Změna navigace šablony

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  adminteddy a poslední změna je stará 8 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25293

    adminteddy
    Participant

    Dobrý den,
    snad mi někdo poradí:-) Stáhl jsem si ve WP nabízenou šablonu. Chtěl jsem upravit pole pro navigaci (menu), přesněji zúžit výšku. Přes ” Zkontrolovat prvek” jsem zjistil, že je margin-bottom: 25px. Já chci pole zúžit na 12 px.
    V Editoru šablony jsem tedy chtěl v kaskádách upravit margin-bottom: 12px, ovšem k mému překvapení , v kaskádách jsem příslušný odkaz na “div” vůbec nenašel:-( V kaskádách hledaný “kontejner” vůbec není…
    Poradí mi prosím někdo?
    Díky. Martin

    #25294

    Azifaral
    Participant
    Web

    Těžko radit, když nevíme co :) za prvé musíme vědět o jakou šablonu se jedná a také by nebylo od věci dát nějaké URL, kde to aktuálně běží, abychom se na to mohli podívat. Takto je to velmi imaginární dotaz.

    Nicméně ona je vysoká pravděpodobnost, že tam nebude vůbec “div”, ale bude definované přes konkrétní ccs id selector např. #nav_menu

    #25295

    adminteddy
    Participant

    Aha, tak to se omlouvám, je myslel, že existuje nějaká univerzální odpověď na otázku typu “Změna výšky navigace v šabloně”. Jde to tak a tak, nebo taková změna v šabloně není možná. Přeci jenom jsem laik:-)

    Tak tedy, jedná se o šablonu Enigma. A aktuálně to běží na http://markop.cz/

    Děkuji. M.

    #25296

    Azifaral
    Participant
    Web

    .navbar-collapse {
    max-height: 340px;
    padding-right: 15px;
    margin-top: 25px;
    margin-bottom: 25px;
    overflow-x: visible;
    -webkit-overflow-scrolling: touch;
    border-top: 0px solid rgba(0, 0, 0, 0);
    box-shadow: inset 0 1px 0 rgba(255, 255, 255, 0.1);

    A zde si podle potřeby změníte ty margin položky

    #25298

    adminteddy
    Participant

    Děkuji za snahu. To co jste uvedl bych měl najít v Editoru šablony v kaskádách, že? Jenomže to tam není. Chtěl jsem jednoduše snížit margin-bottom: 25px na 12px, ale div navbar-collapse jsem nikde v Editoru nenašel:-( V tom je právě ten problém.

    M.

    #25301

    Azifaral
    Participant
    Web

    Jednoduchá odpověď, ale asi trochu složitější na opravu :) Nehledejte ve style.css, ale enigma-theme.css. Najdete jej v /wp-content/themes/enigma/css/, ale budete si na něj muset asi sáhnout přes FTP, protože ten Editor jej Vám asi nezobrazí. Já Editor příliš nepoužívám, prakticky vše dělám před FTP. A tam už jej najdete.

    #25302

    adminteddy
    Participant

    Aha, děkuji za návrh řešení. Zkusím to, ale jak jsem už psal, já jsem laik. Vše dělám přes Editor, nikoliv přes FTP, takže ani nevím, jak to přes FTP zrealizovat:-)
    M.

    #25303

    Azifaral
    Participant
    Web

    No to už je potom složitější. Upřímně, jediné co jsem našel, je wp-filemanager a zde je návod jak jej použít. On vám vlastně nahradí FTP klienta a vy se dostanete k souborům.

    Ale je potřeba si uvědomit jednu věc a to, že při každé aktualizaci šablony dojde opět ke změně upravených souborů zpět na výchozí! Takže si musíte zapamatovat, kde jste udělal jaké změny a ty následně opět nadefinovat.

    #25308

    adminteddy
    Participant

    Aha, děkuji. No, vidím, že to už bude složitější:-) Nevím, zda-li si na to troufnu je to pro mne “cizí oblast”.

    Nicméně moc děkuji za pomoc!

    M.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti