Po akt. na WP 5.2.1 se nenačítají velké obrázky

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Po akt. na WP 5.2.1 se nenačítají velké obrázky

Štítky: 

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  MMM a poslední změna je stará 4 roky, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #37441

    MMM
    Participant
    Web

    Zdravím,
    včera jsem provedl aktualizaci na WP 5.2.1 (a souběžně i šablony Newspaper V 9.7.3 – na jejich podporu už jsem psal, reakci popíšu níže, ale vylučují, že by to byl jejich problém).
    Před oběma těmito aktualizacemi se problém nevyskytoval.
    V libovolném příspěvku, např. http://www.okultura.cz/WordPress/sedm-kleteb/ kliknu na první obrázek seshora (viz příloha Screenshot_1) a objeví se zpráva “Obrázek #1 nelze načíst.” A tak je tomu všude.
    Podpora tagDiv mne odkázala na jejich článek https://forum.tagdiv.com/modal-window/ a zdůraznila, že jde o problém vyskytující se zejména v případech, kdy se obrázky linkují externě, jenže to nedělám téměř nikdy. Pravidelně načtu obrázek přes Mediální soubory > Nahrávání souborů > Přetáhnout soubory z počítače nebo Vybrat soubory atd. atd.
    Všechno doposud fungovalo.
    Až posléze jsem si na obrázku v tom jejich článku https://forum.tagdiv.com/modal-window/ všiml, že OPRAVDU není nastaven Modal image ON, což jsem nedělal nikdy předtím, a tím pádem nebyla v poli CSS třída (obrázek) hodnota: td-modal-image, o což jsem se rovněž nnikdy předtím nestaral…
    Dále mám samozřejmě u Odkazovat na = “Mediální soubor”.
    Tohle jsem provedl u sebe u výše uvedeného obrázku v článku http://www.okultura.cz/WordPress/sedm-kleteb/, dal Aktualizovat, odeslal jsem na server, dal Zobrazit příspěvek, pak Delete Cache, abych zajistil načtení aktuálního stavu, ale výsledek je bohužel stále stejný… (viz příloha Screenshot_1).
    Mohu se jen laicky domnívat, že po aktualizaci na WP 5.2.1 došlo někde interně k chybě, vypnulo se ono nastavení Modal image ON s hodnotou: td-modal-image + k tomu něco navazujícího, protože ani po nastavení to nefunguje.
    Omlouvám se za detailní popis, ale raději jsem to pojal takto, abych naznačil, že jsem udělal na své straně všechno, co jsem uměl…
    Podotýkám jen, že jsem spokojen s tím, jak věci fungují, tedy že žádným způsobem nevrtám do vnitřností WP, když tomu nerozumím. :-)

    Díky předem za jakoukoliv pomoc. Není to sice fatální problém, jen estetický, ale rád ho vyřeším.

    Martin

    #37443

    MMM
    Participant
    Web

    Zdravím ještě jednou takto (nevím, jak bych tuto důležitou informaci doplnil nahoru do svého původního příspěvku…).
    Mám ještě druhý web http://www.horus.cz/WHorus/joscelyn-godwin-arktos-polarni-mytus-ve-vede-symbolismu-a-prezivajicim-nacismu-ukazka/, kde jsem provedl všechno stejně, tj. aktualizaci Newspaper V 9.7.3, nikoliv však aktualizaci na WP 5.2.1; zůstal jsem u WordPress 5.1.1 a tam ten problém nenastal, jak lze ověřit – po kliknutí na obrázek se normálně načte jeho větší verze, dalším kliknutím se opět zmenší do původní velikosti.
    Je tedy asi zřejmě, že ten problém je skutečně někde v aktualizaci WP.

    Martin

    #37444

    admin
    Keymaster
    Web

    Přílohu se nepodařilo nahrát?

    Koukám, že opravdu používáte nejnovější verzi šablony Newspaper 9.7.3, která vyšla teprve včera a má tam uvedeno i následující (hodí se pro tento problém):

    fix: Single Image.

    Ale asi to nepomohlo :-( Určitě bych také zkusil deaktivovat všechny pluginy, jestli tam není nějaký konflikt.

    A pak zkuste aktualizovat i ten druhý web, jestli se to tam také rozbije :-)

    Přijde mi, že se ten obrázek na malý okamžik zobrazí, ale “uteče” do levého horního rohu, kde zcela zmizí…

    #37445

    MMM
    Participant
    Web

    Tak nejprve jsem na http://www.okultura.cz/ deaktivoval všechny pluginy kromě 3 (viz obr.), které jsou potřebné pro správnou funkci šablony Newspaper 9.7.3.
    Nepomohlo to.
    Nahodil jsem je tedy opět zpět.
    Teď jdu na ten druhý web.

    P.S.: Kterou přílohu máte na mysli? :-)

    Attachments:
    #37447

    MMM
    Participant
    Web

    Ha!
    Zvláštní. Teď jsem provedl aktualizaci na WP 5.2.1 u http://www.horus.cz/WHorus/joscelyn-godwin-arktos-polarni-mytus-ve-vede-symbolismu-a-prezivajicim-nacismu-ukazka/.
    Pikantní je, že tam je to v pořádku.
    No jo, taky bych řekl, že to je v nějakém pluginu, ale když jsem je na prvním weblogu http://www.okultura.cz/ vypnul, tak to nepomohlo…
    Kde je tedy chyba?

    A skutečně: ten obrázek tam opravdu briskně uteče do levého horního rohu… :-(

    MM

    #37448

    admin
    Keymaster
    Web

    Těžko říci, po té deaktivaci pluginů jste to zkusil i v anonymním okně (a cachování webu je také vypnuto)? Oba weby jsou u stejného hostingu? Zkusil bych je porovnat, jestli se třeba ještě neliší nějaké nastavení šablony nebo něco podobného.

    V konzoli prohlížeče mi to hází po kliknutí na obrázek chybu 404: http://www.okultura.cz/WordPress/ss-bratrstvo-zvonu-neuveritelna-tajna-technologie-nacistu-1/undefined. Zajímavé, že místo odkazu na obrázek je tam na konci ono “undefined”.

    #37450

    MMM
    Participant
    Web

    Ano, oba weby jsou u stejného hostingu.
    Cachování webu pro mne není lehké vypnout, to jsem nedělal. Musel bych founovat do Prahy = komplikované.
    Takže: ano, zkusil jsem i v anonymním okně – ne, nefunguje to. Podotýkám, že jsem musel nechat zapnuté pluginy tagDiv Cloud Library a tagDiv Composer (oba z tagDiv pro Newspaper), jinak by to nefungovalo.
    Jde na mne tušení, že s tím nehneme. Buď to vyřeší nějaká aktualizace šablony Newspaper, nebo WP, nebo jsem v pr… :-)

    Díky za starost.

    #37451

    MMM
    Participant
    Web

    Teď mne ještě napadlo nechat na http://www.okultura.cz/WordPress/ zapnuté jen ty pluginy, které jsou zapnuté i na http://www.horus.cz/WHorus. Třeba to něco řekne…?

    #37452

    admin
    Keymaster
    Web

    Vypnutým cachováním jsem myslel deaktivovat příslušný plugin ve WordPressu, to by asi neměl být problém?

    Dořešit lze všechno, ale musel bych se na to blíže podívat přímo do zdrojového kódu a zkusit problém odstranit, což už by bylo v rámci placené zakázky. Ještě bych zkusil autory šablony, ta chyba v konzoli s odkazem na “undefined” by je mohla postrčit.

    #37453

    MMM
    Participant
    Web

    Aha, jasně, vypnutím pluginů jsem myslel i vypnutí WP Super Cache (pak to po mně chtělo extra zapnutí); měl jsem zapnuté opravdu jen ty dva pluginy od tagDiv…

    OK, díky za radu, zkusím je nakopnout. Kdyby to opravdu nešlo, ani po příp. dalších aktualizacích šablony i WP, tak bych se vás opatrně zeptal, kolik by to stálo… ;-)

    Dík.

    #37456

    MMM
    Participant
    Web

    Tak zdravím snad naposledy :-)
    Obdržel jsem před chvílí tento text, v němž potvrzuje, že jde o chybu v šabloně Newspaper, kdybyste náhodou řešil stejný problém u někoho jiného:

    Indeed there seems to be a bug in the theme regarding the general modal image option. Please deactivate this option: https://www.screencast.com/t/DkavsDimS0
    and use the modal image manually for each image in particular. We will fix this as soon as possible.

    Díky za pomoc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti