Ztráta zápatí stránky

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 6 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #33674

    autosema
    Participant

    Dobrý den, jsem tady nový, ale před pár lety mi jeden “odborník” vytvořil stránky, které postupně přestaly uplně fungovat. Postupně se s tím peru, ale hlavní problém mám teď s tím, že mi úplně zmizelo zápatí a místo toho tam je textové pole pro vložení hesla a tlačítko login, kterém však nikam neodkazuje. Prohledal jsem snad všechny položky v menu, ale nenašel jsem nic, co by mi tam připadalo navíc. Pokud to není zakázané, tady je odkaz na stránku: http://www.autosema.cz – dole je na každé stránce toto pole.. Někdo nějaký nápad, jak se toho zbavit aby tam bylo zpět původní zápatí?

    Stejně tak i logo v Menu, mám tam vložené celé logo (kromě písmen ASR je vespod nápis Autosema Racing), ale to logo je vždy uřízlé (dřív bylo taky správně). Dále třeba v kontaktech se nezobrazuje mapa, která dřív také fungovala..

    Prostě postupně ty stránky přestaly fungovat, přestože zpočátku tam bylo vše tak, jak mělo. Někdo nějaký nápad?

    Všechny pluginy i samotný wordpress jsem zaktualizoval, ale změna nenastala.

    #33708

    admin
    Keymaster
    Web

    To je bohužel těžké, ale řekl bych, že mohl být web napaden (hacknut), což by vysvětlovalo, že se stránky začaly samy od sebe hroutit. Nějaký pozůstatek může být v nějakém pluginu nebo šabloně. Zkuste aktivovat na zkoušku základní šablonu Twenty Seventeen nebo alespoň použitou placenou šablonu BeTheme aktualizujte (máte tam verzi 5, zatímco už je dostupná verze 20.6).

    #33709

    autosema
    Participant

    Děkuji za odpověď. Pravda je, že s tím napadením to bude nejpravděpodobnější varianta, protože ze serveru nám přišlo upozornění, že je detekováno odesílání spamu z našich stranek, načež zablokovali nějaky objekt. Bohužel jsme nepřišli na to, co tam bylo špatně nebo kde se tam vzalo. Jinou šablonu jsem zkusil aktivovat a ta se zdála již bez problémů. Takze tím napadením musí být postižená asi šablona. Kdybychom ji chtěli dále používat bude nezbytné ji smazat a znovu nahrát a nakonfigurovat, je to tak? Nebo by samotná aktualizace mohla pomoci?

    #33710

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, nahráním nové verze bude patrně odstraněn problém s nakaženými soubory v rámci šablony. Pozor, přijdete tím o případné vlastní úpravy šablony. Pokud ale nebyl celý web kompletně pročištěn, tak je možné, že zase dojde k opětovnému zavirování.

    #33711

    autosema
    Participant

    A jak dosáhnout takového kompletního pročištění? Co jsem už provedl bylo, že jsem celý obsah webu stáhl do svého počítače, načež mi okamžitě Symantec vyházel něco kolem 15 infikovaných a izolovaných souboru. Následně jsem takto procisteny obsah nahrál zpět na web a přehrál původní verzi. Stačí to takto?

    #33715

    admin
    Keymaster
    Web

    Těžko říci, antivirus na PC může zaznamenat jiné problémy a některé nebezpečí může zase naopak minout (skryté dveře k webu). Jeden z webů jsme řešili např. zde, je tam stručně popsaný postup na odvirování, případně si projděte související témata. Web je možné také pročistit v rámci placené zakázky.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti