změna URL v odkazu stránky

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  wencz a poslední změna je stará 8 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #895

    wencz
    Participant

    Zdravím!

    jdu se ptát chytrých hlav… opět se morduju s úpravou jedné šablony k obrazu svému a narazil jsem na (asi) jednoduchý problém, jehož řešení mi ale definitivně uniká…

    menu v šabloně je tvořeno stránkami (toto menu je nahoře)

    vytvořím několik stránek

    a potřebuji najít, kde změním a href který odkazuje na tu konkrétní stránku tak, abych docílil toho, že mi to v “mainboardu” nebo jak to napsat skočí do příslušné kategorie..

    v podstatě by mi moc pomohlo, kdybych věděl, kde mám v ahrefu (např.) změnit

    …/?page_id=4

    za

    …/?cat=11

    Přivítám jakoukoliv radu a pomoc, díky předem!

    W.

    #7978

    admin
    Keymaster
    Web

    Teď si nejsem úplně jist, čím se to liší od našeho minulého tématu?

    Jakým způsobem je menu generováno? Pokud nepoužíváte funkce vlastního menu (od WordPress 3.0), tak bych to asi jednoduše předělal, aby je menu využívalo. Potom si můžete “naklikat” vlastní uživatelské odkazy.

    Jde to samozřejmě i bez nového menu, ale je to složitější:

    – Můžete celé menu udělat ručně (vložit do šablony HTML – pokud se nebude do budoucna měnit).

    – Můžete odkazy přidat pomocí vlastní funkce s využitím filtru wp_list_pages (pročtěte tento návod). Pokud je ovšem menu generováno pomocí funkce wp_list_pages().

    Zkuste ale raději nejdříve popsat ještě nějaké podrobnosti…

    #7979

    wencz
    Participant

    Ano! Ano! Je to hodně podobný problém co minule, ale tentokrát je to jiné v tom, že menu v horní liště vlastně ani není menu, ale jen seznam stránek. Jenom jako menu vypadá, ale nevykonává žádnou funkci (rozbalování atd.) Je generováno jako výlučně seznam stránek pomocí fce wp_list_pages.

    Samozřejmě že bych to úplně nejradši vyřešil jako minule, ale nejde to :( ikdyž vytvořím menu jako že menu tak jako minule, tak se na stránce nestane absolutně nic. Vůbec nic se tam neodehraje, k ničemu nedojde a menu v horní liště je dál generováno tou funkcí wp_list_pages…

    tady přeposílám kus zdrojáku, který generuje menu, jinak se to týká webu http://www.topvip.cz

    něco dělám špatně…

    <div id=”navigation”>

    <?php if ( function_exists( ‘wp_nav_menu’ ) ) { // Added in 3.0 ?>

    <?php wp_nav_menu( array(

    ‘theme_location’ => ‘primary’,

    ‘menu_id’ => ‘dropmenu’,

    ‘container’ => ”,

    ‘container_id’ => ”,

    ‘fallback_cb’ => ‘revert_wp_menu_page’

    )); ?>

    <?php } else { ?>

    <ul id=”dropmenu”>

    <li id=”<?php if (is_home()) { ?>home<?php } else { ?>page_item<?php } ?>”>” title=”Home”>Home

    <?php $header_page_navigation = get_theme_option(‘header_page_navigation’); if($header_page_navigation == ”) { ?>

    <?php wp_list_pages(‘title_li=&depth=1&sort_column=menu_order’); ?>

    <?php } else { ?>

    <?php wp_list_pages(‘exclude=’. $header_page_navigation . ‘&’ . ‘title_li=’ . ‘&’ . ‘depth=’ . ‘1’ . ‘&’ . ‘sort_column=menu_order’); ?>

    <?php } ?>

    <!– DROPMENU PAGE END –>

    #7980

    wencz
    Participant

    Problém vyřešen. Neptejte se mě jak. :) nevím… rubal jsem v kodu tak dlouho, až se to “samo” rozhejbalo… s největší pravděpodobností je chyba ve mě a nepochopení některých funkcí theme a tak děkuji moc za reakci, nakoplo mě to do jiného úhlu pohledu.

    Ještě jednou díky.

    #7981

    admin
    Keymaster
    Web

    Stejně se ptám :-)

    Nakonec je to tedy upravený výpis stránek nebo funkce vlastního menu? Ten výše uvedený kód vypadá bez problémů, spíše jestli jste nezapomněl přidat další kód do souboru functions.php (viz návod), kde musíte menu ještě registrovat pomocí funkce register_nav_menu(). A nezapomenout v administraci přiřadit vytvořené menu registrované pozici (v tomto případě “primary”).

    #7982

    wencz
    Participant

    je to funkce vlastního menu, které nabízí samo theme ve svem vlastnim nastaveni (theme options). Je to tam s prominutim jak pro blbý… on/off… jelikož jsem přidával nějaké bloky PHP skriptu právě v tomhle theme options (více kategorií na stránce, než bylo v originálním theme), tak to “options” se nakonec z cca 20 možností rozrostlo na cca 80 a přehlédl jsem to… prostě selhání lidského faktoru. Nejraději bych toto téma smazal, nepřináším svým dotazem žádný problém jen jsem se ztratil v moři řádek…

    Každopádně mi vždycky hodně pomůže, že si můžu přijít někam pro radu. Ikdyž je ten dotaz občas dost mimo. Díky.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.