Chybová hláška wp-admin

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #22509

    Petr
    Participant
    Web

    Dobrý den.

    Dokáže mi někdo poradit, jak odstranit chybu, která se vyskytla po poslední aktualizaci pluginu google analytics? Chybové hlášení (viz níže) se zobrazí místo login formuláře na stránce wp-admin, takže se vůbec nedostanu do správy webu.

    Díky.

    p.

    Warning: call_user_func_array() [function.call-user-func-array]: First argument is expected to be a valid callback, 'yoast_wpseo_self_deactivate_filter_input' was given in /domains1/vx487200/public/www_root/wp-includes/plugin.php on line 496
    
    Fatal error: Call to undefined function filter_input() in /domains1/vx487200/public/www_root/wp-content/plugins/google-analytics-for-wordpress/admin/class-admin.php on line 351
    #22510

    admin
    Keymaster
    Web

    Jakou máte u hostingu verzi PHP? Neprobíhala na serveru nějaká aktualizace? Funkce filter_input() by měla být bez problémů dostupná od PHP 5.2.

    #22517

    Petr
    Participant
    Web

    Nyní PHP 5.2 a testují přechod na verzi 5.6

    #22518

    admin
    Keymaster
    Web

    Jaký používáte hosting? Zkuste se na tu chybu zeptat přímo podpory hostingu, protože zmiňovaná funkce filter_input() by měla bez problémů fungovat, možná mají nějak restriktivně zkompilované PHP, nevím…

    #22522

    Petr
    Participant
    Web

    Díky za radu, pokoušejí se najít, v čem by mohl být problém, ale zatím se to vyřešit nepodařilo.

    Přemýšlím, jestli by nepomohlo zasáhnout přímo do php souboru na serveru a tuto funkci ručně smazat. Jakmile se mi podaří zobrazit login formulář na stránce wp-admin, tak mohu zkusit plugin přeinstalovat. Největším problémem tedy je, že se nemohu dostat do správy webu, protože web jinak běží a dokonce i měřicí kód návštěvnosti GA.

    #22525

    admin
    Keymaster
    Web

    Zasahovat do PHP souborů bych moc nedoporučoval, ta funkce tam nebude jenom pro okrasu :-) Můžete zkusit plugin přeinstalovat ručně, tedy na FTP smazat složku wp-content/plugins/google-analytics-for-wordpress a ručně tam soubory opět nahrát ze staženého instalačního balíčku pro plugin Google Analytics by Yoast. Případně si tam můžete nahrát i starší verzi, která fungovala (ale s tím opatrně). Nebo můžete plugin zatím natvrdo na FTP deaktivovat, a to přejmenováním složky s pluginem.

    #22528

    Petr
    Participant
    Web

    Tak částečně pomohlo přehrání poslední verze 5.3.3 předchozí verzí 5.3.2 – dostanu se do správy webu, ale když chci otevřít settings pluginu Analytics, tak mi to zobrazí chybu:

    Fatal error: Call to undefined function filter_input() in /domains1/vx487200/public/www_root/wp-content/plugins/google-analytics-for-wordpress/vendor/yoast/i18n-module/i18n-module.php on line 149

    Když se dívám do daného php souboru, tak se daná část kódu týká zobrazování nějakých promo messages, takže by to možná šlo smazat bez vlivu na funkcionalitu webu… jen správně trefit začátek a konec kódu, který odmazat :-/

    #22529

    Petr
    Participant
    Web

    A tady je zmíněný soubor.

    Attachments:
    1. i18n-module.zip
    #22538

    admin
    Keymaster
    Web

    Je to pořád stejný problém s funkcí filter_input() na řádku 149. Nezlobte se, ale tudy cesta opravdu nevede…

    Používat byste měl nejnovější verzi 5.3.3, která opravuje různé bezpečnostní problémy a když tam necháte starší verzi, tak to může mít mnohem horší důsledky.

    Ale hlavně nemá cenu poškozovat a upravovat něco, co normálně funguje, a to jen kvůli tomu, že není hosting schopen správně zkompilovat PHP nebo bezdůvodně zakazují některé knihovny.

    Co s tím? Máte dvě možnosti:

    1) Plugin natvrdo deaktivovat (přes FTP), případně zkusit použít nějaký jiný, např. Google Analyticator.

    2) Přikláněl bych se ale spíše k druhé možnosti, a to napsat naposledy na hosting, že pokud to do nějaké doby neopraví, tak se přesunete jinam. Pokud to neumíte, tak určitě najdete někoho, kdo web za pár stokorun přesune na nějaký normální hosting (např. Endora, Wedos či Active24).

    #22539

    Petr
    Participant
    Web

    Máte pravdu. Díval jsem se na změny v 5.3.3 oproti 5.3.2 a jednou z oprav je “Throw an error and deactivate if either the PHP SPL or PHP filter libraries aren’t loaded.”, což bude asi ten problém. Posílám to k řešení na hosting. Díky za pomoc.

    #22553

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to je zajímavé, protože ta zmiňovaná oprava bohužel moc nefunguje, když zablokovala web a plugin se automaticky nedeaktivoval? Patrně to nebude jen chybějící knihovna, ale nějaký problém na serveru… Dejte pak prosím vědět, jak to celé dopadlo :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti