lioness2

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 29)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Editace textu email šablony ve Woocommerce #35048

    lioness2
    Participant

    Také jsem si s tím nevěděla rady, až mi v jiné diskuzi došlo, že v šabloně je třeba hledat anglický text. Ten je totiž pak následně překládán do češtiny ve Woocommerce ;-)
    Takže například v šabloně “nové objednávky” najdete toto a můžete přepsat to, co je označeno tučně:
    <p><?php _e( “Your order is on-hold until we confirm payment has been received. Your order details are shown below for your reference:“, ‘woocommerce’ ); ?></p>”

    odpověď na téma: Skrytí data vytvoření u příspěvku #34802

    lioness2
    Participant

    Tak vyřešeno :-) Zkusila jsem se tam ještě prokousat přes SiteOrigin CSS a zadařilo se.

    To co zabralo je:

    .entry-meta-date.updated {
    display: none;
    }

    I tak vám moc děkuji za snahu a přeji krásný zbytek víkendu.

    odpověď na téma: Skrytí data vytvoření u příspěvku #34801

    lioness2
    Participant

    Děkuji. Ano, to bych také mohla, ale bohužel tím mi zmizí celý meta panel, což není žádoucí. Zejména z důvodu zmizení kategorie (není drobečková navigace). Tedy jak jsem psala již zkraje, ráda bych, aby v příspěvku byl vidět jen autor a kategorie…
    Pořád doufám, že na to někdo přijdete ;-)

    odpověď na téma: Skrytí data vytvoření u příspěvku #34797

    lioness2
    Participant

    Dobrý den,
    děkuji. Jsem zvyklá úpravy CSS zadávat přímo do CSS šablony v administraci. Snad to nevadí…

    Když zadám váš první kód, tak mi skutečně datum zmizí, ale jen z výpisu příspěvků v kategorii. V detailu příspěvku však datum stále vidět mám.

    Vámi uvedený druhý kód neudělá vůbec nic – datum je vidět jak ve výpisu tak i v detailu stále (ten jsem také původně zkoušela upravit ale zadávala jsem visibility: hidden protože takto mám schované komentáře, ale zde bohužel také bez úspěchu).

    Tak ještě jak vymyslet zmizení v detailu příspěvku…? :-)

    odpověď na téma: FFatal error: Class 'WP_Customize_Section' #34395

    lioness2
    Participant

    Dobrý den, nevím zda jste si mezitím již nějak neporadila, ale také se mi to kdysi stalo se šablonou (a shodou okolností i včera s pluginem – tedy postup je stejný jen v případě chyby pluginu se nejedná o složku themes ale plugins):
    Najeďte si do souborů přímo na vašem webu (u poskytovatele vašeho hostingu přímo přes jeho webové rozhraní nebo přes ftp – např. program FileZilla). Tam otevřete složku wp content, poté themes a tam u vaší posledně aktivované šablony přejmenujte její složku, třeba k ní přidejte číslici 2 (the-launcher2). Případně můžete složku této šablony i smazat (pokud by to nešlo přes administraci WP). Poté se již do administrace přihlásit dokážete a vyberete jinou šablonu. Tuším, že bude nastavena nějaká základní wordpress šablona.

    Attachments:

    lioness2
    Participant

    Dobrý den,
    děkuji oběma. Již jsem také na tuto složku koukala, ale nebyla jsem si jistá. Díky vám vidím, že i v tom pojmenování jsem to ale odhadla správně a na základě vašeho ujištění jsem soubory zkopírovala a přejmenovala (jen jsem tedy dala do názvu souboru celé jméno šablony “mh-magazine-lite”). A uvidíme při případné další aktualizaci. :-)
    Musím tedy říci, že při jakékoliv nové aktualizaci (jak šablony či pluginu) mě jímá docela obava a dělám raději zálohu webu – je to opodstatněné nebo se nemám bát? Mám obavu nejen ohledně dopřeložených souborů ale hlavně aby mi nezačala šablona či plugin házet nějaké chyby a nezvládala nějaké úkony (funkce) či třeba i kódy v textech, které předtím fungovaly v pořádku, a já nemusela odstavit celý web a nějak pracně a zdlouhavě to řešit (nedejbůh hledat jiný plugin a věci předělávat)… Nebo se mám bát spíše naopak těch, co aktualizovány nejsou? ;-)


    lioness2
    Participant

    Dobrý den, můžete mi prosím ještě poradit? Týká se to uvedené šablony. Mám k ní udělán překlad do CZ (originál nebyl kompletní, tak jsem ho doplnila a malinko upravila). Aktivní mám šablonu child. Dnes jsem aktualizovala rodičovskou šablonu a překlad mi zmizel. Když jsem se pokusila na serveru doplnit do souborů šablony child novou složku languages a do ní cz soubory překladu přetáhnout, to nepomohlo. Až znovunatažení přeložených souborů přímo do složky languages v rodičovské šabloně.

    Lze nějakým způsobem tyto přeložené CZ soubory spárovat s child šablonou tak, abych je nemusela kopírovat vždy znovu při aktualizaci rodičovské šablony?

    Moc děkuji.
    PS: mám nainstalován i plugin Loco translate ale překlad šablony jsem asi dělala přes Poedit, tak nevím jak by to šlo případně propsat do Loco translate, aby to dokázal plugin načítat – zda to vůbec jde (a nerada bych to dělala znovu přes Loco, když už to přeložené mám a uložené v PC)…


    lioness2
    Participant

    Děkuji “mirekk” za článek, mohla bych to tak zkusit, nicméně šablonu již vytvořenou mám a jen jsem chtěla vědět, zda tak jak to bylo zaškrtlé při generování šablony to má ve finále fungovat tak jak se očekává… Matou mě tam hlavně ty “nezaškrtnuté” položky, nedokáži si správně odvodit rozdíl mezi nimi – ve výsledku. Mohu doložit i anglický text, bude-li to pro někoho z vás srozumitelnější…? ;-)

    Kovanda – upřesnění viz výše (mám to tedy takto správně vytvořené?) a ještě k vašemu vyjádření:
    1. Takže pokud (samozřejmě při aktivní child šabloně) kód vložím do Vzhled-přizpůsobit-CSS nebo do SiteOrigin CSS (myslím buď a nebo, nikoliv do obojího duplicitně), změna se projeví hned a v obou případech se nemusím obávat o ztrátu při aktualizaci šablony či pluginu ju? PS: ať tak či tak, mám jej raději zálohovaný i v .doc v PC ;-)
    2. A pokud bych kód vkládala do style.css ve složce child šablony na webu, tak se změny neprojeví hned ale až po obnovení “mezipaměti” a musím provést vámi doporučené kroky abych vůbec změnu zaznamenala ju.
    3. Pokud tedy platí ano pro bod jedna (že se nemusím bát ztráty), je nějaký důvod či výhoda proč bych neměla ukládat kód do WP ale ukládat ho přímo do style.css?

    Děkuji.

    Attachments:
    odpověď na téma: Plugin na překlad webu #31736

    lioness2
    Participant

    Dobrý den,
    nejsem znalec, tedy odborně vám neporadím, ale plugin Jetpack obsahuje widget Google translate. Když ho dáte do sidebaru, pak přímo na stránce můžete rozkliknout a vybrat jazyk, a celá stránka se vám přeloží do vybraného jazyka. Nevím tedy do jaké míry korektně ale také by to byla varianta…

    odpověď na téma: Jak upravit design štítků? #31735

    lioness2
    Participant

    No vida, jak málo stačí, změnit tečku za křížek a bylo by.. Njn, ještě se mám hodně co učit. A až mám skoro výčitky, že jste si kvůli tomu opět šablonu instaloval, ikdyž jsem psala, že tohle není zase tak “nutné”… Každopádně děkuji, funguje to.

    Ovšem mám teď jinou “komplikaci”, nejsem si jistá, zda úpravu CSS skutečně vkládám na správné místo (ohledně ošetření stability úprav do budoucna). Ale na to jsem již založila nové téma, když byste pak měl chvilku a mrknul na to případně také? ;-) https://www.separatista.net/forum/tema/jak-spravne-vytvorit-sablonu-child-v-child-theme-configurator#post-31728

    Děkuji.

    odpověď na téma: Jak správně vytvořit šablonu Child v Child theme configurator? #31728

    lioness2
    Participant

    doplňuji obrázky

    odpověď na téma: Jak upravit design štítků? #31724

    lioness2
    Participant

    Jé super! A já měla někde v hlavě něco o tom, že by tam asi mělo být nějaké “zdůraznění” ale nějak jsem si nemohla vzpomenout jak to bylo (kdysi jsem o tom četla). Moc děkuji. Já myslím, že takto to bude absolutně dostačující, případně si s tím, ještě trošku pohraji :-)

    Já jsem to vůbec nemyslela ve zlém, jen mě to trošku překvapilo, že jsem zatím od admina nedostala žádnou odpověď – i na jiné dotazy, ale tam to mohlo být i tím, že jste mezitím odpověděl vy ;-) Ano uznávám, toto se netýká přímo WP jako takového, ale ve fóru je téma Šablony a CSS, a jedná se o šablony pro WP, tak bych odpověď čekala :-D

    Ještě jednou zdůrazňuji, že nic nebylo proti “adminovi” myšleno negativně, ale i tak jsem ráda, že jste tu vy, protože zrovna mně jste pomohl nejvíce jak to šlo.

    A nyní jsem ještě objevila jednu nesrovnalost, není to zcela důležité, mohu nechat štítky jen tak volně.. Nicméně jak jsem upravila štítky i v tom záložkovém widgetu Hueman, tak teprve nyní jsem povyjela na stránce výše a zjistila jsem, že zadáním úpravy volby .alx-tabs-container jsem dosáhla sice úpravy vzhledu štítků v záložce, ale v záložkách typu nejnovější a nejčtenější příspěvky (nejsou na obrázku) jsem si tímto také rozhodila vzhled (orámoval se mi náhledový obrázek, název příspěvku, kategorie i datum a zvětšily se mezery mezi nimi) – tedy jsem pochopila, že tato volba upravuje vzhled všech typů záložek ve widgetu. Zkoušela jsem tedy vložit jinou volbu (název prvku – viz obrázek žlutě) aby se upravily jen štítky v záložce štítků, ale zřejmě chybný, protože nic nereaguje. Přikládám ještě obrázek kódu, kdyby vás napadlo jak na to, ale jak jsem psala výše, toto není pro mne nezbytně nutné, spíš že bych se opět poučila o něco víc :-)
    Děkuji.

    Attachments:
    odpověď na téma: Jak upravit design štítků? #31721

    lioness2
    Participant

    Dobrý den,
    význam tohoto fóra samozřejmě chápu a vůbec jsem neměla na mysli další komunikaci emailem, jen zaslání odkazu na příslušnou stránku s tím, že odpovídal byste opět zde ;-) Také chápu, že odpovědi zde ve fóru jsou nezávazné a ne vždy musí být 100%. Malinko mě zaráží skutečnost, že i přesto, že v každém emailu po instalaci či aktualizaci WP se nachází doslovný odkaz na toto fórum, který působí, že toto fórum slouží právě k řešení problémů s WP v ČR, zatím jsem zde dostala odpověď na své dotazy jen od vás, od admina nikoliv, ačkoliv na jiné dotazy odpovídal. Ale samozřejmě také naprosto chápu, že časově je těžké to zvládat a je možné, že admin odpovídá zejména na dotazy působící “vážným problémem”.. Nebo to může být také tím, že jsem přikládala obrázky a zatím se mi nikdy nepodařilo založit téma s tím, že se mi obrázek nahraje rovnou a vždy jsem ho musela přikládat do další zprávy, a tím má otázka pak působí jako minimálně jednou “zodpovězená”, pokud se přehlédne kdo naposledy odpovídal ;-) Ale to opravdu nepíši jako výtku.
    Každopádně jsem velice vděčná za vás a za vaši ochotu, bez které bych se těžko pohnula dál a také jsem se toho i dost naučila.

    A nyní k vašemu kódu. Zabral :-) Dokonce se mi po několika marných pokusech podařilo najít i správný název prvku a změnit i vzhled štítků přímo ve widgetu šablony Hueman (záložky zobrazující komentáře a štítky) ;-) Přikládám obrázek, kdy:
    – v horní části je jen vložený váš kód (k záložkovému widgetu Hueman), abyste viděl jak naskočil aniž bych ho upravila
    – ve spodní části je kód včetně zobrazení běžného WP widgetu štítků, kde jsem si vyzkoušela nějaké změny a upravila odstupy a výplň orámování.
    A ráda bych se ještě zeptala:
    a) zda by šlo nějak zařídit, aby velikost písma byla ve všech štítkách stejná? (dočetla jsem se na webu právě o nějakém kódu v php, kdy má WP nastaven nějaký standard nejmenší písmo 8 a největší 22 – dle toho v kolika příspěvcích je štítek označen, tak nevím zda to půjde upravit přes CSS), zkoušela jsem tam přidat řádek font-size: 14px; – i jiné velikosti, ale nereaguje – viz obrázek “žlutě”

    b) je evidentní, že se štítky řadí dle abecedy. Nešlo by to nějak udělat, aby se řadili dle velikosti tak, aby byla vyplněna celá šířka bloku? Respektive pro představu, aby se štítky rovnaly ve stejném duchu jako když u písma zadáte zarovnání “do bloku”?

    I kdyby snad nic z toho nešlo, budu i tak o mnoho spokojenější již s tímto výstupem, než to bylo předtím. ;)
    Moc děkuji.
    PS: váš druhý kód jsem nepřehlédla (zobrazuje štítky po najetí modře), také je velmi užitečný.

    Attachments:
    odpověď na téma: Jak upravit design štítků? #31713

    lioness2
    Participant

    Dobrý den, jste zlatej, že jste se objevil, bohužel to mám pod režimem údržby :-( Jde to upravit přes CSS nebo je nutné zasahovat někam do PHP? Jestli jsem to správně pochopila z naší minulé diskuze, tak já si přes “prozkoumat prvek” mohu zjistit název prvku a pak k němu zadat nějaké vlastnosti do CSS šablony že? Ale co jsem četla nějaká témata na webu, tak tam psali o úpravě v nějakém .php souboru a to by asi nebylo příliš bezpečné…? Já bych to třeba i na chvíli z toho režimu údržby vypnula a poslala vám odkaz na web, ale nechci ho tu zveřejňovat :-( Jak funguje dole tlačítko “poslat jako soukromou odpověď”? Nebo pokud by vám nevadilo mi napsat email na můj pracovní email info@fotoreal.cz, a já bych vám to poslala do emailu…?

    odpověď na téma: Jak upravit design štítků? #31701

    lioness2
    Participant

    Nikdo neví nebo byl jen můj dotaz přehlédnut? :-( Je to pro mne opravdu důležité, protože štítky se mi v základu šablony zobrazují absolutně nevhodně.. Pokud by nešlo zcela změnit vzhled (orámování, pozadí apod.), pak bych potřebovala alespoň nějak pořešit, aby se mi štítky (slova) nepřekrývaly – viz obrázek…
    Děkuji.

    Attachments:
    odpověď na téma: Jak upravit design štítků? #31665

    lioness2
    Participant

    nevím proč se nepřiložil obrázek (20 kb), zkouším znovu…


    lioness2
    Participant

    Ano, tuto možnost znám, ovšem to co na mě vyběhne je pro mě stejně španělská vesnice :-D To už by bylo na školení..
    Prozatím vám moc děkuji a nyní se musím věnovat méně příjemné věci – zřejmě mi odchází HDD v NTB… :-(


    lioness2
    Participant

    Vypadá to, že to zabralo. Moc děkuji! :-) Jak to musí být vše jednoduché, když člověk přesně ví, jak se která oblast v šabloně nazývá že, pak ji jen najít a dát správný kód… :-)


    lioness2
    Participant

    Funguje! Jste zlatíčko – i ta mezera je opravdu dost vhodná. Moc děkuji :-)

    Zakoupila jsem si knihy HTML pro zelenáče a CSS pro zelenáče, tak snad mi to bude k užitku až najdu víc času se do toho ponořit… ;-)

    PS: ještě jen takový dotaz, jestli byste nevěděl… když najedu na tuto stránku: http://www.fotoreal.cz/category/uzavreno-archiv/, tak se mi v počítači ukazuje správně ale v telefonech chybí v seznamu položka “ceny”. Tedy např. u Byt 1+KK Příbram se v počítači ukazuje “PRODEJ: 590.000,- Kč/nemovitost” ale v telefonu toto zcela chybí a je tam prázdné místo. Upřesním, že tento text je napsán u příspěvku ve “stručném výpisu příspěvku”. Je to běžné že na telefonech se stručný výpis příspěvku neukáže? Nebo je to jen typ od typu telefonu? Zkoušela jsem to na Nokii N8 (Symbian) ale tam se toho neukáže víc, třeba ani galerie, ale přeci jen je to již “starý” telefon :-D a na Huawei tuším že to byl typ 6 lite (Android).


    lioness2
    Participant

    Musím velice ocenit, že mi nejen napíšete postup, ale také vysvětlíte důvod. To se mi opravdu moc líbí a vyhovuje mi.
    Bohužel však když zadám oba tyto kódy do CSS, tedy:
    .cat-item {
    text-align: right;
    }

    .widget_categories li a {
    display: inline;
    float: left;
    }
    Pak výsledek je rozhozený. Respektive čísla jsou správně zarovnána do prava, ale texty kategorií jsou odskočené – viz obrázek (zkoušeno na subdoméně, tam mám kategorie 2 namísto jedné na doméně). Tak nevím :-(

    Attachments:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 29)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti