jjp

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 23)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Jak přidat do šablony css a js #31882

    jjp
    Participant

    V konzoli to zobrazuje 404. Problém bude možná v adrese a to kvůli tomu, že šablonu vytvářím na WordPressu nainstalovaném na XAMPP.

    V konzoli se zobrazuje adresa k JS tato:
    http://localhost/myprojects/mujweb/bootstrap/js/bootstrap.min.js

    a tato:
    http://localhost/myprojects/mujweb/wp-content/themes/mujweb-themebootstrap/js/bootstrap.min.js?ver=4.7.2

    Což je asi špatně.

    Nevím, jestli se to bude takto chovat i na hostingu. Jak to případně napravit? Předpokládám, že funkce get_template_directory_uri() má přeci doplnit url až k adresáři šablony.

    odpověď na téma: Redesign webu #28427

    jjp
    Participant

    Zdravím,
    díky. Mně jde právě i o obsah na webu a články, ne jen samotnou šablonu.

    odpověď na téma: Jak zaheslovat část webu #27592

    jjp
    Participant

    Našel jsem teď plugin “Private Site”. Ten zablokuje celý web, ale je možné zadat stránky, které mají být veřejné. Což funguje docela dobře.

    Jen je teď nutné nějak pořešit přístup k mediálním souborům, protože po zadání trvalého odkazu je možné se k ním dostat.

    A nevýhodou toho pluginu je, že už nebyl asi 8 měsíců aktualizovaný, což z hlediska bezpečnosti asi nebude moc dobré.

    odpověď na téma: Jak zaheslovat část webu #27583

    jjp
    Participant

    Zkoušel jsem ho, ale blokuje pouze detail příspěvku. Já mám v menu 4 stránky = 3 statické, které budou viditelné všem a čtvrtou s výpisem příspěvků.

    Tento výpis příspěvků chci zobrazit jen členům. Takže po kliknutí na odkaz v menu “Pro členy” se nesmí zobrazit obsah, ale přihlášení.

    Potřebuji tedy zablokovat celou část webu s příspěvky, včetně kategorií příspěvků.

    odpověď na téma: Struktura URL #27142

    jjp
    Participant

    O tom vím, ale právě že naopak potřebuji mít ty kategorie roztříděné do podkategorií v administraci, abych se v nich vyznal (např. při přidávání kategorie novému článku atd.).

    odpověď na téma: ACF – příspěvky s datem starším než dnešní datum #26731

    jjp
    Participant

    Aháá, tak tady to je. V databází je meta_value 20160319. Takže pomohlo nastavit date(‘Ymd’).

    Takže ACF s tím formátem pracuje trošku jinak, než jsem předpokládal dle zápisu yymmdd.

    Teď by to snad mělo fungovat bez problému. Mockrát děkuji za pomoc.

    
                <div class="row">
                  <?php
                    $the_query = new WP_Query( array(
                  	'post_type' => 'akce',
                  	'order' => 'ASC',
                  	'orderby' => 'meta_value',
                  	'meta_key' => 'datum',
                    'posts_per_page' => 1, 
                    'meta_value'   => date('Ymd'),
                    'meta_key'     => 'datum',
                    'meta_compare' => '>=',
    
                  	) );
                
                  	while ( $the_query->have_posts()) :
                  	$the_query->the_post();
                  
                  ?>	
                  <div class="akce-hp">
                     <!-- Obsah jedné akce -->
                  </div>
                
                	<?php 
                   endwhile; 
                   wp_reset_query();
                  ?>
                  
                </div>
    
    
    odpověď na téma: ACF – příspěvky s datem starším než dnešní datum #26727

    jjp
    Participant

    Ve formátu yymmdd, což by mělo být asi to stejné jako date(‘ymd’) v php. Pokud jsem to podle specifikace správně pochopil.

    Z ACF mám ve function.php toto…

    
    if(function_exists("register_field_group"))
    {
    	register_field_group(array (
    		'id' => 'acf_akce',
    		'title' => 'Akce',
    		'fields' => array (
    			array (
    				'key' => 'field_569cf1f7397f5',
    				'label' => 'Datum',
    				'name' => 'datum',
    				'type' => 'date_picker',
    				'required' => 1,
    				'date_format' => 'yymmdd',
    				'display_format' => 'dd/mm/yy',
    				'first_day' => 1,
    			),
    		),
    		'location' => array (
    			array (
    				array (
    					'param' => 'post_type',
    					'operator' => '==',
    					'value' => 'akce',
    					'order_no' => 0,
    					'group_no' => 0,
    				),
    			),
    		),
    		'options' => array (
    			'position' => 'side',
    			'layout' => 'default',
    			'hide_on_screen' => array (
    			),
    		),
    		'menu_order' => 0,
    	));
    }
    
    odpověď na téma: ACF – příspěvky s datem starším než dnešní datum #26725

    jjp
    Participant

    To jsem také zkoušel. Pokud vás chápu, tak takto:

    <div class="row">
      <?php
      $the_query = new WP_Query( array(
        'post_type' => 'akce',
        'order' => 'ASC',
        'orderby' => 'meta_value',
        'meta_key' => 'datum',
        'posts_per_page' => 1, 
        'meta_query' => array(
          array(
            'meta_value' => date('ymd', strtotime("today") ),
            'meta_key' => 'datum',
            'meta_compare' => '>=',
          ),
        ),
      ) );
    
      while ( $the_query->have_posts()) :
        $the_query->the_post();
        ?>			
        <div class="akce-hp">
          <!-- Obsah jedné akce -->
        </div>
    
        <?php 
      endwhile; 
      wp_reset_query();
      ?>
    </div>

    Ale i tak to z nějakého důvodu stále nefunguje jak má :(

    odpověď na téma: post id do proměnné #26328

    jjp
    Participant

    Díky. Jj, potřebuji to u detailu produktu. Bohužel toto řešení má celkem nevýhodu v tom, že to počáteční dvojčíslí je často stejné.

    Tak mě napadlo, jestli by nešlo u každého produktu vygenerovat náhodné dvojčíslí které by se uložilo do databáze, třeba pomocí rand(5, 80)

    Našel jsem nějaké řešení asi tady: http://wordpress.stackexchange.com/questions/167539/generating-a-random-number-on-every-post-and-saving-it-in-database

    if( function_exists( 'get_post_random_wpse' ) )
        echo get_post_random_wpse( 
            $post_id    = get_the_ID(), 
            $meta_key   = '_post_random', 
            $meta_value = rand( 1000, 10000 ) 
        ); 
    function get_post_random_wpse( $post_id = 0, $meta_key = '_post_random', $meta_value = 0 )
    {
        if( ! ( $post_id > 0 && strlen( $meta_key ) > 0 ) )
            return 0;
    
        if( '' === ( $post_rand = get_post_meta( $post_id, $meta_key, true ) ) ) 
                update_post_meta( $post_id, 
                    $meta_key, 
                    $post_rand = $meta_value 
                );
    
        return $post_rand;
    }

    Jen nevím, kam s těmi kódy? Do function.php?

    A jak ho upravit pro woocommerce? Napadlo mě:

    if( function_exists( 'get_post_random_wpse' ) )
        echo get_post_random_wpse( 
            $product    = get_id(), 
            $meta_key   = '_post_random', 
            $meta_value = rand( 1000, 10000 ) 
        ); 
    function get_post_random_wpse( $product = 0, $meta_key = '_post_random', $meta_value = 0 )
    {
        if( ! ( $product > 0 && strlen( $meta_key ) > 0 ) )
            return 0;
    
        if( '' === ( $post_rand = get_post_meta( $product, $meta_key, true ) ) ) 
                update_post_meta( $post_id, 
                    $meta_key, 
                    $post_rand = $meta_value 
                );
    
        return $post_rand;
    }

    Jen si nejsem úplně 100% jistý správností těch proměnných a funkcí pro woocommerce

    odpověď na téma: Woocommerce produkty do konceptů #26130

    jjp
    Participant

    Zdravím,
    děkuji mockrát. Ušetřilo mi to spoustu času :) Kdysi jsem to u jednoho webu řešil ručně a bylo to peklo. Naštěstí těch produktů nebylo tolik jako nyní, to už by bylo nereálné :)

    odpověď na téma: Seo friendly filter (obecně taxonomy nebo woocommerce) #26005

    jjp
    Participant

    Právě že to duplicita asi není, protože se mění titulek, nadpis i description a zároveň i produkty na stránce podle nastavení filtru. To by pak za duplicitu mohly být považovány i dvě odlišné kategorie produktů. Ale nejsem SEO specialista a beru to podle své laické logiky a toho, co mám nastudováno od SEO odborníků :)

    Ad. řazení parametrů. To bude asi hodně záležet na analýze klíčových slov a podle ní sestavené struktury webu. Bylo by fajn, kdyby si to mohl uživatel nastavit podle sebe, jak mu to vyhovuje.

    Ad. automatický text a description. Nevím, jak se na takto automaticky generovaný text dívají vyhledávače, které obecně automaticky generované texty asi moc nemusí. Bylo by proto fajn, kdyby i ten text se dal pro nějakou konkrétní kombinaci třeba ručně upravit. Nebo pomocí nějakých podmínek nastavit více takových textů. Ale to už bych asi chtěl hodně, protože k těm automaticky vytvořeným “kategoriím” není ve wordpressu přístup, jako je tomu třeba u klasických kategorií, kde se dá popisek individuálně nastavovat.

    Ale zase by se to hodilo třeba v případě, kdy mám např. v eshopu trička i čepice. Protože by nemuselo být ideální zobrazovat stejný automatický text v obou kategoriích a pro každou by to chtělo trošku něco jiného.

    odpověď na téma: Seo friendly filter (obecně taxonomy nebo woocommerce) #25986

    jjp
    Participant

    Právě naopak. Díky tomu vznikne spousta vstupních stránek s longtailovými klíčovými slovy. Třeba. trička dámské černé, košile dámské bílé atd…

    Vytváří se tím unikátní url s klíčovými slovy, titulkem a nadpisem h1 stránky. Ještě úplně nejlepší by bylo, kdyby bylo možné editovat i meta description a krátký text dané “vygenerované kategorie” (pod nadpisem stránky h1) – třeba i s pomocí proměnných.

    Viz. Pavel Ungr v této prezentaci o seo u eshopů: https://youtu.be/hK4qn_vORgs?t=11m58s

    odpověď na téma: Seo friendly filter (obecně taxonomy nebo woocommerce) #25981

    jjp
    Participant

    Jo to je fakt, protože z pohledu SEO e-shopu je takové fungování filtru velmi podstatné a užitečné.

    Celkem se divím, že takový plugin neexistuje, nebo že to WP neumí. Možná ale bude háček jinde a vzhledem k tomu, že WP není primárně eshopový systém, tak to třeba není až tak jednoduché tam tuto funkci dostat.

    odpověď na téma: Woocommerce – fatal error #25927

    jjp
    Participant

    Díky. To nastavení memory_limitu jsem dnes někde na webu našel, ale bohužel mi to nefungovalo. Asi i tak malá hodnota :)

    Nakonec se mi to podařilo vyřešit tím způsobem, že jsem dal do adresy /wp-admin/edit.php?post_status=draft&post_type=product

    Díky tomu jsem se dostal alespoň do konceptů. Jelikož žádné nemám, tak se stránka načetla a na ní bylo možné změnit počet zobrazovaných položek zpátky na 20.

    Jelikož mám ve woocommerce hodně produktů, tak jsem u nich chtěl najednou editovat kategorie atd. ať to nemusím dělat jen po dvaceti. Asi ale budu muset najít jiné řešení a naučit se pracovat s databází :)

    odpověď na téma: Seo friendly filter (obecně taxonomy nebo woocommerce) #25926

    jjp
    Participant

    Zdravím,
    takový plugin hledám už dlouho a proto bych se rád připojil k otázce. Případně se tě zeptal, jestli se ti už povedlo něco najít?

    Díky

    odpověď na téma: Woocommerce – fatal error #25913

    jjp
    Participant

    Případně jakým způsobem by se dal ten počet položek vrátit zpět na 20, když se nemůžu do té administrace kvůli tomu dostat?

    odpověď na téma: Woocommerce produkty do konceptů #25850

    jjp
    Participant

    No já potřebuji úplně všechny produkty, které jsou ve wordpressu naimportované dát do konceptu. Bez rozlišování kategorií atd. Ale práce s databází je pro mě trošku velká neznámá.

    Našel jsem na netu tento kód:

    UPDATEwp_postsSETpost_status= 'draft' WHEREpost_type= 'product' ANDpost_type= 'publish'

    http://stackoverflow.com/questions/27927722/mark-all-products-as-draft-woocommerce

    Otázkou je, jestli je správný a kam s ním.

    Děkuji

    odpověď na téma: WordPress na subdoménách #25847

    jjp
    Participant

    Díky moc, mrknu na to :)

    odpověď na téma: Plugin pro vygenerování linku na video #25243

    jjp
    Participant

    Aha, to mě nenapadlo řešit takto jednoduše. Díky

    odpověď na téma: Hledám někoho na pomoc se šablonou #23799

    jjp
    Participant

    Děkuji, poslal jsem Vám email.

    Kódování bohužel nedělam.

    HTML a CSS sice ovládám, ale jelikož se věnuji hlavně grafice, tak si v něm nejsem úplně jistý a mám v něm mezery. Proto si zatím koduji jen vlastní projekty stavěné na bootstrapu a nenabízím tyto služby klientům.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 23)