vytvoření XML s obsahem denní produkce…

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem vytvoření XML s obsahem denní produkce…

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1205

    wencz
    Participant

    Ahoj všem! Po delší odmlce jdu s velmi ošemetným problémem, který by (asi) potřeboval nějaký plug-in (tak se jdu zeptat, zda o něčem někdo neví).

    Jde o to, aby se vždy po půlnoci vygeneroval na dynamické adrese soubor XML s obsahem denní produkce článků. A aby toho nebylo málo, tak i s následujícími potřebnými údaji: Datum vydání, Nadpis, Plné znění zprávy, Autor, Rubrika a URL na plné znění.

    ta dymamicka adresa by měla mit zhruba tento zapis: http://www.mujserver.cz/export/dalyproduction.php?FromDate=2011-08-22-000000&ToDate=2011-08-22-235959

    kde datum se mění… chelp! :) nevítě někdo o plug-inu ktery by šel na tohle naroubovat?

    Předem díky za odpověď!

    #9446

    neteyescz
    Participant

    Zdravím,

    Osobně jsem celou věc hledal, plugin jsem nenašel, zato post o tom, že ve WordPress.com je to integrované, možná by stálo za to to prozkoumat: http://en.blog.wordpress.com/2006/06/12/xml-import-export/ .

    Neteyes.cz

    #9447

    admin
    Keymaster
    Web

    Přesně tak, nejdříve bych ještě poprosil o nějaký podrobnější popis. Proč je potřeba přesně tato URL adresa pro XML s obsahem, k čemu to bude nakonec celé dobré, atd. Zkusil bych se na to nejdříve podívat pod trochu jiným úhlem – neohýbat zbytečně WordPress k něčemu, co není nutné, ale spíše využít jeho stávajících možností. WordPress umí automaticky generovat RSS zdroj, který by šel třeba také použít. K WordPressu je také možné přistupovat pomocí XML-RPC a dalších technologií. Je samozřejmě možné udělat vše podle výše uvedeného specifického zadání, ale takový plugin určitě nenajdete a budete si ho muset sám naprogramovat. A abyste to nedělal zbytečně (nebo někoho neplatil), tak se nejdříve pořádně zamyslete, zda to v této podobě opravdu potřebujete…

    #9448

    wencz
    Participant

    jde o to, že z jedné společnosti, která archivuje publikované články z důvěryhodných zdrojů na internetu (Newton Media), by rádi přistupovali robotem k denní produkci článků a dávali si ji do archivu. (chtějí to oni i já). V podstatě jde jen o text, ale nevyznám se až tak v RSS a nevím, zda by bylo možné RSS kanál naprogramovat tak, aby zachoval html styly (h1, h2, ect..), případně celý text uzavíral do <![CDATA[ ]]>.

    #9449

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak teď už tomu konečně začínám rozumět :-) Nemáte nějaký odkaz na celou technickou specifikaci, kterou Newton přesně vyžaduje? Teoreticky by nemělo být příliš složité vytvořit podobný plugin (URL lze přesměrovat), ale pro nejlepší možné řešení bych potřeboval další podrobnosti. Teoretická základy jak na to si můžete nastudovat např. zde (anglicky).

    #9450

    romanqo
    Participant

    Ahoj, zaujimalo by ma ci uz niekto tento problem vyriesil, nakolko by som nieco podobne potreboval zrealizovat aj ja. Vdaka

    #9451

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkuste to prosím trochu upřesnit. Jde o tento konkrétní problém s napojením na společnost Newton nebo jen obecný záměr zpracování nějakého XML zdroje?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti