migelo

Přehled odpovědí

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Menu pro přihlášené, upload #7239

    migelo
    Participant

    Mám pocit, že bych se měl napsat, jak jsem body 1 a 3 jednoduše vyřešil. Další budou mít jednodušší práci.

    Odpověď je plugin Sidebar Login, který umožňuje přihlašování z hlavní stránky, nastavit přesměrování, resp. umožňuje zůstat na hlavní stránce po přihlášení. Také je možné v jeho nastavení specifikovat položky jeho menu a přiřadit jim práva.

    odpověď na téma: Menu pro přihlášené, upload #7238

    migelo
    Participant

    2. Jde mi především o udržení pořádku a přehlednosti. Některé obrázky se používají opakovaně (loga apod.), a ideální umístění je v adresáři /obr/loga. Naopak pokud uploaduje obrázky ke svému článku, bude je směrovat do předem určeného adresáře. Zde by se dalo využít způsobu /obr/datum/. Nicméně autor musí mít možnost přidat nové logo do příslušného adresáře, aniž by si pamatoval cestu z hlavy, tedy procházením. Neměl by mít ale možnost procházet nad úroveň /obr.

    1. Děkuji, prostuduji. Popíši oč mi jde. Díky spambotům a podobné havěti jsme nuceni nasadit Captchu prakticky všude. Abychom čtenářům neotravovali život, bude umožněna registrace i na webu a to sebou nese některé věci, které musíme doladit. Původně to vypadalo, že půjde jen o menu / položky menu, ale je toho více.

    K menu… původní záměr je takový, aby bylo jedno uživatelské menu, ve kterém budou odkazy typu vytvořit příspěvek, uploadovat média, upravit profil, přejít na svůj blog apod. Menu by tedy obsahovalo základní fce, které přihlášený uživatel může použít podle uživatelské úrovně (práva). Zapomněl jsem napsat, že původní web je veden v Joomle a tak se začíná téměř od nuly. Je tedy jedno, jakým způsobem bude “uživatelské menu” vytvořeno. Naopak, bude vytvořeno tak, aby se dalo co nejjednodušeji přizpůsobit těmto potřebám. S tímto návrhem souvisí i následující bod.

    3. Přihlášení… uživatel by se měl přihlásit z hlavní stránky a po přihlášení na ní zůstat. Přesměrování do administrace je podle mne nepraktické. Pokud budu chtít reagovat na komentář jako registrovaný či autor, čeká mne zbytečně dlouhá cesta. Toto bude ale podle mne jednoduchá věc, kterou jsem jenom nenašel.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti