topcz

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Problém po aktualizaci na 5.8.2. #39475

    topcz
    Participant
    Web

    Jo, protože jsem na tom makal 18 hodin a poté vše vrátil zpět. Odinstaloval tu aktualizaci 5.8.2 a vrátil zpět 4.6.21. Na CP webhostingu mi zálohují databáse 14 dnů, takže jsem jen vyměnil databázi za tu před začátkem těch změn. Teď mi v podstatě vše funguje, ale ukazuje mi to dva warningy:

    V Admin sekci při otevření zobrazování pluginů, vyskočí toto upozornění
    “must be an array or an object that implements Countable in /www/t/o/u31363/public_html/wp-includes/kses.php on line 895”

    V Admin sekci při nastavován čehokoliv, mám na mysli obecné, publikování atd., vyskočí toto upozornění:
    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/t/o/u31363/public_html/wp-admin/includes/template.php on line 1422

    JIž jsem tak z toho v pr*li, že jsem smazal celý WP, poté uložil na server tu zálohu co jsem měl před aktualizaci, ale je to stejný. Mám naprosto stejnou šablonu na druhém webu http://www.desitka.org, v podstatě tam jsou stejný pluginy, akorát ten je u Wedosu a nemám tam žádný problém. Ten http://www.topcz.net hostuji v SK – Exohosting, jen proto, že jsem u nich již 15 let. Jinak já si PC čistím, včetně mezipamětí browserů, používám WiseCare 365 Pro, a MalwareBytes Premium. Kromě těch warningu se mi zdá, že vše funguje. Ale již jsem hotový. tři dny nic jiného nedělám. Díky za každou pomoc.

    odpověď na téma: Lišta pod webem – nařízení EU #35795

    topcz
    Participant
    Web

    Díky za odpovědi. Já to na svém webu také neřeším, protože je to již z názvu “Neekorektní” web, takže o ochraně osobních údajů mám zcela dole odkaz “Pro Bruselo zmrdy” na samostatnou stránku s dovětkem, pokud se vám to nelíbí, klikněte na křížek zcela vpravo nahoře. Ale k tomu vedu web jedné společenské organizaci a tam podobnou poznámku nemohu dát. Tak sháním něco pro vložení té pitomé lištičky. Jednu jsem udělal sám, ale mrcha po kliknutí “Rozumím” se nechce schovat a já nevím jak to zmáknout. Kouknu na ten plugin. Díky a mějte se.

    odpověď na téma: Jak zabránit automatické aktualizaci? #33642

    topcz
    Participant
    Web

    Díky za připomínku, ale nevím, jaký plugin máte na mysli. Já jsem ten plugin, který dělal ty obrovské záznamy (Post by Category) již vyhodil, ale pořád mi to dělá již jen tyto dva menší záznamy: (moře čísel před textem-datum, čas, IP adresa atd. a text:
    ——————
    “AH00124: Request exceeded the limit of 10 internal redirects due to probable configuration error. Use ‘LimitInternalRecursion’ to increase the limit if necessary. Use ‘LogLevel debug’ to get a backtrace”.
    ——————–
    “(32)Broken pipe: [client 83.240.11.141:59996] mod_fcgid: ap_pass_brigade failed in handle_request_ipc function, referer websurf.cz”
    ——————

    To zpětvrácení do verze 4.6.4., podle rady kolegy nahoře nemohu nějak udělat. Když jsem otevřel wp-config.php, tak tam ty řádky, co jsou na screenu od kolegy vůbec nemám. Takže nevím, jaký wp-config má kolega, protože já jsem si otevřel jak z verze 4.6.4., tak i z 4.6.6 a 4.6.8 a ty soubory jsou stejné, ale ty doporučeny řádky tam nejsou. Viz screen v příloze. Jelikož jsem nezjistil, že b to s webem cokoliv dělalo, udělám to, co mi poradila podpora webhostingu – vypnu logy a bude po ptákách. Díky za Váš čas a radu.

    Attachments:
    odpověď na téma: Jak zabránit automatické aktualizaci? #33637

    topcz
    Participant
    Web

    Díky.
    vm

    odpověď na téma: Nastavení Caaptcha kódu pro komentáře #33122

    topcz
    Participant
    Web

    No jo, ale po vložení těch dvou klíčů přesně tam co píšete, se sice Captcha na stránce zobrazí a funguje i výběr možností (silnice, auta, DZ atd), ale po ukončení Captchy a kliknutí “Odeslat” vyskočí chybová tabulka, viz screen v příloze. Kašlete na to, našel jsem jednodušší a je bez problémů. Prostě se zobrazí obrázek se znaky dle výběru (velké, malé, kombinované, s čísly atd., s výběrem množství) a ty znaky uživatel jednoduše opíše. Funguje to OK. Nikam jsem se nemusel registrovat, opisovat nějaké kódy a někam vkládat, aby to pak stejně nešlo. Nevím, možná to dělá ta použita šablona, protože tam je “comments.php” stránka ukryta mimo root v další složce a ještě na ni je jen odkaz na další pluginovou stránku. Takže ta cesta je wp-content/themes/Newspaper/includes/wp-booster/comments/, kde tu funkčnost přebírá ta poslední stránka “comments.php”.

    Díky za Váš čas a pomoc. Přejí hezký příští týden.
    vm

    Attachments:
    odpověď na téma: Nastavení Caaptcha kódu pro komentáře #33117

    topcz
    Participant
    Web

    Protože postupuji podle instrukcí na stránce https://www.google.com/recaptcha/admin#site/338194550, viz screen v příloze.

    Site key
    Use this in the HTML code your site serves to users.
    Secret key
    Use this for communication between your site and Google. Be sure to keep it a secret.

    Step 1 – Client site integration:

    Paste this snippet before the closing </head> tag on your HTML template:
    <script src=’https://www.google.com/recaptcha/api.js’></script>

    Paste this snippet at the end of the <form> where you want the reCAPTCHA widget to appear:
    <div class=”g-recaptcha” data-sitekey=”6Ld2cCgUAAAAADVNVIgw0DvJr8U9NiAGe2pCx2k6″></div>

    V samotném nastavení pluginu není nic jiného, než políčka pro vložení těch dvou klíčů a možnost výběru, kde chci použít Captchu (Login, Register, Komentáře atd). No a to je ten problém, že nevím, kam zkopírovat ten druhý zápis.

    Attachments:
    odpověď na téma: Nastavení Caaptcha kódu pro komentáře #33115

    topcz
    Participant
    Web

    Ale jo, již jsem to zjistil a nainstaloval, ale nějak to nefunguje. Používám dosti složitou šablonu Newspaper. Dle instruktáže jsem vložil “klíč” do horní části, těsně před </head>. A pak jsem se pokoušel vložit druhý kód pro vložení do formy pro komentáře. První problém je, že ve WP exituje stabilní klasická PHP stránka “comments.php” Tam není nikde žádná možnost pro tento kód, jelikož tam není žádná forma. Tu jsem musel hledat na “coments.php” šablony. Trochu složitě, ale našel jsem ji. Napřed jsem ten zápis:
    <div class=”g-recaptcha” data-sitekey=”6Ld2cCgUAAAAADVNVIgw0DvJr8U9NiAGe2pCx2k6″></div>
    vložil těsně pod zápis na té comments stránce těsně pod poslední řádek zápisu:
    =======================================
    $defaults = array(‘fields’ => apply_filters(‘comment_form_default_fields’, $fields));
    $defaults[‘comment_field’] =
    ‘<div class=”clearfix”></div>
    <div class=”comment-form-input-wrap td-form-comment”>
    <textarea placeholder=”‘ . __td(‘Comment:’, TD_THEME_NAME) . ‘” id=”comment” name=”comment” cols=”45″ rows=”8″ aria-required=”true”></textarea>
    <div class=”td-warning-comment”>’ . __td(‘Please enter your comment!’, TD_THEME_NAME) . ‘</div>
    </div>
    ‘;

    $defaults[‘comment_notes_before’] = ”;
    $defaults[‘comment_notes_after’] = ”;
    $defaults[‘title_reply’] = __td(‘LEAVE A REPLY’, TD_THEME_NAME);
    $defaults[‘label_submit’] = __td(‘Post Comment’, TD_THEME_NAME);
    $defaults[‘cancel_reply_link’] = __td(‘Cancel reply’, TD_THEME_NAME);

    <div class=”g-recaptcha” data-sitekey=”6Ld2cCgUAAAAADVNVIgw0DvJr8U9NiAGe2pCx2k6″></div>

    =====================================================
    Ale ukázalo mi to chybu – “Chyba v řetězci na řádku……. kde byl vložen ten zápis. Zkoušel jsem někollik možností, ale pořád stejný výsledek. Zajímavé je, že i když tam nevložím nic, na webu see ta Captcha zobrazuje, funguje, akorát po odeslání vyskočí zápis, že v systému reCaptcha příslušná stránka nebyla nalezena. Takže budu zkoušet dál, nebo se na to vykašlu.

    Dík za Váš čas a pomoc.

    odpověď na téma: Nastavení Caaptcha kódu pro komentáře #33113

    topcz
    Participant
    Web

    Ahoj,

    díky za INFO, kouk jsem se na to u Vašeho webu. Ten systém znám, jenom jsem nevěděl, že se to jmenuje reGoogle Captcha. Nechám si to projít hlavou, protože cena $ 180 za stálé užívání se mi zdá hodně. Možná to koupím na rok. Každopádně díky za INFO.

    odpověď na téma: Chybějící nabídka pro velikost písma #30278

    topcz
    Participant
    Web

    Díky za gratulaci. Ale znám ještě staršího, je to ing. Janko Géci, je starší ode mne o dva roky, ale je z Handlové v SK. Postavil jsem mmu WP blog a naučil ho ovládat. Má na něm sbírku cca 30.000+ vtipů, (www.seniorhumor.org). Jo, jo, mladoši, to byste se možna divili. Znám na Slovensku pana Bradovku od Rožňavy. Je mu 89 (nebo 91, přesně nevím), vede web “KGB” (ale ne ta ruská značka, ale “Klub Generácie Báčikov”. Báčík v SK je něco jako náš “děda, strejda” apd. Vede to od roku 2007. (http://www.kgbacikovia.websnadno.cz/). Akorát to nemá na WP, ale nějaký jiný systém. My dědci jsme ze staré školy, proškolení životem. Já zastávám jedno heslo: “Když chceš, tak můžeš! Chce to jen překážky překonávat a nenechat se odradit”. A věřte mi, funguje to. Osobně si velice vážím kolektivu kolem “Separatisty” za jejich práci s Češtinou pro WP a support na této stránce, zejména proto, že to dělají zdarma. V tomto, dnes profízlovaném a komerčním světě, je to jak světýlko na konci tunelu. Díky Vám za to. Osobně to dělám podobně. Na svém dalším WP (www.orbis-pictus.topcz.net), publikuji řadu instruktážních video záznamů pro takové dědky jako já, kteří začínají na síti, absolvovali nějaký 10 hodinový kurs, aby si mohli vše opakovat. Pro pokorčilé jsem tam vložil pár video-tutoriálů v angličtině. Je zajímavé, že z 80% ten web navštěvují cizinci a Češi takřka vůbec ne. Pro Admina – proč zde nemáte tlačítko pro nějaký ten dobrovolný příspěvek, nebo dar (PayPal)? Pošlete mi nějaké číslo účtu, po Novém roce Vám pošlu pár peněz. Přejí ještě jednou hodně úspěchů v Novém roce.

    odpověď na téma: Chybějící nabídka pro velikost písma #30271

    topcz
    Participant
    Web

    Díky všem za reakce. Ten plugin je Free, kde jsem ho našel již nevím, nejspíše ve sbírce pluginů kterých mám asi 150. Přiživoval jsem se k důchodu asi 12 let prodejem digitálních produktů s Resell Rights (softwarové aplikace, grafika, šablony, instruktářžní videa apod.), skončil jsem kvůli Babišovmu “kontrolnímu hlášení DPH”, protože to nešlo, v systému jak se s takový obchod ve světě dělá, reálně zajistit. Teď mi zbylo doma v šupleti na DVD vypáleno cca 250 GB všeho možného a ani nevím co s tím. Bohužel licence mi neumožňují to rozdat zdarma. Pár kousků nějaké grafiky zdarma, kdyby někdo chtěl, je na mém webu http://www.topcz.net, jen za jednoduchou registraci (jméno+email). Přejí všem hezké Vánoce a do Nového roku jen to nejlepší. Já mám v lednu hned další výročí, dá-li Bůh a svatý Václav 80 let.

    odpověď na téma: Boční menu v admin sekci #28102

    topcz
    Participant
    Web

    Díky, kouknu na to zda to pomůže.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti