tuneweb

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Příliš mnoho souborů #17087

    tuneweb
    Participant
    Web

    Původně nahrané soubory, kterých je příliš mnoho v jednom adresáři, mažu a nahrávám znovu do více adresářů. Tím řeším problém, kvůli kterému tato diskuze začala. S nově nahranými soubory již v podstatě ani stejný problém vzniknout nemusí. Je to časově docela náročné, ale pevně věřím tomu, že až tam udělám pořádek, budu moci používat některý File Manager, takže případné další problémy už budu řešit s menší námahou.
    Pokud jde o vámi zřejmě oblíbenou Picasu – původně jsem používal webová alba Picasa, ale fotek už bylo tolik, že se nevešly do volných 15 GB a musel jsem staré mazat. Takže jsem založit tento web, kde to můžu mít pohromadě.
    Šablonu jsem upravil a velká písmena na začátku slov rázem zmizela. Jak je to jednoduché, když člově ví, jak na to.
    Ještě jednou mnohokrát děkuji

    odpověď na téma: Příliš mnoho souborů #17085

    tuneweb
    Participant
    Web

    Díky za rady, problém je snad konečně vyřešen. Stáhnul jsem WP 3.8 CZ, nainstaloval plugin Custom Upload Dir a ono to funguje, jak se čekalo. Jen drobný poznatek – ten plugin mi hlásil, že ho v této verzi ještě nikdo nezkoušel. Nuže, byl jsem první a funguje.

    Ještě mám jeden dotaz z jiného soudku – když vytvářím příspěvek, píšu v názvu třeba “Dětský den u koní”, jakmile však příspěvek publikuju, objeví se “Dětský Den U Koní” – každé slovo začínáí velkým písmenem. V editaci je to normálně. Poradíte, co stím?

    Ještě jednou moc děkuji za předchozí rady.

    odpověď na téma: Příliš mnoho souborů #17083

    tuneweb
    Participant
    Web

    Jo, máte recht, chyba je v přílišném množství souborů. Když to nechám v klidu, po 90 vteřinách se mi zobrazí chybová hláška, že čas vypršel. Takže tudy cesta nevede.

    Složku wp-content nechci nastavit jako hlavní, jen jsem zkoušel, jestli ten File manager vůbec neco zobrazí. Je mi jasné, že takto nelze.

    Ten druhý plugin se chová stejně, jen s tím rozdílem, že po uplynutí 90 vteřin celý WP zamrzne.

    Načítat orázky z Picasy je určitě vynikající řešení, jen jsme si nerozuměli. Já mám obrázky na lokálním disku a Picasu používám na jejich základní úpravy a pořádání. Takže mi nezbude, než to postupně mazat a nahrávat znovu do samostatných adresářů.

    Chtěl jsem si stáhnout plugin Custom Upload Dir a pustit se do toho, leč ouha, zase chybka. Ten plugin je komapatibilní až od verze 3.5.1 a já mám 3.4.2. Zatím nechci WP aktualizovat, protože jsem pro vyšší verzi nenašel češtinu (kterou preferuji). Máte pro mně ještě nějakou radu? Pokud ne, budu muset aktualizovat na aglickou verzi a nějak se s tím poprat, ale joj! ;-(

    odpověď na téma: Příliš mnoho souborů #17081

    tuneweb
    Participant
    Web

    Pěkně prosím ještě o radu, jak zacházet s tím File Managerem (viz. výše). :-(((

    odpověď na téma: Příliš mnoho souborů #17080

    tuneweb
    Participant
    Web

    Teď jsem se dostal kousek dál, ale pořád je to k ničemu. V menu nastavení – Média jsem si změnil adresu k ukládání nahraných souborů jeń na wp-content. File Manager mi teď zobrazuje adresáře, mj. i adresář uploads, ale ten mi nejde otevřít. Když na něj kliknu pravým tlačítkem myši a zvolím “preview”, otevře se mi nové okno “Forbidden. You don’t have permission to access /wp-content//uploads/ on this server.” Oprávnění k přístupu v nastavešní File Manageru mám. Takže jsem zase v …

    odpověď na téma: Příliš mnoho souborů #17079

    tuneweb
    Participant
    Web

    Tak jsem si stáhnul Media File Manager Advanced v blahém domnění, že to bude jednoduché a není. Když se mi otevře, mám jenom prázdná okna, kde mohu vytvořit nový adresář. Zkusil jsem, vytvoří se nový adresář pod wp-content/uploads. Ale nejsem schopen se podívat na stávající adresáře, například na ten inkriminovaný wp-content/uploads/2013/10, abych z něj soubory přesunul do adresáře nového. Co sakra zase dělám špatně?
    (používám WP 3.4.2 s češtinou).

    odpověď na téma: Příliš mnoho souborů #17077

    tuneweb
    Participant
    Web

    Díky za rady. Podle toho, co mi hlásí Picasa, kterou používám pro pořádání obrázků, jsem tam nahrál asi 11 tis. obrázků.

    Zkusím ten plugin, mám obrázky pojmenované tak, že vím, který kam patří. Je to sice pracné, ale já jsem poměrně pilný, takže to snad zvládnu.

    Jen se ještě chci zeptat: když smažu příspěvek a poté všechny obrázky v menu “Média”, je to smazáno všechno? Aby mi tam něco nezůstávalo viset a já se zase nedivil.

    Děkuji.

    odpověď na téma: Příliš mnoho souborů #17075

    tuneweb
    Participant
    Web

    Prosím, bude se se mnou ještě někdo bavit, nebo se mám jít pověsit???

    odpověď na téma: Příliš mnoho souborů #17074

    tuneweb
    Participant
    Web

    to je právě to, že moc nevím, o čem mluvíte na fóru. Takže ze sebe zae musím udělat blbce: jak poznám nepotřebné náhledy? A jak se dostanu “commanederem na ftp”?
    P.S. Já vím, co je comamnder, vzhledem k tomu, že jsem vyrostl na DOSu používám ho raději než všelijaké průzkumníky, momentálně už několik let k plné spokojenosti Windows Commander 5,0. Ten se taky umí připojit na ftp, ale chce po mně volby, které neumím vyplnit…

    odpověď na téma: Příliš mnoho souborů #17072

    tuneweb
    Participant
    Web

    Myslím, že budoucnost řešit není třeba. Pokud budu používat automatické vytváření měsíčních adresářů, bude to do budoucna vyhovovat, těch fotografií za měsíc zase není tolik, aby tento problém vznikl znovu (z wedosu mi napsali, že je přípusné mít v jednom adresáři “řádově tisíce položek” a já mám za celý letošní rok 2400 fotografií).

    V adresáři www/wp-content/uploads mohou být skutečně nejdříve nahrané fotky, než jsem zaškrtl tu volbu, to už si fakt nepamatuji, než jsem se naučil nahrávat, chvilku mi to taky dalo přemýšlení.

    Teď jde o to, jak dostat fotografie z těchto dvou adresářů do jiných. Pokud bych měl nějaký souborový manažer, kterým by to šlo, nevidím v tom problém,v drtivé většině mám fotografie jako soubory pojmenované tak, že z názvu poznám, kam patří. Takže i když jsou jich v adresáři 2013/10 mraky, dovedl bych je “rozstrkat” do různých adresářů, kdybych věděl jak.

    odpověď na téma: Příliš mnoho souborů #17070

    tuneweb
    Participant
    Web

    Trefil jste to docela přesně. Chápu, že problém by mohl být v tom, že nemám
    zaškrtnutou “Ukládat nahrané soubory…”. To už jsme objevil. Zaškrtnutá ta
    volba byla, ale nahrával jsem obrázky z minulosti, když jsme ještě web
    neměli, ale obrázky jsem schovával. Nahrával jsem to v říjnu, takže se
    všechny nacpaly do 2013/10 (a je jich tam 52782). A teď je potřebuju
    přesunout, nebo smazat a nahrát někam jinam (např. 2007/12; 2007/11, … atd
    … až 2013/12), aby to bylo dle představ wedosu, ale neumím to. Možná by se
    vám to ujasnilo, kdybyste se kouknul přímo na http://www.tune-nechanice.cz, menu
    “fotogalerie podle roků” – tam je ten problém celý.

    Pokud jde o adresář www/wp-content/uploads, nemám tušení, co v něm vlastně
    je (údajně 17926 souborů), mám jenom jeden web, tohle si nechávám na
    později, snad na to přijdu.

    Potřebuju nějaký skutečně blbecký návod. Sice pracuji s počítači od dob
    děrných štítků (je mi 61), ale vždy jen jako “poučený uživatel” a o tom, jak
    funguje web v podstatě nemám potuchy.

    Díky za radu a hlavně trpělivost, asi to se mnou nebude jednoduché.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti