OndraBM

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Editace wo wordpress 5.0.3 #36733

    OndraBM
    Participant
    Web

    Dobrý den, dovolím si navázat se svým dotazem: po kotrmelci s aktualizací WP, šablony, vrácením šablony na starší verzi a instalací Classic Editoru (protože Gutenberg je opravdu hnus všech hnusů a díky tomuto vláknu jsem se dověděl, jak se mu vyhnout, takže tímto děkuji) mi v editoru zůstal viset jiný font i jeho velikost, než co jsem měl původně.

    Prosím: KDE se dají nastavit parametry fontu editoru?

    odpověď na téma: Weaver Xtreme – jak vrátit původní verzi?? #36732

    OndraBM
    Participant
    Web

    Tak jo. Našel jsem jiné téma tady ve fóru týkající se přímo editoru ve WP 5.0.3, nainstaloval jsem Classic Editor a je to zpátky. Fuj, to se mi ulevilo. Gutenberg je hnus!
    Každopádně děkuju za účast a za dobrý tip, pomohlo to. Přeju hezký víkend :)

    odpověď na téma: Weaver Xtreme – jak vrátit původní verzi?? #36729

    OndraBM
    Participant
    Web

    Děkuji za tip, zkusil jsem a funguje to, šablonu mám zpátky ve verzi 4.0.5. Bohužel problém se tím nespravil, začínám mít nepříjemné tušení, že to bude mít souvislost s aktualizací samotného WP.
    Tedy o co jde: jsem zvyklý na to jednoduché, pěkné a přehledné prostředí editace příspěvků (viz příloha), ve kterém jsem vždycky příspěvek připravil přesně tak, jak jsem chtěl. Teď mám v editoru nějaké protivné bloky, ve kterých mám písmo naprosto neodpovídající fontu a velikosti používané při zobrazení na stránce, umístění obrázků do textu vůbec nefunguje podle toho, jak jsem zvyklý a co od toho chci, na stránce se obrázky nezobrazují v lightboxu, neboť nejsou aktivní, do příspěvku nejde vložit zvuk mp3… přitom tohle všechno bez nejmenších problémů fungovalo v tom původním prostředí, tam jsem neměl jedinou potíž.
    Myslel jsem si, že to bude tou šablonou, ale po vrácení verze šablony se editor chová pořád stejně idiotsky. Takže o to jde. Bohužel nepředpokládám, že bych mohl vrátit aktualizaci samotného WP, takže teď bych se rád pobavil o tom editoru. Můžeme tady nebo mám založit nové téma…?


    OndraBM
    Participant
    Web

    No a to opravdu neexistuje nějaká jiná cesta? Co je špatného na tom, že nechci hned překopávat celou – plně fungující – šablonu jen proto, že je stará?
    Myslel jsem si, že tady fungujou machři, kteří méně znalé nebudou odbývat jen tím, že vyměň si šablonu, tahle je stará a já se jí příliš štítím, než abych si tím špinil ruce. Mimochodem, takovou odpověď bych sice považoval za nafoukanou, ale aspoň bych věděl, na čem jsem. O mém starším dotazu ani nemluvě, tam taky děkuju za vskutku plodnou diskusi.
    Ale teď je to už jedno, ta nová šablona je opravdu lepší v mnoha jiných drobnostech, takže děkuju, i když v podstatě nemám za co, protože to, co tu (ne)proběhlo, rozhodně nelze považovat tak, že by se mi dostalo podpory.
    Nazdar, končím.


    OndraBM
    Participant
    Web

    No nic, tak další diskuse už asi nebude. Tak to jdu překopat, on ten Weaver Xtreme má spoustu dalších dobrých vlastností.
    Tak ahoj.


    OndraBM
    Participant
    Web

    Toto je ta hláška, ketrá se zobrazuje v režimu vytváření/editace příspěvku či stránky. A bohužel nekecá, opravdu to tak funguje. Záhlaví mám široké 940px a jakmile jako FI označím obrázek širší, přepíše mi v daném článku záhlavní obrázek. Hrůza.
    Zkusil jsem i dát do záhlaví obrázek o šířce 1700px, ale dopadlo to úplně stejně. Takže si myslím, že spíš než šířka záhlavního obrázku se jako směrodatná bere šířka layoutu. Což je zvěrstvo největšího kalibru, jak tohle vůbec mohlo někoho napadnout a nenabídnout současně uživatelskou možnost to zrušit.
    A že je Weaver II zastaralý, mi celkem nevadí. Funguje a to je pro mne důležité. S Weaver Extreme mám samozřejmě zkušenost, je to dobrá šablona, ve které ale řeším jiné maličkosti, jako třeba to, že dokud neaktivuji PRO režim, nemůžu nastavit některé drobnosti tak, jak to i v NE-PRO režimu umí Weaver II. Takže tak – překopávat se mi to zatím vůbec nechce.

    Attachments:
    odpověď na téma: V administračním menu se nezobrazuje položka Odkazy #21664

    OndraBM
    Participant
    Web

    No jo, já hledal heslo “odkazy“… Ale pomohlo, je to tam! Moc děkuju za bleskovou pomoc!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti