Zdeněk

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 11 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3128

    osobnikuch
    Participant

    Dobrý den, rád bych z viditelných stránek odstranil části jako je RSS,RSS komentářů,Česká lokalizace atd, krom toho sekci napsat komentář bych chtěl mít jen u některých stránek, jde to nějak smazat?

    Předem děkuju

    #15233

    ghobaj164
    Participant

    Dobrý den. RSS atd. je myslím ve widgetech. Tudíž stačí jít do administrace – vzhled – wigety a všechny widgety “vyházet” pryč. Tzn. přesunout je pryč z postranního panelu. Samozřejmě ale také myslím záleží na používané šabloně zda podporuje vzhled bez postranního panelu.

    A co se týče komentářů, opět stačí zajít do administrace – komentáře a odškrtnout políčko – Povolit návštěvníkům webu přidávat komentáře k příspěvkům a stránkám. To lze potom na každé stránce ještě jednotlivě povolit či zakázat.

    Pokud by jste u jednotlivých stránek nenašel administraci komentářů, stačí si v pravém horním rohu rozkliknout vysouvací panel – Nastavení zobrazených informací a zaškrtnout volbu – Komentáře.

    #15234

    osobnikuch
    Participant

    dobrý den, povedlo se.Děkuji za radu.

    #15235

    osobnikuch
    Participant

    Dobrý den, může mi někdo poradit, jak smažu obrázky z pozadí? Cílem je nahrát nové a staré zlikvidovat, bohužel marně. Nové se nahrají a staré dělají neplechu.

    Předem děkuji za radu

    Zdeněk

    #15236

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    to bych asi kladl za vinu šabloně – WordPress vkládá pozadí do počátečního tagu BODY jako inline styl. Pokud šablona již má určené pozadí BODY v šabloně *.CSS, tak má toto určení přednost a může dělat neplechu. Pokud to tak opravdu je navrhuji poupravit soubor stylu, ve kterém to je a umazat z položky body{} zápis background:***; anebo jakýkoliv background (image, color…) Potom už by to mohlo fungovat

    Pro další indikace bychom potřebovali vědět, co přesně to dělá (popis, obrázek nebo odkaz…)

    #15237

    osobnikuch
    Participant

    No sice děkuju za radu, ale šlo by mi napsat postup?Jak na to všechno.Fakt jsem laik na IT a v tomhle se opravdu nevyznám. Mám jen pocit že jde o znaky html?

    #15238

    osobnikuch
    Participant

    Ještě bych se rád zeptal, jestli můžu udělat foto záhlaví každé stránce zvlášť. Vím že jde udělat náhodné měnění fotek, ale potřeboval bych na pevno uložit k některým stránkám jiné obrázky.

    Zase děkuji za radu

    Zdeněk

    #15239

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Postup: otevřete styl style.css v adresáři aktivní šablony, a najdete zápis pro tag BODY a najít vlastnost background. Tu buďto vymažete, nebo upravíte jen na lehko (pokud budete vědět jak…), tak aby fungovalo pozadí vámi určené. Nastavte pozadí v administraci, a sledujte, zda se zobrazí:

    body{
    ...
    background:*;
    ...
    }

    Pokud to stále nefunguje, je zřejmě potřeba zkontrolovat, zda je v počátečním (soubor header.php) tagu BODY použíta funkce <?php body_class();?> a pokud ne, tak tento tag přepíšete tak aby tam byla. Pokud ani to nezabere, zkuste ještě zkontrolovat zápisy funkcí <?php wp_head(); ?> v souboru header.php a <?php wp_footer(); ?> v souboru footer.php, a pokud chybí, doplňte je – pokud máte šablonu z oficiálního repositáře, toto nehrozí, neboť je to při nahrávání na server tuším, kontrolováno na výskyt těchto funkcí.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti