Změna šablony

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2262

    vasek.vavra
    Participant

    Ahoj, plánuji změnu šablony Yootheme z Vanilla na Shelf. Proto bych se chtěl zeptat:

    1. existuje nějaký plugin, kterým bych upravovaný web dočasně vypnul, příp. bych tam napsal něco ve smyslu, že se upravuje? Vím, že je řešení např. přes přejmenování souboru index, ale to mi nepřipadá moc komfortní.

    2. když jsem si v administraci WP vyzkoušel LivePreview šablony, kterou chci nově používat, tak je tam samozřejmě spousta věcí, které budu muset překopat. Jenže – co když se někde uprostřed provádění změn rozhodnu, že zůstanu u původní šablony – budu muset vše měnit zpátky? Možná to píšu zmateně, ale jde mi jen o to, zda jsou např. widgety a nastavení menu vázána na konkrétní šablonu, nebo zda je to na šabloně nezávislé. Ve stávající šabloně mám např. menu ve dvou sloupcích. LivePreview nové šablony mi ale ukazuje menu jen v jednom sloupci. S tím bych si tedy musel pohrát, proto se ptám, co mi zůstane, co zmizí.

    Díky V.

    #12926

    Karlinho
    Participant
    Web

    Ahoj.

    1. Dobrý je plugin http://wordpress.org/extend/plugins/maintenance-mode/

    2. Tohle nevím na 100 %, ale mně se widgety vážou na konkrétní šablonu. Ale nech ti to potvrdí někdo jiný… ;-)

    #12927

    admin
    Keymaster
    Web

    ad 1) Přesně jak píše Karlinho, stačí přepnout web do tzv. režimu údržby (Maintenance mode), který funguje tak, že administrátor může s webem dále pracovat, ale nepřihlášení uživatelé vidí nadefinovanou hlášku. Doporučil bych ale spíše novější plugin WP Maintenance Mode.

    ad 2) Záleží na tom, jakou používáte verzi WordPressu. Od verze 3.3 si totiž WordPress pamatuje widgety a jejich nastavení i pro deaktivované šablony:

    Dále bylo vylepšeno mnoho dalších drobností, kterých si uživatelé na první pohled ani nevšimnou (např. šablony si pamatují použité widgety, takže můžete lépe experimentovat s různými šablonami), ale až je budou potřebovat, tak ocení jejich funkčnost a jednoduchost.

    Takže můžete bez obav experimentovat, po návratu k předchozí šabloně by mělo zůstat všechno zachováno. Dokonce by na vás měla po aktivaci nové šablony vyskočit i informační bublina s upozorněním, že si bude WordPress widgety pamatovat. Do budoucna se myslím plánuje i možnost přímo namapovat různé oblasti (historicky nazývaných sidebary aneb postranní panely) i s widgety mezi novou a aktuálně používanou šablonou…

    P.S. Jedinou jistotou je ale záloha databáze a její případné obnovení do původního stavu :-)

    #12928

    vasek.vavra
    Participant

    Díky všem, fungovalo to tak, jak jste napsali.

    #12929

    admin
    Keymaster
    Web

    Výborně, díky za odpověď!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti