Millbo

Přehled odpovědí

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Editor Gutenberg #37610

    Millbo
    Participant

    Souhlasím, že příliš mnoho volnosti může vést k chybám, ale neměl by o tom rozhodovat sám uživatel? Konečně, každým nainstalovaným doplňkem riskuji potíže, proč se v některých případech mohu rozhodovat sám, jestli riziko chci nebo nechci podstoupit a v případě editoru za mě najednou rozhodne někdo jiný?

    Nesouhlasím ovšem s tím, že web nemusí dodržovat základy typografie. Důvody jsou i praktické z hlediska čitelnosti, srozumitelnosti, atp. Proč je takový problém odstranit z konce řádků předložky a spojky nebo zabránit (Váš příklad) rozdělení “20 Kč” na dva řádky. Mě vždy učili, že profesionální text musí být nejen obsahově, ale také typograficky a stylisticky na výši. Starý editor se mi aspoň částečně přizpůsobil (a riziko ohledně “havárie” jistě nebylo o mnoho menší), nový ne…

    odpověď na téma: Editor Gutenberg #37608

    Millbo
    Participant

    Po dlouhém váhání jsem Gutenberg povolil (konečně, stejně to jednou přijde…), po chvilce seznamování se v něm dá pracovat, ale co mě strašně rozčiluje je nemožnost si jej více upravit. Do starého editoru jsem si přes plugin mohl do nabídky editoru doplnit třeba vložení nedělitelné mezery (+ některé pluginy si přidaly vlastní ikony) a vůbec si vše přeskládat dle potřeby. U Gutenberga se mi nic moc doplnit/změnit nedaří. Pluginy co jsem vyzkoušel maximálně doplní nové druhy bloků. V nabídce bloku pro odstavec je pořád jen zarovnání textu, odkaz a změna typu bloku. Chybí mi možnost vkládat speciální znaky, nezlomitelné mezery a pomlčky, horní či spodní index… Proč není Gutenberg více přizpůsobitelný? Má to nějaký logický důvod?

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti