    Web

    Teď mne ještě napadlo nechat na http://www.okultura.cz/WordPress/ zapnuté jen ty pluginy, které jsou zapnuté i na http://www.horus.cz/WHorus. Třeba to něco řekne…?

    odpověď na téma: Po akt. na WP 5.2.1 se nenačítají velké obrázky #37450

    MMM
    Participant
    Web

    Ano, oba weby jsou u stejného hostingu.
    Cachování webu pro mne není lehké vypnout, to jsem nedělal. Musel bych founovat do Prahy = komplikované.
    Takže: ano, zkusil jsem i v anonymním okně – ne, nefunguje to. Podotýkám, že jsem musel nechat zapnuté pluginy tagDiv Cloud Library a tagDiv Composer (oba z tagDiv pro Newspaper), jinak by to nefungovalo.
    Jde na mne tušení, že s tím nehneme. Buď to vyřeší nějaká aktualizace šablony Newspaper, nebo WP, nebo jsem v pr… :-)

    Díky za starost.

    odpověď na téma: Po akt. na WP 5.2.1 se nenačítají velké obrázky #37447

    MMM
    Participant
    Web

    Ha!
    Zvláštní. Teď jsem provedl aktualizaci na WP 5.2.1 u http://www.horus.cz/WHorus/joscelyn-godwin-arktos-polarni-mytus-ve-vede-symbolismu-a-prezivajicim-nacismu-ukazka/.
    Pikantní je, že tam je to v pořádku.
    No jo, taky bych řekl, že to je v nějakém pluginu, ale když jsem je na prvním weblogu http://www.okultura.cz/ vypnul, tak to nepomohlo…
    Kde je tedy chyba?

    A skutečně: ten obrázek tam opravdu briskně uteče do levého horního rohu… :-(

    MM

    odpověď na téma: Po akt. na WP 5.2.1 se nenačítají velké obrázky #37445

    MMM
    Participant
    Web

    Tak nejprve jsem na http://www.okultura.cz/ deaktivoval všechny pluginy kromě 3 (viz obr.), které jsou potřebné pro správnou funkci šablony Newspaper 9.7.3.
    Nepomohlo to.
    Nahodil jsem je tedy opět zpět.
    Teď jdu na ten druhý web.

    P.S.: Kterou přílohu máte na mysli? :-)

    Attachments:
    odpověď na téma: Po akt. na WP 5.2.1 se nenačítají velké obrázky #37443

    MMM
    Participant
    Web

    Zdravím ještě jednou takto (nevím, jak bych tuto důležitou informaci doplnil nahoru do svého původního příspěvku…).
    Mám ještě druhý web http://www.horus.cz/WHorus/joscelyn-godwin-arktos-polarni-mytus-ve-vede-symbolismu-a-prezivajicim-nacismu-ukazka/, kde jsem provedl všechno stejně, tj. aktualizaci Newspaper V 9.7.3, nikoliv však aktualizaci na WP 5.2.1; zůstal jsem u WordPress 5.1.1 a tam ten problém nenastal, jak lze ověřit – po kliknutí na obrázek se normálně načte jeho větší verze, dalším kliknutím se opět zmenší do původní velikosti.
    Je tedy asi zřejmě, že ten problém je skutečně někde v aktualizaci WP.

    Martin

    odpověď na téma: bug v WordPress 4.9 #34198

    MMM
    Participant
    Web

    Zdravím,
    ano, tohle ano, ale samotný přechod bohužel nebyl hladký.
    Jejich vlastní video s návodem neřeší situaci, že šablona nejde smazat zevnitř WP, musel jsem jít přes FTP a natvrdo ji vymazat (předtím záloha, jak jsem psal).
    I když šlo o malý upgrade, přesto nastavení přes widgety úplně zmizelo, musel jsem je do sloupce a zápatí znovu přenášet – nechápu proč (dá se tomu nějak předcházet?).
    Dokonce i jedno z nastavení velikosti písma menu a celého záhlaví zmizelo, takže teď horko těžko dohledávám, odkud se to nastavuje. Ještě, že jsem si přitom tehdy udělal nějaké poznámky, ale právě tam – jako na potvoru – zůstalo vše, jak mělo.

    Díky.

    odpověď na téma: bug v WordPress 4.9 #34194

    MMM
    Participant
    Web

    Tak jsem vás poslechl, plácl se přes kapsu a ve slevě 50 % jsem to zakoupil… :-)

    Teď jsem žádostiv, zda to opravdu už vyřešili, nebo ten bug tam pořád bude…

    Dík za rychlé reakce, kdyby něco, dovolím si se tady ozvat.

    Martin

    odpověď na téma: bug v WordPress 4.9 #34191

    MMM
    Participant
    Web

    8.2?

    odpověď na téma: bug v WordPress 4.9 #34190

    MMM
    Participant
    Web

    OK, zvažuji to bezprostředně, jenom dotaz – kde jste vyčetl, že mají verzi 8.? Nemohu to na té stránce najít… :-P

    odpověď na téma: bug v WordPress 4.9 #34188

    MMM
    Participant
    Web

    Zdravím,

    Vidím, že tam mají upgrade z verze Newsletter 7.7 na 7.8.1, takže ten provedu (nyní zálohuji), vaši připomínku či varování chápu, ale nikdy ten problém u nich nebyl – to bych se dozvěděl z hostingu, kde mám přátelskou podporu…

    Nákup asi zvážím, ale upřímně – není možno řešit chyby ve WP aktualizací šablon – opravit by se měla přímo ve WP – míním já.

    Moc nevěřím, že by existovala nějaká verze Newsletteru, která by reagovala tak rychle na chybu ve WP 4.9, nemyslíte?

    odpověď na téma: bug v WordPress 4.9 #34184

    MMM
    Participant
    Web

    To nemohu, neboť jsem ji získal jako “nulled” zde https://dl-wordpress.com/newspaper-wordpress-theme/, musel bych zakoupit plnou verzi, což upřímně řečeno nechci.

    Ale jak píšu, problém je jasně postaven, u 4.8 to nedělalo, u 4.9 ano.
    Nadto je to přece vidět u toho prvního obrázku, že je tam něco v nepořádku.

    odpověď na téma: bug v WordPress 4.9 #34179

    MMM
    Participant
    Web

    Zdravím,

    ne ne, šablona se neměnila, naopak – u WP verze 4.8 CZ to bylo OK, a jakýsi čert mi nakukal, i když jsem nemusel, abych nainstaloval US verzi, měl jsem počkat na automatickou aktualizaci na CZ…

    Takže abych pokračoval: ve 4.8 to bylo naprosto OK, sotva jsem aktualizoval na 4.9 (US), tak jsem to zahlédl u dříve vystaveného článku, kde jsem něco opravoval a najednou se mi začal špatně zarovnávat, hrál jsem si s tím dlouho, nakonec jsem ho vyhodil a dal tam jiný.

    Ráno jsem vystavil nový článek, všechny ostatní (2) jsou OK, ale ten jeden první je zase špatně.

    konkrétně je to na tomto linku: http://www.okultura.cz/WordPress/?p=12959.
    Vidíte tam, že i popisek pod obrázkem jde jaksi dál, ale obrázek (tedy viditelný) tam není, ale když do toho prázdného místa posunete myš, objeví se ručka, že tam je neviditelná část obrázku, která posouvá ten obrázek doleva a ubírá místo textu, protože u ostatních dole se to tak nechová, ale není to tak, že by to byl vždy první, ten předchozí případ se týkal obrázku někde na konci článku.

    Martin

    odpověď na téma: Zobrazování obrázků ad. #33413

    MMM
    Participant
    Web

    Jo jo, stará to ona je, ale moc se mi líbí a stejnou (ani podobnou) jsem nenašel, a pokud to bude jenom trochu možné, rád bych u ní vytrval i za cenu postupného překopání…

    Jak už jsem psal (snad tím neotravuji), všechno jelo perfektně do chvíle, než to IT z firmy, která mi to přátelsky hostuje zdarma (viz dále), přesunula na PHP7, protože předtím to všechno perfektně jelo. On mi sice nabízel, že to vrátí na PHP5.6, ale chápu, že bezpečnostně je třeba se posouvat dále.

    Chtěl bych předeslat, že na portále okultura.cz nevydělávám ani korunu – dělám to zdarma. Sám píši recenze, překládám, od přátel získávám další recenze nebo články. Má za sebou už docela dlouhou historii, dokonce jel 3 roky na jakési platformě ještě před WordPressem.

    Tím nechci říct, že bych to chtěl zadarmo nebo nebyl ochoten za to pustit korunu, ale bylo by vhodné to nějak dávkovat, jestli je to jen trochu možné; třebas i na spolupráci v delším časovém horizontu.

    Nevím samozřejmě, kolik času to zabere, ale nejprve jestli by bylo možné jenom to dostat do původního vzezření, a teprve pak bychom se mohli dohodnout na nahrazení/přepsání (?) skriptu Timthumb.

    Bylo by možné, že bych zprostředkoval kontakt mezi vámi a IT z fy DataLite.cz, se kterým jsem ve styku, než abych klopotně předával zprávy, kterým moc nerozumím?

    Kdysi už mi na tomto WP ostatně laskavě poradil Pavel (?), s nímž jsem řešil fixní počet štítků a možná ještě nějakou drobnost.

    Vděčně,

    Martin

    P.S.: Můžeme to řešit i privátně, ale mail se mi sem psát nechce, mám u příští odpovědi nastavit “Set as private reply”?

    odpověď na téma: Zobrazování obrázků ad. #33399

    MMM
    Participant
    Web

    Ještě jedno doplnění:
    Přidával jsem právě nový článek a na malou chvilku tam problesklo chybové hlášení a postřehl jsem jen, že se jedná o nějaký soubor s koncovkou css, což by ale mohl být právě ten problém, protože předpokládám, že tyto soubory mají vliv na design šablony…

    Předem děkuji za každou pomoc či radu, která – jak doufám – opravdu přijde…

    odpověď na téma: Zobrazování obrázků ad. #33362

    MMM
    Participant
    Web

    Doplnění:

    Z firmy, která pro mne zajišťuje hosting, jsem dostal tuto informaci, jestli to někomu pomůže při identifikaci chyby, která u mne nastala:

    Určitá varianta toho špatného vykreslování by mohla být způsobena nekompatibilitou PHP 7 na kterou byl asi tak před týdnem Váš web přemigrován.
    Pokud to je problém nekompatibilní verze, zkuste jej prosím vyřešit. Pakliže nebude možné používat aktuální verzi PHP 7, vrátím vás na PHP 5.6.
    S jistotou ale musím konstatovat, že bezpečnostní záplaty PHP 5.6 budou vydávány do 31.12.2018 a poté bude z naší strany považováno za bezpečnostní riziko jej provozovat.

    Děkuji předem za každou radu, jak to vyřešit.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 17 příspěvků - 1. až 17. (z celkem 17)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti