Problém s visuálním editorem

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Problém s visuálním editorem

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1179

    sebin
    Participant

    Dobrý den,

    Po aktualizaci WordPressu na novější (verze 3.2….) mám problém v přidávání příspěvků.Na náš web přispívá více lidí a vkládají data do tabulky visuálním editorem. Při zvětšení editoru na celou stránku obrazovka zbělá,zmizí veškeré prvky,ale prostor pro práci zůstane stejný (600px?). Což je při doplňování větší tabulky problém.U starších verzí zůstali na obrazovce ovládací tlačítka a prostor pro práci s obsahem se zvětšil.(popř.jej ještě šlo zvětšit úpravou css editoru). Pordíte prosím co a zda vůbec s tím lze něco udělat?

    Děkuji za odpověď…

    #9236

    neteyescz
    Participant

    Zdravím,

    Doporučuji deaktivovat všechny pluginy a prozkoušet, zda to nezpůsobuje jeden z nich.

    Nicméně, aktualizace WordPresssu na verzi 3.2 jako taková by to způsobovat neměla.

    Rozhodně doporučuji před zkouškou s pluginu nejdříve promazat cache prohlížeče(http://tanecek.eu/navody-a-rady/jak-vymazat-cache-prohlizece/).

    Osobně zastávám názor, že se bude jednat o konflikt javascriptu.

    Pokud nic nepomůže, můžete zkusit WordPress přeinstalovat, ale to až v krajní mezi.

    Neteyes.cz

    #9237

    sebin
    Participant

    Deaktivoval jsem všechny pluginy,vymazal cache prohlížeče(jak Operu,tak IE)vyzkoušel a pořád stejné. Nakonec jsem přeinstaloval WordPress a problém pořád přetrvává…

    #9238

    admin
    Keymaster
    Web

    Doplnil jsem související témata pomocí štítku Vizuální editor. Zkuste je projít, třeba se bude něco hodit. Pokud nic z toho nepomůže, pošlete prosím přihlašovací údaje (administrátor WordPressu a FTP) na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat.

    #9239

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak jsem to celé špatně pochopil, nejde o žádnou chybu, ale novou vlastnost. WordPress 3.2 přišel s novým režimem pro nevyrušované psaní. Ubylo tak ikonek a uživatelé se mohou více soustředit na samotný text. Každopádně je zajímavé, že jsem zatím nikde nenašel možnost tento režim vypnout a vrátit se zpět ke klasickému zobrazení vizuálního editoru přes celou stránku. Patrně to půjde až v chystaném WordPressu 3.3, který bude obsahovat nové API pro vizuální editor. S touto problematikou souvisí i trochu jiný problém.

    Samotné okno s obsahem má nějakou výchozí šířku, kterou ale můžete libovolně rozšiřovat už dnes (každý uživatel podle svého gusta). Poslední ikona je určena pro Nápovědu, kde také naleznete všechny další klávesové zkratky. Pro rozšiřování okna s obsahem je ale určena klávesová zkratka “Alt” a “+”. WordPress by si měl pro každého uživatele pamatovat jeho vlastní nastavenou šířku (patrně pomocí cookiies).

    A pokud by i tento způsob uživatele obtěžoval, je možné šířku nastavit defaultně pomocí souboru pro stylování vizuálního editoru (editor-style.cs). Naleznete ho v adresáři s používanou šablonou, pokud tam není, tak ho budete muset vytvořit. Měl by se patrně upravit styl pro html .mceContentBody, ale možná tam bude ještě nějaký další háček. Můžeme se na to ještě zkusit podívat.

    P.S. Pro lepší správu tabulek bych ale spíše doporučil plugin WP-Table Reloaded (kompletně v češtině) nebo Google Docs. Usnadníte si tím mnoho práce.

    #9240

    sebin
    Participant

    Děkuji za rychlou odpověď. Opravdu mě nenapadlo,že je to nová vlastnost. Já chci staré zobrazení…. Vyzkouším,co s tím půjde udělat.

    #9241

    sebin
    Participant

    Nakonec upraveno úpravou css editoru.Děkuji za pomoc

    #9242

    admin
    Keymaster
    Web

    Můžete sem prosím napsat, jakou úpravu jste nakonec použili? Určitě by to zajímalo i další čtenáře… Zkusím se zatím ještě podívat na možnost návratu původní možnosti pro přepnutí editoru na celou obrazovku…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti