Zobrazení excerptu

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  neteyescz a poslední změna je stará 13 let.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #948

    Honza
    Participant
    Web

    Ahoj všichni,

    řeším problém, jak zobrazit krátký výpis článku (např. 15 slov). Když použimu nějaký plugin, tak se mi zkrátí výpis (anotace) i u článku. Mám tedy zkrácený text na titulní stránce (to chci) ale taky zkrácený úvodní text v článku a to už nechci :(

    Jak na to? Asi bude problém v tom, že tu anotaci pokaždé vyvoláván příkazem <?php the_excerpt(); ?>, takže pokaždé to ten plugin zkrátí … ale jak to oddělit?

    Díky za radu :)

    #8179

    admin
    Keymaster
    Web

    Pole “Stručný výpis” (či automatická anotace) je spíše navrženo tak, aby zobrazovalo stručný obsah (souhrn, teaser) příspěvku právě na hlavní stránce a už by se z logiky věci nemělo zobrazovat přímo u konkrétního příspěvku. Další rozdíl je pak v tom, zda do pole “Stručný výpis” zadáváš ručně nějaký text nebo jen používáš funkci the_excerpt(), aby se úvodník automaticky vytvořil přímo z obsahu. O celé problematice úvodníků právě chystáme podrobný článek…

    Pluginy fungují většinou tak, že používají filtr excerpt_length (v manuálu je uveden i příklad). Teoreticky by ho šlo rozšířit o podmínku pro konkrétní výpis příspěvku (vložit do souboru functions.php v adresáři šablony):

    function separatista_delka_uvodniku( $length ) {

    if ( is_single() ) { return $length; }

    else { return 15; }

    }

    add_filter( 'excerpt_length', 'separatista_delka_uvodniku' );

    Takže pokud budeš u konkrétního příspěvku, tak se bude zobrazovat původní délka (výchozí je 55 slov), jinde pak pouze zkrácená verze (15 slov). Ale funguje to pouze pro automatické anotace (tedy při nepoužívání pole “Stručný výpis”). Pokud to nestačí, tak to zkus podrobněji popsat (jak to používáš, jaké funkce).

    #8180

    Honza
    Participant
    Web

    Vyhovuje mi udělt si stručný výpis ručně, krátce tam shrnu dané téma. V článku je pak stručný výpis graficky oddělen jiným stylem písma. Podívej se na pracovní verzi webu: http://wordpress.autolexicon.net/ na titulní stránce je to ok. Stručný výpis je zkrácen a všechny odstavečky jsou díky tomu stejně dlouhé. Ale když klikneš na článek je stručný výpis opět zkrácen a to právě nechci … v článku už chci vypsat celý stručný výpis.

    Šlo by to nějak oddělit? (titulní stránka / článek)

    Díky moc za rady

    #8181

    neteyescz
    Participant

    Doporučuji vyměnit ten spodní text u loga,je velmi nečitelný.

    to “náskok díky znalostem”.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti