sjiamnocna

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 877)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Child pro pluginy #33353

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Napadlo mě řešení. Pokud jde pouze o styly (ne strukturu HTML),
    můžete vytvořit plugin (nebo lépe jen v šabloně ve functions.php), pomocí wp_dequeue_script odebrat původní styl pluginu a přidat tam třeba svou kopii CSS se změnami.

    odpověď na téma: Překlady pluginů Glotpress – jak to funguje? #33349

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Dobrá tedy, tak tomu řádku o pár znaků odlehčím a adresář zruším :)
    Díky

    odpověď na téma: Překlady pluginů Glotpress – jak to funguje? #33345

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Hoj, omlouvám se za znovuotevření topicu, ale mám jeden dotaz;
    Když ty jazykové balíčky fungují a ukládají se do wp-content/languages/plugins + všechny překlady mám externě v glotpressu (+*.PO na localhostu), můžu řádek, kde určuju adresář s překlady, a celý ten adresář odstranit? V hlavičce pluginu mám textdomain definovanou.
    load_plugin_textdomain('wp-songbook', false, __DIR__ . '/langs/');

    Nerad bych to pustil do světa rozbité :D

    odpověď na téma: wp-settings.php on line 204 #33343

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Doporučuji změnu hostingu. Očividně to není jediné, co neběží :D

    odpověď na téma: wp-settings.php on line 204 #33341

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Ve wp-settings.php jsem našel toto (řádky 202 – 207):

    require( ABSPATH . WPINC . '/class-wp-embed.php' );
    require( ABSPATH . WPINC . '/class-oembed.php' );
    <strong>require( ABSPATH . WPINC . '/class-wp-oembed-controller.php' );</strong>
    require( ABSPATH . WPINC . '/media.php' );
    require( ABSPATH . WPINC . '/http.php' );

    Jediné, co tady můžeme zjistit, že to odkazuje na soubor wp-includes/class-wp-oembed-controller.php

    Zkuste tradiční cestu řešení problémů přes deaktivaci pluginů apod.

    odpověď na téma: Child pro pluginy #33340

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Ahoj :)
    Když jsem se nad tím zamyslel, nedává mi to smysl. Pluginy nabízejí své zabudované akce a filtry (akce umožňí spustit nějakou funkci v daný čas a filtry umí změnit nějakou proměnnou sérií jiných funkcí), kterými lze měnit jejich chod a kterými umožňují přístup jiných pluginů ke změně jejich funkčnosti i vzhledu. Takové pokusy už tady byly, viz Child plugins (anglicky)

    Jak se změny přesně projevují? Přepis šablonového souboru?

    odpověď na téma: Abecední seznam #33283

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    No jakože už je to už zastaralé, ale plugin Postlist Shortcode by teoreticky fungovat měl.

    odpověď na téma: Hosting pro web na WordPressu #30318

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Endora je skvělý Freehosting. Pokud nechledáte nějaké extra nároky, je to super. PHPMyAdmin i SQL jsou velmi pomalé, pokud si chcete hodně hrát s DB (školní účely ap.)

    Na osobní web je to docela dobré (zkušenosti :) ), pokud ale jste sofistikovanější, doporučuji změnu.

    WEDOS je pro lehčí projekty (a ve větším množství) ideální a je to za cenu Plus programu endory.

    Pro složitější doporučím WH cesky-hosting.cz nebo dražší (ale lepší) C4.cz

    odpověď na téma: Widget viditelný jen pro mobily #30253

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Ahoj.
    Doporučuji podívat se na definici podmínk wp_is_mobile();
    Je to podle mne nejlepší kombinace, kterou lze použít (CSS media query nemusí být kompatibilní, JS může být vypnutý) – problém nastane pouze, když si uživatel přenastaví hodnoty User Agent.

    Ve spojení s tímto přidám ještě můj oblíbený plugin widget_logic – tam do widgetu zadáš podmínku “!wp_is_mobile()” a widget se zobrazí jen počítačům.

    Ještě lepší, ale náročnější je plugin Restrict Widgets, který je vysloveně vytvořen pro méně zkušené uživatele. Může být ale náročnější na zdroje

    odpověď na téma: Bílý pruh ve stránce #30135

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Ahoj.
    Na mém zařízení pruh nevzniká… Viz screeny. Můžete přiložit obrázek?

    Btw. Mi není česky :)

    odpověď na téma: vnořený shortcode #29225

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Jak jsem psal včera (a dneska admin), obsah SHC se nezpracovává a nezapojuje další SHC. Tedy do obalové /vnější funkce přidej funkci do_shortcode, která nastartuje další SHC uvnitř obsahu;

    add_shortcode( 'vnitrni', function( $pars, $content = "" ) {
            $pars = shortcode_atts(
    		array(
    			'cislo' => 123,
    			'pismeno' => 'A',
    		), $pars
            );
            $content = do_shortcode($content);
    	return $content;
    } );
    add_shortcode( 'vnejsi', function( $pars, $content = "" ) {
            $content = do_shortcode($content);
            $content .= '<br/>Měj se!';
    	return $content;
    } );

    Takhle by teoreticky mohlo fungovat toto:
    [vnejsi][vnitrni cislo=321 pismeno="Ž"][/vnejsi]

    odpověď na téma: vnořený shortcode #29201

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    No, obávám se, že pokud je název shortcode “feed”, tak [xml] fungovat nebude ;-)

    Jinak podle titulku mě spíš napadá, že ten vnější SHC musí použít fci do_shortcode a zpracovat tak svůj obsah. V základní výbavě se SHC v obsahu jiného SHC nezpracovává…

    Jsem na telefonu, takže kód nedám, ale až budu, mrknu se na to

    odpověď na téma: WordPress web pomoc #29155

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Hey,
    Im sorry for calling yr post as SPAM – I didnt expected that English speaking user ever joins this Czech forum.
    Welcome :)

    odpověď na téma: WordPress web pomoc #29138

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    To zní skoro jako spam… Přeloženo z AJ?

    odpověď na téma: Tabulka #29123

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Existuje.
    Říká si Google Docs. Pokud nasdílíte tabulku k veřejně úpravě, můžete použít IFrame ke zobrazení v GDocs a nechat uživatele přímo vyplnit tabulku.
    Pokud chcete zabezpečit stránku s tabulkou, není nic jednoduššího, než dát na danou stránku heslo nebo označit pouze pro přihlášené ve WordPressu.

    Také můžete v GDocs vytvořit formulář, který tu tabulku bude přímo vytvářet, a místo editovatelné tabulky do stránky nastrčit formulář :)

    odpověď na téma: Jak vložit na stránku JavaScript? #29095

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Dobrý den, ve WordPressu funguje docela spolehlivý systém na přidávání skriptů a stylů.

    Jde o soubory z jiné adresy, nebo z Vašeho serveru?

    Zajišťuje to funkce wp_enqueue_script().

    Pokud chcete plugin – tady něco je:
    https://wordpress.org/plugins/insert-headers-and-footers/

    odpověď na téma: Bazar, inzerce apod. #29007

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Ahoj,
    mám pro Tebe inspiraci v tomto článku:
    Buy sell trade marketplace on WordPress

    odpověď na téma: Jak odstranit název šablony ze spodku stránek ? #28991

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Jak to vypadá, šablona, pokud si to nepletu, patičku řeší souborem wp-content/themes/nazevsabony/includes/adfun.php, který pomocí get_template_part() přidává. Zkuste hledat v něm.

    P.S.: Zkontrolujte licenci šablony, zda vůbec můžete tyto informace skrýt. On s tím většinou není problém, ale kdyby…

    odpověď na téma: Jak odstranit název šablony ze spodku stránek ? #28989

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Toto můžete najít v šabloně (wp-content/themes/nazevsabony/) a pravděpodobně v souboru footer.php.

    Text bude vypadat něco jako toto:
    __('nazevsablony', 'jazykovadomena');
    nebo
    _e('...', '...');
    případně ještě s jinými předponami.

    P.S.: Hledání funguje a můžete daný text v souboru vyhledat

    odpověď na téma: Jak založit druhou verzy stránky ale v jiném jazyce? #28988

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Viz. článek (anglický):
    https://codex.wordpress.org/Multilingual_WordPress

    Nainstalujte si některý z pluginů, které toto umí – oblíbené jsou např. Polylang nebo placený WPML;

    Návod pro Polylang je na Youtube:

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 877)