jirikcoman

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Přidávání přispěvku "do budocnosti" #11510

    jirikcoman
    Participant
    Web

    Pokud člověk zadává příspěvky do budoucna často a ve větším počtu, určitě se může hodit plugin: WordPress Editorial Calendar který zobrazje kalendář s plánovanými příspěvky, se kterými se dá jednoduše šoupat mezi jednotlivými dny.

    odpověď na téma: 502 Bad Gateway #11497

    jirikcoman
    Participant
    Web

    Takže problém je tu opět…

    tentokrát přistupuju přes port pro PHP5.3.13, který mám na virtuálu default:

    Chyba 324(net::ERR_EMPTY_RESPONSE): Server ukončil spojení, aniž by odeslal jakákoli data.

    porty 85 a 84 (php 5.2 a 5.4) jsou ok a aplikace běží. monitoroval jsem si využití APC a k chybě došlo bezprostředně po přetečení APC, sice se promázla, ale evidentně tam “něco” zůstalo.

    Takže zatím přepnu virtuál na PHP5.2 a zkusím s Active24 vykomunikovat individuální nastavení, tedy aby to pro můj virtuál a php 5.3 vypli.

    Díky za snahu a invenci. Hlavně ten odkaz na Active24, který mi prozradil jak mají řešenou architekturu, doteď jsem asi 10 let hostoval jinde a tam takové vychytávky nebyly.

    odpověď na téma: 502 Bad Gateway #11496

    jirikcoman
    Participant
    Web

    tak mne napadla příčina. Pročetl jsem si ještě nějaké zdroje a tuším, že problém je v APC, které je na serveru zapnuté. v pluggable.php dochází k definici funkcí, které se cachují. Paměť se poškodí a celé to na tom filu chcípne. Tím že ho přeuložím se APC domnívá že došlo ke změně a proto původní cache zahodí, vytvoří novou cache, která je nepoškozená a vše se zas rozběhne. Ověřím si to hned jak ta situace opět nastane.

    odpověď na téma: 502 Bad Gateway #11495

    jirikcoman
    Participant
    Web

    Prepsanim zmineneho souboru uz je zase chyba vyresena. az se to projevi znova tak uz budu vedet. tipuju ze se tomu souboru nastavi spatne prava ale proc…

    odpověď na téma: 502 Bad Gateway #11493

    jirikcoman
    Participant
    Web

    problém je, že když to nastane (aktuálně k tomu opět došlo), tak celý wordpress nenaběhne, nezobrazí se vůbec nic, rovnou dostávám chybu 502.

    1. nic takového nebylo

    2. nelze aplikovat standardně

    3. nelze aplikovat standardně

    krok 3 řeším v tabulce wp_options smazáním active_plugins. Výsledek stejný. Naschvál jsem teď zkusil nahrát přesnou kopii pluggable.php pod jiným názvem a to ve wp-settings requirnout místo původního a rozjelo se to… přeuložení souboru opět chybu vyřešilo…

    Jinak dík za ten odkaz na Active 24, tohle mě fakt nenapadlo.

    odpověď na téma: 502 Bad Gateway #11491

    jirikcoman
    Participant
    Web

    1. ano to mě napadlo jako první, ovšem v tomto případě bych očekával, že nepůjde nic. Ale mé php věci normálně chodí. Hlavně s tím v podstatě nic neudělám, leda bych stěhoval providera.

    2. tady bych si tipnul že problém není, vzhledem k tomu že šablona je extrémně očesaná a skoro nic neumí, dohromady asi 40kb, z toho přes 10 mají CSS.

    3. ano, to podezření mám také, jelikož ale nedokážu chybu replikovat na “vyžádání” bude problém rozousknout který, nějaké jsem povypínal, protože tam byly zcela zbytečně (třeba věci pro jednorázové importy). Pokud to ale opravdu spravilo přehrání pluggable.php (s identickým obsahem) tak je to fakt podivné.

    Dnes jsem ještě chvíli googlil, našel jsem nějaké povídání od uživatelů wordpresu, ale týkaly se zcela jiné verze (4-5 let starý problém), kde to někdo vyřešil vymazáním cookies, protože chyba se mu projevovala jen v obvyklém prohlížeči (já to zkusil z více, dokonce různé providery internetu). Někdo pak podobný problém zmiňoval při publikování příspěvku (což by odpovídalo i mému případu)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti