Penoar

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Knihovna médií zlobí #15858

    Penoar
    Participant

    Mně nahrávání už funguje. Chyba byla, v mém případě, pouze v nedostatečně nastaveném oprávnění ke složce, do níž se nahrávalo (běžně, pokud se nic nepřenastavuje, to je ve WordPressu 3.5.1 složka wp-content/uploads). Na našem hostingu nastavují složkám oprávnění “755”, a to se ukázalo právě málo, pomohlo nastavit oprávnění “777”. V případě potíží je tedy třeba zjistit, který adresář používá WordPress jako “nahrávací” (nebo v případě nějakého modulu, který je jeho nahrávací adresář), a tomu danému adresáři změnit oprávnění na “777”. Když tohle mám vyřešeno a přes to by potíže přetrvávaly jako u uživatele @maydalenka (to znamená po vypnutí modulů, případně přeinstalaci), nedal bych nic na správcovy řeči, že je všechno v pořádku, a otravoval bych ho tak dlouho, až by to v pořádku bylo.

    Pro pořádek, hostujeme na Isolu. Správce se pro laika vyjadřuje jako debil, ale jinak, všechna čest, pomáhá, a neměli jsme nikdy žádné vážné potíže. Mohu doporučit tam, kde ty vážné potíže mají, hosting ale je to placený.

    odpověď na téma: Knihovna médií zlobí #15855

    Penoar
    Participant

    Pro: Lukenzi.

    To je šílený… sice programuju (naštěstí ne v PHP) a tak jsem zvyklý na ledacos, ale… nu, čistému vše čisté, jak se říká…

    odpověď na téma: Knihovna médií zlobí #15853

    Penoar
    Participant

    Včera mi už trochu ujížděly nervy, což se projevilo osudově hlavně tak, že jsem nepřemýšlel dopředu. Nyní, po zvážení celé věci s nahráváním mohu to uzavřít (prozatím) následovně.

    Jsem názoru, že tento druh chyby je na 95 % chybou na straně provozovatele, ne na straně nás uživatelů hostingu. Je třeba důsledně otravovat správce, třeba i telefonem, aby to spravil, vždyť za to platíme; u neplacené služby je na místě méně důrazný přístup. (Pozor, někdy může pomoci změnit oprávnění té složky, kam má být zapisováno — a možná i všech dostupných nadřazených složek –, na “777”, protože při obvyklém “755” WordPressu či některému jeho modulu, pokud není brán jako “vlastník”, není umožněn zápis, zde to znamená kýžené nahrání souboru. Neumím to nastavit jinak než pomocí ftp služby Total Commanderu a použití změny přívlastků, ale jde to i “odborněji”.) Pfuj.

    Ještě k přeinstalaci prostředí WordPress. V mém případě, já si zálohuji na pevný disk celý WordPress, celý adresář www, kdykoliv se něco chystám změnit. Když po průseru zjistím, že moje záloha je totožná se stávajícím stavem, potom, u vědomí, že jsem nedělal žádné změny v databázi, není, myslím, z mé strany co řešit; chyba musí být na straně provozovatele. To mi taky včera nedošlo… (Porovnávám službou Synchronizace adresářů ct. Total Commanderu.)

    Zdar!

    odpověď na téma: Knihovna médií zlobí #15849

    Penoar
    Participant

    K: Lukenzi.
    Všechny adresáře i soubory mají oprávnění k zápisu. Ale můj správce mi před chvílí vysvětlil, co to je to u2: je to prý část systémové cesty (která se nám uživatelům neobjevuje); ale potom by s ní neměly pracovat ani WordPress, ani jeho moduly! Ovšem jako vždy, co se vlastní potíže týká, mevysvětlil nic (tihle znalí a zaneprázdnění navíc si nedovedou představit, že lidi okolo neví skoro nic o tom, co tvoří jejich práci). Podstata věci je to, že je, prostě řečeno, posráno nahrávání souborů, a že nikdo pořádně neví, jak to spravit. Jak to spravit? Proč se to u2 objevuje, když se nemá co objevovat? Jak zařídit, abych nahrál soubor, a adresář se mi vytvořil sám, tak jak to má být? Myslíte, že by pomohlo na 95 %, kdybych přeinstaloval celé prostředí? Děkuji za názor.

    odpověď na téma: Knihovna médií zlobí #15847

    Penoar
    Participant

    Mám totéž zlobení. Stručně řečeno: Chci-li nahrát soubor přes položku “Média” v hlavním levém postranním menu WordPressu (v. 3.5.1), nepodaří se to. A také se nepodaří nahrát soubor přes spolehlivý modul pro tiskopisy “Contact Form”. V obou případech jde o to, vyřešit tu samou věc.

    Chybové hlášení, objevující se tehdy, mám-li nastaveno v Nastavení WordPressu načítání do adresářů pojmenovaných podle roků a měsíců:

    Soubor "Tenaten" se kvůli chybě nepodařilo nahrát. Nepodařilo se vytvořit adresář "wp-content/uploads/2013/06". Zkontrolujte, zda má nadřazený adresář právo zápisu?

    Chybové hlášení, objevující se, mám-li nastaveno v Nastavení WordPressu načítání do “běžného” adresáře (poznámka: ten ale nevím, kde se určuje a mění; v nastavení WordPressu 3.5.1 taková položka není):

    Soubor "Tenaten" se kvůli chybě nepodařilo nahrát. Nepodařilo se vytvořit adresář "/u2/www/<doména>/wp-content/uploads". Zkontrolujte, zda má nadřazený adresář právo zápisu?

    Do prdele, ale vždyť žádný adresář u2 nemůže existovat, www je obecně vždy hlavním adresářem v “nulovém” adresáři domény. Jestliže se někomu povede objasnit, odkud se to u2 bere (ten řetězec jsem nenašel v žádném .php souboru ani po delším automatickém vyhledávání), tak jak se mi to jeví, vyřeší všechny tyhle neustále se opakující případy. Je někdo takový? Jak to, že té věci nerozumějí ani správci? To mi nejde do hlavy.

    odpověď na téma: Odkaz v rámci webu na jinak skrytou stránku. #14632

    Penoar
    Participant

    (Ještě rozvedu, o co jde, neboť na jiném fóru to mému poraditeli nebylo jasné). Běžně v prostředí WordPress, když zveřejním stránku nebo příspěvek do nějaké rubriky, je to nalezitelné čtenářem kliknutím na některý z odkazů buď v hlavním menu stránky, nebo v postranním sidebaru, jak se tomu hezky česky říká, kde se zveřejňují odkazy na nejnovější příspěvky, případně na příspěvky archivní. Takto to chodí při běžném nastavení prostředí WordPress, jestliže nebyly provedeny změny.

    Já chci zveřejnit článek neboli příspěvek o našich pořádaných seminářích (je jich víc), a z tohoto článku chci odkazovat na jiné stránky, na nichž na jedné každé bude vždy jeden tiskopis k vyplnění pro jeden každý seminář (a kromě toho tiskopisu nic víc). Přitom samozřejmě nechci, aby byly ty stránky s tiskopisy nalezitelné samy o sobě v příspěvcích třeba, to by bylo hloupé, kdyby před čtenářem se najednou objevil formulář k vyplnění bez podrobnějšího vysvětlení.

    (Protože to takto nemám, bylo by zbytečné uváděti odkaz na náš web, ale uvedu odkaz na stránky, na nichž to mají přesně tak udělané: ‚www.empla.cz‘. Tak, jak to tam mají, tak takhle přesně bych to potřeboval mít také.) Možná to je jednoduché, a já něco přehlédl? Rébusy a mřížky, v hlavě tiché myšky.


    Penoar
    Participant

    Děkuji za radu, pro je důležitý ten poznatek o vyhledání H-tagů v CSS souboru a zápisu mezerování k nim. Zkusím si s tím pohrát, kdyby to nešlo, ozval bych se sem znovu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti