Menu pro přihlášené, upload

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Menu pro přihlášené, upload

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  migelo a poslední změna je stará 13 let, 6 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #718

    migelo
    Participant

    Ahoj, aktualizujeme web a s tím je spojena i změna CMS. Většinu věcí jsem dohledal (pluginy), ale pár věcí se mi najít nepodařilo. A tak jdu s prosíkem o rady :-).

    1. menu pro přihlášené… nenašel jsem plugin, pomocí kterého bych mohl určit, aby se menu zobrazilo pouze přihlášeným uživatelům. Ideální by bylo, kdyby bylo možné nastavit buď přímo zobrazení položek podle práv nebo pak celá menu, která se zobrazí pouze podle úrovně práv přihlášeného.

    2. upload… existuje plugin, který by uměl procházet adresářovou strukturu? Dám příklad. V vytvořím adresář “media” a určím jej jako cíl pro upload. V něm vytvořím adresářovou strukturu a budu chtít při uploadu určit adresář, do kterého se má obrázek uložit. Samozřejmě pouze v adresáři “media”.

    Díky za rady.

    #7237

    admin
    Keymaster
    Web

    1) Menu pouze pro přihlášené

    Pokud jde o celé menu, tak by to nemělo být složité. Najdete v šabloně funkci, pomocí které je menu zobrazováno a přidáte před ni podmínku pomocí funkce is_user_logged_in() (ověřuje, zda je uživatel přihlášen). Pokud jde o kontrolu jednotlivých uživatelských úrovní, tak je možné použít funkci current_user_can(), která testuje jednotlivé oprávnění a podle toho se pozná úroveň.

    Pokud tedy víme, že mazat příspěvky (delete_posts) nemohou Návštěvníci, ale až Spolupracovníci, tak je možné použít následující podmínku (zobrazí menu všem kromě Návštěvníků):

    <?php if ( current_user_can('delete_posts') ) { Zobraz menu } ?>

    Je to trochu složitější, ale po prostudování uvedených odkazů to určitě půjde nebo se klidně dále ptejte na podrobnosti.

    Horší už to bude s jednotlivými položkami menu, zatím jsem neviděl plugin, který by uměl něco podobného s menu představenými ve WordPressu 3.0, ale záleží hodně jakým způsobem konkrétní menu vytváříte (pomocí jaké funkce a z čeho je složeno)? Podle toho se pak můžeme odrazit dále…

    2) Upload

    Nějaké pluginy na procházení složek myslím existují, ale nevím o kombinaci s možností přiřazení vytvořeného adresáře pro nahrávané obrázky pro nějaký konkrétní příspěvek. K čemu je to přesně potřeba? Raději bych podobné věci moc neupravoval, abyste zajistil budoucí kompatibilitu. Pokud jde o to, aby měl každý příspěvek (stránka) svůj vlastní adresář s obrázky, tak to lze zajistit např. pomocí pluginu Uploads Folder, který je kompatibilní s nejnovějším WordPressem.

    Každopádně nevím, zda jsem nějak výrazně pomohl, ale pokud upřesníte požadavky, tak se na to ještě můžeme podívat (zejména zobrazování položek menu pro jednotlivé uživatelské úrovně je zajímavé).

    #7238

    migelo
    Participant

    2. Jde mi především o udržení pořádku a přehlednosti. Některé obrázky se používají opakovaně (loga apod.), a ideální umístění je v adresáři /obr/loga. Naopak pokud uploaduje obrázky ke svému článku, bude je směrovat do předem určeného adresáře. Zde by se dalo využít způsobu /obr/datum/. Nicméně autor musí mít možnost přidat nové logo do příslušného adresáře, aniž by si pamatoval cestu z hlavy, tedy procházením. Neměl by mít ale možnost procházet nad úroveň /obr.

    1. Děkuji, prostuduji. Popíši oč mi jde. Díky spambotům a podobné havěti jsme nuceni nasadit Captchu prakticky všude. Abychom čtenářům neotravovali život, bude umožněna registrace i na webu a to sebou nese některé věci, které musíme doladit. Původně to vypadalo, že půjde jen o menu / položky menu, ale je toho více.

    K menu… původní záměr je takový, aby bylo jedno uživatelské menu, ve kterém budou odkazy typu vytvořit příspěvek, uploadovat média, upravit profil, přejít na svůj blog apod. Menu by tedy obsahovalo základní fce, které přihlášený uživatel může použít podle uživatelské úrovně (práva). Zapomněl jsem napsat, že původní web je veden v Joomle a tak se začíná téměř od nuly. Je tedy jedno, jakým způsobem bude “uživatelské menu” vytvořeno. Naopak, bude vytvořeno tak, aby se dalo co nejjednodušeji přizpůsobit těmto potřebám. S tímto návrhem souvisí i následující bod.

    3. Přihlášení… uživatel by se měl přihlásit z hlavní stránky a po přihlášení na ní zůstat. Přesměrování do administrace je podle mne nepraktické. Pokud budu chtít reagovat na komentář jako registrovaný či autor, čeká mne zbytečně dlouhá cesta. Toto bude ale podle mne jednoduchá věc, kterou jsem jenom nenašel.

    #7239

    migelo
    Participant

    Mám pocit, že bych se měl napsat, jak jsem body 1 a 3 jednoduše vyřešil. Další budou mít jednodušší práci.

    Odpověď je plugin Sidebar Login, který umožňuje přihlašování z hlavní stránky, nastavit přesměrování, resp. umožňuje zůstat na hlavní stránce po přihlášení. Také je možné v jeho nastavení specifikovat položky jeho menu a přiřadit jim práva.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti