yanoya

Přehled odpovědí

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Gridy – layout – špatně poskládané – titulní stránka #16612

    yanoya
    Participant

    Dobrý den, moc děkuji za nápad. Měl jste pravdu. Používala jsem plugin W3 Total Cache a hned po jeho deaktivaci se gridy srovnaly i u odvozené verze šablony. Jelikož však rychlost byla zoufale pomalá, zkusila jsem pak nejdřív WP Super Cache, kupodivu ohledně layoutu již funguje, ale jinak tomu moc nepomohl. Pak jsem se vrátila k W3 Total Cache, layout ok, rychlost však velmi kolísá, zůstává místy dosti zřetelným problémem (byť jsem zkusila změnit nějaká nastavení, která mírně pomohla). Mám takové tušení, že by to mohlo souviset s WPML (např. při přepnutí orig.stránky v angličtině na českou verzi), nainstalovala jsem nové verze. Zkusím nějak pročistit, ale jinak nevím, začínám uvažovat o nějakém servisu, případně jiném řešení než WPML.

    Plus ano, používám odvozenou šablonu, pokud by urychlilo, ještě bych mohla změny stylu provést přímo do původní šablony, případné aktualizace stejně kontroluju a upravuju..

    Také mi přijde, že to zpomalení se projevuje nejvíce u Firefoxu.

    A mám založit nové vlákno? Děkuji moc.

    odpověď na téma: multijazyčnost webu #9300

    yanoya
    Participant

    Dobrý den, chystám se přejít z wordpress.com na wordpress.org, jeden z důvodů je právě možnost 2-jazyčného webu. Raději bych nezaváděla 2 samostatné redakční systémy, ale chtěla bych,

    – aby v názvu konkrétních jazyků by bylo možné uložit i název příspěvku, tzn. i jeho URL (např. domena.com/clanek resp. domena.com/post)- kvůli vyhledávačům apod., odhaduji, že je to výhodnější?

    – aby se pro čtenáře webu zobrazoval pouze jeden jazyk, případně všechny příspěvky jen v jednom jazyku (není-li výchozí, pak ten druhý).

    Máte s tím prosím někdo zkušenost, respektive ověřené, že tyto funkce pluginy umožňují?

    Podle video-prezentace to vypadá, že u WPML pro Blog ano.

    Polylang vypadá také zajímavě a má dobré ohlasy, ale tam jsem tu možnost nevypátrala.

    Přičemž mi moc nevadí, pokud správa pro admina bude v angličtině.

    Pak ještě nevím, jak to je s obrázky, zda mohou mít dva různé názvy a uloženy jen jednou apod.

    Asi se potřebuju rozhodnout na začátku před založením, abych věděla, jak nadefinovat strukturu (případné subdomény atd.) a odkazování.

    Děkuji za reakce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti