wencz

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Můžu si web ve WORDPRESSU "předchystat"? #19898

    wencz
    Participant

    Díky za rady i nabídky, nakonec jsem to vyřešil úplně jinak…

    web na kterém budu provádět úpravu má jádro WP 3.0.5. ale theme ktere jsem zvolil pro modernizaci a upravu potrebuje nejméně 3.8.

    musel bych provést aktualizaci WP, což se určitě neobejde bez problémů (pluginy,widgety, adsense) – na to plánuji samostatný servisní čas. V původním kódu WP 3.0.5 jsem se totiž dopustil několika zásahů.

    aby toho nebylo málo, tak WP v podstatě pořád jede, jelikož mi tam dva brigádnící štítkují články za tři roky zpětně (přes 8tis.)

    navíc když jsem začal koketovat s multisite, tak po úpravě .htaccess (pravde ne moc propracované, spíš jen tak narychlo) se mi začaly sice vypisovat anotace článků na HP, ale už nešly rozkliknout. Fakt jsem neměl nervy a čas hledat kde se to pokazilo. Vrátil jsem původní .htaccess a šel spát.

    Takže jsem na to šel odlesa… pro jednu doménu kteoru vlastnim jsem objednal hosting a nainastaloval WP 3.9.2. Chtěl jsem tam importovat databázi, ale po dvou hodinach nervech nacucky jsem to vzdal… prostě se to nepovedlo.

    Takže jsem to nakrmil asi třiceti články a začal upravovat samotne Theme (což je to, co jsem chtěl dělat původně a nejvíc).

    Když si to zhodnotím, tak to zase taková ztráta není. Tři stovky za hosting, který pak stejně ještě využiju a mám to v klidu a bez nervů. Osobně tenhle separatni přístup doporučuju všem kdo mají omezené znalosti programování a prací s databázemi. Je to bez stressů, že podělá stávající funkční systém, že se pokazí stávající databáze a člověk přijde o roky práce.

    Každopádně platí to co jsem psal hore, díky všem za účast.

    odpověď na téma: Můžu si web ve WORDPRESSU "předchystat"? #19843

    wencz
    Participant

    Zdravím! Tohle vlákno mi přijde vhodné, tak než abych zakládal vlastní… Zajímalo by mě, zda je možné Wordpresu při multisite (stále nevím, jestli jsem jeho funkci pochopil úplně správně) na subdoméně říct, aby si tahal data z existující databáze…

    chystám změnu theme a jeho úpravu pro http://www.domena.cz a chtěl bych si ho testovat na new.domena.cz s reálnými daty. Je to technicky možné?

    (instalaci dalšího wordpressu pro subdomenu jsem zavrhl, protože webhosting umožňuje jen jednu databazi a linkovat novy wordpress na starou databazi mi přijde jako blbost z hlediska struktury sql, myslim, ze by to nefungovalo, resp by se tam tloukly prefixy – ale je to jen má domněnka.)

    Díky za názory a rady.

    odpověď na téma: vytvoření XML s obsahem denní produkce… #9448

    wencz
    Participant

    jde o to, že z jedné společnosti, která archivuje publikované články z důvěryhodných zdrojů na internetu (Newton Media), by rádi přistupovali robotem k denní produkci článků a dávali si ji do archivu. (chtějí to oni i já). V podstatě jde jen o text, ale nevyznám se až tak v RSS a nevím, zda by bylo možné RSS kanál naprogramovat tak, aby zachoval html styly (h1, h2, ect..), případně celý text uzavíral do <![CDATA[ ]]>.

    odpověď na téma: změna URL v odkazu stránky #7982

    wencz
    Participant

    je to funkce vlastního menu, které nabízí samo theme ve svem vlastnim nastaveni (theme options). Je to tam s prominutim jak pro blbý… on/off… jelikož jsem přidával nějaké bloky PHP skriptu právě v tomhle theme options (více kategorií na stránce, než bylo v originálním theme), tak to “options” se nakonec z cca 20 možností rozrostlo na cca 80 a přehlédl jsem to… prostě selhání lidského faktoru. Nejraději bych toto téma smazal, nepřináším svým dotazem žádný problém jen jsem se ztratil v moři řádek…

    Každopádně mi vždycky hodně pomůže, že si můžu přijít někam pro radu. Ikdyž je ten dotaz občas dost mimo. Díky.


    wencz
    Participant

    bóže mě netrestej, vypadám jako úplný truhlík… Díky moc, to je přesně ono. Musím se polepšit a nechodit sem s každou blbostí… :(

    Díky!

    odpověď na téma: změna URL v odkazu stránky #7980

    wencz
    Participant

    Problém vyřešen. Neptejte se mě jak. :) nevím… rubal jsem v kodu tak dlouho, až se to “samo” rozhejbalo… s největší pravděpodobností je chyba ve mě a nepochopení některých funkcí theme a tak děkuji moc za reakci, nakoplo mě to do jiného úhlu pohledu.

    Ještě jednou díky.

    odpověď na téma: změna URL v odkazu stránky #7979

    wencz
    Participant

    Ano! Ano! Je to hodně podobný problém co minule, ale tentokrát je to jiné v tom, že menu v horní liště vlastně ani není menu, ale jen seznam stránek. Jenom jako menu vypadá, ale nevykonává žádnou funkci (rozbalování atd.) Je generováno jako výlučně seznam stránek pomocí fce wp_list_pages.

    Samozřejmě že bych to úplně nejradši vyřešil jako minule, ale nejde to :( ikdyž vytvořím menu jako že menu tak jako minule, tak se na stránce nestane absolutně nic. Vůbec nic se tam neodehraje, k ničemu nedojde a menu v horní liště je dál generováno tou funkcí wp_list_pages…

    tady přeposílám kus zdrojáku, který generuje menu, jinak se to týká webu http://www.topvip.cz

    něco dělám špatně…

    <div id=”navigation”>

    <?php if ( function_exists( ‘wp_nav_menu’ ) ) { // Added in 3.0 ?>

    <?php wp_nav_menu( array(

    ‘theme_location’ => ‘primary’,

    ‘menu_id’ => ‘dropmenu’,

    ‘container’ => ”,

    ‘container_id’ => ”,

    ‘fallback_cb’ => ‘revert_wp_menu_page’

    )); ?>

    <?php } else { ?>

    <ul id=”dropmenu”>

    <li id=”<?php if (is_home()) { ?>home<?php } else { ?>page_item<?php } ?>”>” title=”Home”>Home

    <?php $header_page_navigation = get_theme_option(‘header_page_navigation’); if($header_page_navigation == ”) { ?>

    <?php wp_list_pages(‘title_li=&depth=1&sort_column=menu_order’); ?>

    <?php } else { ?>

    <?php wp_list_pages(‘exclude=’. $header_page_navigation . ‘&’ . ‘title_li=’ . ‘&’ . ‘depth=’ . ‘1’ . ‘&’ . ‘sort_column=menu_order’); ?>

    <?php } ?>

    <!– DROPMENU PAGE END –>

    odpověď na téma: Jak změnit odkaz url v menu ? #7556

    wencz
    Participant

    Bomba! Tak jsem nebyl až tak daleko od správného řešení…

    web běží na ver. WP 3,0,1 a problém jste pochopil naprosto přesně. :)

    Hlavní zaklínadlo pro všechny kdo by podobný problém v budoucnu řešili, je schované ve vámi popsané variantě 1.

    Problém u mé verze WP byl v tom, že pokud jsem chtěl vytvořit vlastní Uživatelský odkaz, tak jsem MUSEL vyplnit, kam má stránka směřovat… zkrátka MUSELA tam být přidána adresa, jinak se Uživatelský odkaz odmítal přidat do seznamu stránek, resp. do menu.

    Čili já jsem to nouzově a provizorně vyřešil, že jako adresu odkazu jsem mu poslal http://www.mujserver.cz a když na to user omylem kliknul, tak se mu maximálně tak refreshla stránka.

    Nicméně!!! Genialita toho řešení a vámi popsaného postupu spočívá v tom, že když už ten Uživatelský odkaz je (v tom menu), TAK LZE UPRAVIT! :))) Bingo největší, stačí jen smazat definovanou adresu, na kterou má odkazovat a nechat pole prázdné.

    Je to sice takový malý odrb, ale 100prc funkční. (Opera, Chrome, IE, FFx)

    Díky moc (!!!) za radu, už na mě šly mrákoty, že se budeme pouštět do zdrojáku… :)

    odpověď na téma: Jak změnit odkaz url v menu ? #7554

    wencz
    Participant

    Tááák… Drahý a zkušený admine, tohle je přesně to co nyní řeším a už jsem na tom zaseklý strašně dlouho (na můj vkus)…

    Potřebuji změnit odkaz v menu (šablona používá primární i sekundární, tohle se týká sekundárního). Toto desetipoložkové menu je tvořeno stránkami v několika stromech.

    A… jelikož stránkou je i onen první odkaz, ze kterého se strom odvíjí… tak ho chci zrušit. Ale u těch ostatních stránek (které tvoří položky v menu) ho chci ponechat.

    Moc prosím o radu… kde mám najít a odmazat ten HREF…. :)

    Díky předem!!!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti