Zobrazování obrázků ad.

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  MMM a poslední změna je stará 6 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #33360

    MMM
    Participant
    Web

    Zdravím s prosbou o pomoc.

    Na adrese http://www.okultura.cz/WordPress/ jsem dnes poprvé po přidání nového článku zaznamenal, že se nezobrazují obrázky v horní galerii, dále ve sloupci napravo, kde jsou hned shora pohyblivé boxíky, byl u nich v levé části boxíku malý obrázek, a když se zaroluje úplně na konec stránky dolů, je článek podivně vysunut dolů, z čehož usuzuji, že je někde špatně ukončen nějaký skript, který to všechno rozhodil.

    Se šablonou nebyly snad nikdy problémy, je aktuální.

    Pluginy: všechny jsou aktuální.
    Vypínal jsem jeden za druhým a zkusil vždy refresh stránky, ale nepřišel jsem na to, že by některý z nich tent problém způsoboval. Pak jsem je vypnul všechny, ani to nepřineslo žádnou změnu.

    Jsem si téměř jist, že snad ještě včera (?) bylo vše OK, rozhodně ne déle než 1-3 dny.

    Používám poslední verzi 4.8–cs_CZ (vidím, že poslední kontrola proběhla právě včera a nevím, zda právě přechod na 4.8 nemohl způsobit tento problém?) a raději jsem provedl přeinstalaci aktuální verze.

    Nepomohlo to.

    Mohl bych zkusit vrátit se k předchozí verzi, ale bez konzultace bych to nerad dělal (nevím, kde jsou starší verze).

    Děkuji předem za radu či pomoc.

    Martin

    #33362

    MMM
    Participant
    Web

    Doplnění:

    Z firmy, která pro mne zajišťuje hosting, jsem dostal tuto informaci, jestli to někomu pomůže při identifikaci chyby, která u mne nastala:

    Určitá varianta toho špatného vykreslování by mohla být způsobena nekompatibilitou PHP 7 na kterou byl asi tak před týdnem Váš web přemigrován.
    Pokud to je problém nekompatibilní verze, zkuste jej prosím vyřešit. Pakliže nebude možné používat aktuální verzi PHP 7, vrátím vás na PHP 5.6.
    S jistotou ale musím konstatovat, že bezpečnostní záplaty PHP 5.6 budou vydávány do 31.12.2018 a poté bude z naší strany považováno za bezpečnostní riziko jej provozovat.

    Děkuji předem za každou radu, jak to vyřešit.

    #33399

    MMM
    Participant
    Web

    Ještě jedno doplnění:
    Přidával jsem právě nový článek a na malou chvilku tam problesklo chybové hlášení a postřehl jsem jen, že se jedná o nějaký soubor s koncovkou css, což by ale mohl být právě ten problém, protože předpokládám, že tyto soubory mají vliv na design šablony…

    Předem děkuji za každou pomoc či radu, která – jak doufám – opravdu přijde…

    #33412

    admin
    Keymaster
    Web

    Patrně používáte dost zastaralou šablonu Scarlett, která obsahuje skript Timthumb (na generování různých velikostí obrázků), který už není nadále vyvíjen a můžete mít na webu dokonce starou verzi s bezpečnostními problémy. Ale nevím, jen odhaduji z chyb, které vidím na webu, může to být zcela něco jiného.

    Můžeme to zkusit odhalit/opravit v rámci placené zakázky, nejdříve bude třeba zjistit konkrétní PHP chyby, které jsou generovány (získáte patrně ze strany hostingu). Ale spíše bych doporučil prostě jen změnit šablonu. Budete mít nějakou aktuálnější a bez případných problémů s bezpečností.

    #33413

    MMM
    Participant
    Web

    Jo jo, stará to ona je, ale moc se mi líbí a stejnou (ani podobnou) jsem nenašel, a pokud to bude jenom trochu možné, rád bych u ní vytrval i za cenu postupného překopání…

    Jak už jsem psal (snad tím neotravuji), všechno jelo perfektně do chvíle, než to IT z firmy, která mi to přátelsky hostuje zdarma (viz dále), přesunula na PHP7, protože předtím to všechno perfektně jelo. On mi sice nabízel, že to vrátí na PHP5.6, ale chápu, že bezpečnostně je třeba se posouvat dále.

    Chtěl bych předeslat, že na portále okultura.cz nevydělávám ani korunu – dělám to zdarma. Sám píši recenze, překládám, od přátel získávám další recenze nebo články. Má za sebou už docela dlouhou historii, dokonce jel 3 roky na jakési platformě ještě před WordPressem.

    Tím nechci říct, že bych to chtěl zadarmo nebo nebyl ochoten za to pustit korunu, ale bylo by vhodné to nějak dávkovat, jestli je to jen trochu možné; třebas i na spolupráci v delším časovém horizontu.

    Nevím samozřejmě, kolik času to zabere, ale nejprve jestli by bylo možné jenom to dostat do původního vzezření, a teprve pak bychom se mohli dohodnout na nahrazení/přepsání (?) skriptu Timthumb.

    Bylo by možné, že bych zprostředkoval kontakt mezi vámi a IT z fy DataLite.cz, se kterým jsem ve styku, než abych klopotně předával zprávy, kterým moc nerozumím?

    Kdysi už mi na tomto WP ostatně laskavě poradil Pavel (?), s nímž jsem řešil fixní počet štítků a možná ještě nějakou drobnost.

    Vděčně,

    Martin

    P.S.: Můžeme to řešit i privátně, ale mail se mi sem psát nechce, mám u příští odpovědi nastavit “Set as private reply”?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti