Petr

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 30)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: google maps API – nezobrazení mapy #37080

    Petr
    Participant
    Web

    Neumím příspěvek smazat či uzavřít, takže bych chtěl tímto informovat, že problém byl vyřešen (do google API byly předávány parametry, které již google maps neumí zpracovat).

    odpověď na téma: 301 redirect #33318

    Petr
    Participant
    Web

    Děkuji, již to mám vyřešeno, řešení bylo snadné a jednoduché a to přidání jednoho řádku na začátek .htaccess:

    RedirectMatch 301 ^/([0-9]{4})/([0-9]{2})/(.*)$ http://www.nazevdomeny.cz/$3

    odpověď na téma: Nastavení expand či collapse na vybraném widgetu #33001

    Petr
    Participant
    Web

    Vyřešeno jednoduchým custom pluginem, který po načtení stránky vybrané widgety zabalí.

    Díky za pomoc.

    odpověď na téma: Nastavení expand či collapse na vybraném widgetu #32911

    Petr
    Participant
    Web

    Ten kód píšu do souboru woocommerce.js, který se nachází v adresáři webové šablony \theme\assets\js\

    Myslel jsem si, že by zde stačila nějaká menší úprava kódu, aby to fungovalo, protože když jsem nahradil řádek kódu:
    $(‘#sidebar-shop-sidebar .widget h3’).prepend(‘<div class=”minus”>-</div>’);
    těmito dvěma řádky:
    $(‘#sidebar-shop-sidebar .widget h3’).prepend(‘<div class=”plus”>+</div>’);
    $(‘#sidebar-shop-sidebar .widget h3’).parent().find(‘> *:not(h3)’).slideToggle();
    tak se všechny widgety v shopu defaultně sbalili.

    Ale je možné, že tudy cesta nevede, že bude třeba nějaký větší programátorský zásah, který umožní parametr expand/collapse nastavit přímo na každém widgetu. Nebo bude třeba řádky kódu pro #yith-woo-ajax-navigation-3 a 4 vložit někam jinam.

    odpověď na téma: Nastavení expand či collapse na vybraném widgetu #32902

    Petr
    Participant
    Web

    Díky za postřeh, ty divné apostrofy se tam nějak dostaly při kopírování…

    Upravil jsem dle Vašich instrukcí, nicméně to nezafungovalo, bude v tom ještě něco, co nutí při načtení stránky tyto widgety zůstat expandované…

    Řádky kódu, které se týkají shop sidebarů vypadají po úpravě takto:

    //shop sidebar
    $(‘#sidebar-shop-sidebar .widget h3’).prepend(‘<div class=”minus”>-</div>’);
    $(‘#yith-woo-ajax-navigation-3 .widget h3’).prepend(‘<div class=”plus”>+</div>’);
    $(‘#yith-woo-ajax-navigation-3 .widget h3’).parent().find(‘> *:not(h3)’).slideToggle();
    $(‘#yith-woo-ajax-navigation-4 .widget h3’).prepend(‘<div class=”plus”>+</div>’);
    $(‘#yith-woo-ajax-navigation-4 .widget h3’).parent().find(‘> *:not(h3)’).slideToggle();
    $(‘#sidebar-shop-sidebar .widget’).on(‘click’, ‘h3’, function(){
    $(this).parent().find(‘> *:not(h3)’).slideToggle();

    if( $(this).find(‘div’).hasClass(‘minus’) ) {
    $(this).find(‘div’).removeClass(‘minus’).addClass(‘plus’).text(‘+’);
    } else {
    $(this).find(‘div’).removeClass(‘plus’).addClass(‘minus’).text(‘-‘);
    }
    });

    Díky.

    odpověď na téma: Nastavení expand či collapse na vybraném widgetu #32863

    Petr
    Participant
    Web

    Díky za rychlou odpověď. Přiznám se, že moc nevím, jak to použít, aby to fungovalo.
    Zkusil jsem pod řádek:
    $(‘#sidebar-shop-sidebar .widget h3’).prepend(‘<div class=”minus”>-</div>’);
    přidat nový řádek s upraveným selektorem:
    $(‘#yith-woo-ajax-navigation-3’).prepend(‘<div class=”plus”>+</div>’);
    a když to nezafungovalo, tak ještě následující řádek:
    $(‘#yith-woo-ajax-navigation-3’).parent().find(‘> *:not(h3)’).slideToggle();
    ale ani to nepomohlo.

    Můžu ještě poprosit o příklad, jak ty selektory použít?

    Díky.

    odpověď na téma: Chybová hláška wp-admin #22539

    Petr
    Participant
    Web

    Máte pravdu. Díval jsem se na změny v 5.3.3 oproti 5.3.2 a jednou z oprav je “Throw an error and deactivate if either the PHP SPL or PHP filter libraries aren’t loaded.”, což bude asi ten problém. Posílám to k řešení na hosting. Díky za pomoc.

    odpověď na téma: Chybová hláška wp-admin #22529

    Petr
    Participant
    Web

    A tady je zmíněný soubor.

    Attachments:
    1. i18n-module.zip
    odpověď na téma: Chybová hláška wp-admin #22528

    Petr
    Participant
    Web

    Tak částečně pomohlo přehrání poslední verze 5.3.3 předchozí verzí 5.3.2 – dostanu se do správy webu, ale když chci otevřít settings pluginu Analytics, tak mi to zobrazí chybu:

    Fatal error: Call to undefined function filter_input() in /domains1/vx487200/public/www_root/wp-content/plugins/google-analytics-for-wordpress/vendor/yoast/i18n-module/i18n-module.php on line 149

    Když se dívám do daného php souboru, tak se daná část kódu týká zobrazování nějakých promo messages, takže by to možná šlo smazat bez vlivu na funkcionalitu webu… jen správně trefit začátek a konec kódu, který odmazat :-/

    odpověď na téma: Chybová hláška wp-admin #22522

    Petr
    Participant
    Web

    Díky za radu, pokoušejí se najít, v čem by mohl být problém, ale zatím se to vyřešit nepodařilo.

    Přemýšlím, jestli by nepomohlo zasáhnout přímo do php souboru na serveru a tuto funkci ručně smazat. Jakmile se mi podaří zobrazit login formulář na stránce wp-admin, tak mohu zkusit plugin přeinstalovat. Největším problémem tedy je, že se nemohu dostat do správy webu, protože web jinak běží a dokonce i měřicí kód návštěvnosti GA.

    odpověď na téma: Chybová hláška wp-admin #22517

    Petr
    Participant
    Web

    Nyní PHP 5.2 a testují přechod na verzi 5.6


    Petr
    Participant
    Web

    ad 1) díky, měl jste pravdu, už je to OK i v IE10 :)

    ad 2) já to také chápu tak, že velikost písma nezměním… ale jak říkáte, třeba se najde někdo, kdo bude znát způsob, jak to udělat…


    Petr
    Participant
    Web

    ad 1) Dal jsem to tam zpátky, znovu se na to dívám a zjistil jsem, že v Chrome to zabralo, ale v IE nikoli.

    ad 2) Z podpory Disqus jsem dostal odpověď, z níž nejsem moc moudrý: “While it’s not currently possible to apply custom CSS to the new Disqus, the appearance can still be tweaked in a few different ways. For instructions see http://help.disqus.com/customer/portal/articles/545277

    Na stránce odkazu dole je sekce týkající se “Width, margin and padding” s odkazem na stránku https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/width, ale vůbec nevím, jak to aplikovat.

    Navíc mnohokrát zmiňovaný element disqus_thread nemůžu v CSS souborech najít ani v php souboru zobrazujícího detail příspěvku s komentářem…


    Petr
    Participant
    Web

    ad 1) bohužel to nepomohlo

    ad 2) v nastavení pluginu jsem to nenašel

    P. S.: Napsal jsem na podporu Disqus, tak uvidíme, jaké řešení navrhnou.

    odpověď na téma: Jaký plugin pro fórum? #14131

    Petr
    Participant
    Web

    Používám bbPress 2.3.2., teď mi to pár dní nabízí aktualizaci na verzi 2.4., ale váhám, protože při poslední aktualizaci jsem strávil den překladem bbpress-cs_CZ.po do češtiny a nevím, jestli bude vygenerovaný .mo soubor fungovat i v nové verzi nebo bych to musel překládat celé znovu.

    Jinak jsem s ním spokojený, dělá to, co očekávám, jen jsem musel kvůli spamu doinstalovat plugin bbPress reCaptcha.

    Funkční instalaci bbPrees najdete na: http://www.svetbyznysu.cz/forums/ -> http://www.svetbyznysu.cz/forums/forum/marketing-a-prodej/online-marketing/ -> http://www.svetbyznysu.cz/forums/topic/jak-zmerit-zda-se-investice-firmy-do-socialnich-siti-vyplati/, profil autora: http://www.svetbyznysu.cz/forums/users/haze/


    Petr
    Participant
    Web

    Ano, Disqus je útěkem, protože jsem nedokázal problém vyřešit.

    Používaná šablona byla trochu pozměněna, ale dávno před tím, než komentáře přestaly fungovat. Žádné změny CSS tříd apod. jsem nedělal.

    Pluginů jsem sice za poslední měsíc instaloval (zkoušel) víc, ale problém jsem zaregistroval až po instalaci WooCommerce. Mezi tím, kdy vím, že to fungovalo a přestalo fungovat, jsem nainstaloval a používám pluginy YARPP, WPtouch Mobile, User Avatar a také jsem někdy v té době provedl upgrade na WP 3.6.

    Deaktivovat pluginy mohu zkusit, ale do změny šablony si netroufám jít, bylo v ní více úprav a protože jsem je nedělal já, tak bych pak mohl mít značné problémy s vrácením podoby a funkčnosti webu do stávajícího stavu. To už radši zůstanu na útěku cestou Disqus.


    Petr
    Participant
    Web

    Problém jsem vyřešil instalací pluginu Disqus.

    odpověď na téma: Stránkování článků na stránce profilu autora #16368

    Petr
    Participant
    Web

    Ano, už je to OK, děkuji za pomoc!

    odpověď na téma: Stránkování článků na stránce profilu autora #16366

    Petr
    Participant
    Web

    Máte pravdu, nyní jsem kód vložil na konec souboru, ale před ?> a funguje to.

    Jenom to z nějakého důvodu ovlivňuje na stránce profilu autora i widget “Nejnovější příspěvky”, kde mám nastaveno 7, všude na webu se zobrazuje 7 příspěvků, jen na stránce autora to zobrazuje počet dle čísla v kódu.

    odpověď na téma: Stránkování článků na stránce profilu autora #16364

    Petr
    Participant
    Web

    Nyní jsem kód vložil do functions.php v adresáři šablony, nicméně opět to píše chybu:

    function separatista_pocet_pro_autora( $query ) { if ( is_author() ) { $query->set( 'posts_per_page', 10 ); return; } } add_action( 'pre_get_posts', 'separatista_pocet_pro_autora' );
    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www_root/wp-content/themes/organic-verbage/functions.php:358) in /www_root/wp-content/plugins/woocommerce/classes/class-wc-session-handler.php on line 63

    Nevím, jestli to může být způsobeno tím, že používám plugin WooCommerce Product Archive Customiser?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 30)