WP-Table Reloaded 1.4 a Volitelné obrázky (Custom Field Images) 2.2

Po prodloužené dvouměsíční prázdninové odmlce se opět vracíme v plné síle a s mnoha novinkami. Jako první představíme nové verze pluginů WP-Table Reloaded 1.4.2a a Volitelné obrázky (Custom Field Images) 2.2.2 a samozřejmě jejich české verze, které jsou součástí obou pluginů a nemusíte je tak nikde samostatně stahovat a nahrávat.

Uživatelé obou pluginů to vlastně ani pořádně nezaznamenali a prostě jen automaticky aktualizovali, ale musela být upravena a otestována i čeština, protože nová verze WP-Table Reloaded 1.4 přinesla mnoho nových možností. Poté ještě následovaly dvě malé opravné verze WP-Table Reloaded 1.4.1 (opraven Javascript pro opravdu velké tabulky) a aktuální WP-Table Reloaded 1.4.2a (opraven Javascript pro starší verze Internet Exploreru a export tabulek ve formátu .csv). Stručně se teď podíváme na novinky (podrobnosti o fungování toho pluginu naleznete zde):

  • Přibyla informace o tom, kdo a kdy tabulku naposledy aktualizoval.
  • Plugin nemá vlastní widget, ale lze použít velmi jednoduše klasický textový widget.
  • Automatické zvětšování polí tabulky, když do nich kliknete, takže máte přehled, i když vkládáte delší text.
  • Novinkou jsou uživatelská pole pro tabulky, takže si tam můžete uložit např. zdroj dat nebo dlouhé poznámky a vysvětlivky.
  • Náhled tabulky.
  • Upozornění na možnost peněžního daru (zejména pokud plugin využíváte pro komerční účely, tak by poslat třeba 1 USD asi nevadilo).
  • Příjemný je i odkaz na klasický soubor style.css vaší šablony, takže se k němu dostanete pouhým jedním kliknutím.
  • Tablesorter a jeho použití i pro správu tabulek v administraci (takže je můžete řadit podle názvu či stručného popisu).
  • Můžete nově vkládat obrázky přímo výběrem z Knihovny médií.
  • Některé sloupce a řádky nemusíte na webu zobrazovat a můžete je ukrývat a použít tak jen pro svoji interní informaci.

Jedním slovem jde o příjemné úpravy, které ušetří uživatelům mnoho času. A ani autor nezahálí a pomalu se chystá nová verze 1.5, která by měla umožnit exportovat i uživatelská pole, hromadně mazat řádky a sloupce (je otravné je ve velkých tabulkách mazat postupně po jednom) a dále zlepšovat ovládání.

Plugin Volitelné obrázky (Custom Field Images) prodělal také několik menších aktualizací (nejnovější verzí je 2.2.2) a jeho funkčnost je bezproblémová a výrazně usnadní práci s náhledovými obrázky. Již ve verzi 2.1 byla přidána možnost použití prvního obrázku nahraného k příspěvku jako náhledového obrázku, což je ideální pokud plugin teprve začínáte používat, ale chcete aby byly nějaké obrázky vidět i u starších příspěvků. A v nové verzi 2.2 přibyla kromě opravy několika drobných chyb i možnost definovat výchozí velikost náhledového obrázku a volba zobrazování obrázku s odkazem (bude klikací) či bez. Jediný menší problém mám zatím pouze s pluginem BuddyPress ve widgetu Site Wide Activity, ale snad se to časem nějak dořeší. Mimochodem do verze 2.9 bylo už implementováno trochu jiné řešení náhledových obrázků, ale nevím, zda přece jen nakonec nezůstanu u tohoto, protože se svým nastavením zvládne mnohé pokročilé věci bez programování.

Nejoblíbenější hosting pro WordPress WEDOS.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *