xml feed google

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Gabika a poslední změna je stará 8 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #22677

    Gabika
    Participant

    Dobrý den,

    Potřebovala bych generovat xml feed pro google. Je na to nutné instalovat nějaký plugin?

    A ještě bych se chtěla zeptat, máme aktuální verzi wp 4.1.1 a woocommerce v. v košíku a pokladně se nám teď však zobrazují názvy v angličtině:
    CELKEM

    CART SUBTOTAL 199 Kč
    SHIPPING AND HANDLING
    DOBÍRKA 35 Kč
    CELKEM 333 Kč (Částka zahrnuje 58 Kč DPH 21%)

    Nevíte, kde je problém?

    Děkuji Gábi

    #22678

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkuste aktualizovat překlad pro WooCommerce, ale možná nejsou tyto řetězce v nové verzi přeloženy. Zkuste menu WooCommerce – Stav systému – záložka Nástroje – Aktualizace překladu – kliknout na “Vynutit aktualizaci překladu”.

    Pokud chcete generovat klasický XML feed (tedy sitemapu), tak je asi nejlepším řešením plugin WordPress SEO. Pokud chcete generovat speciální feed produktů pro Google nákupy, tak můžete použít různé pluginy, např. TFM Google Product Feed či Google Product Feed (placený).

    #22680

    Gabika
    Participant

    Ten druhý placený jsem se už dívala, ale nepodporuje produkty s variantami.
    Potřebuji feed pro google, merchant, adwords. Z google nám chodí pořád maily, že nemáme validní feed. Spustili jsme nově web stránky (předělané na platformu wp), nevěděla jsem, že je potřeba pro generování feedu speciální plugin :) V tom původním se to jen vygenerovalo.

    #22681

    Gabika
    Participant

    Ještě pokud bychom nepoužívali merchent atd. stačil by jen plugin SEO? ve vyhledávači se zatím nezobrazují naše produkty nebo jen pár. Nevím, jak dlouho trvá, než to google zaregistruje.

    #22684

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, plugin WordPress SEO bohatě stačí pro klasickou sitemapu, pro urychlení pak můžete zadat URL sitemapy do Google Webmaster Tools. Ale nevím, jaké emaily Google posílá a co se mu nelíbí… Indexace je většinou rychlá, ale zařazení do vyhledávání podle mě může nějakou chvíli trvat (zejména u nového webu)…

    Dalším pluginem pro produkty je např. WooCommerce Shopping Cart Export.

    #22726

    Gabika
    Participant

    Dobrý den,
    instalovala jsem plugin WordPress SEO a když vyplním např. na stránce Blog – údaje jako SEO titulek (Neoprenové novinky – blog coolbox, meta popis (Objevte neoprenové novinky. coolbox – česká výroba z neoprenu…), tak když pak najedu myší na zobrazenou stránku nahoře v liště otevřených oken, tak se mi tam zobrazí Neoprenové novinky – coolboxcoolbox|neoprenové termoobaly,pouzdra na mobilní telefony…

    coolbox|neoprenové termoobaly, pouzdra na mobilní telefony… – tohle bylo zadáno původně v nastavení obecném ještě než byl instalován plugin SEO. Nejde to vymazat. I když to smažu, dám uložit, stejně to tam zůstává.

    posílám screeny

    nevíte, kde je chyba?

    Nemáte zkušenost s tímto pluginem? http://podujatie.eu/e-shop/plugin-2/google-xml-feed-pro/

    Díky Gábi

    #22794

    Gabika
    Participant

    Dobrý den,
    plugin SEO WordPress jsem nainstalovala. Poté jsem vyplnila např. na stránce blog – SEO titulek (Neoprenové novinky – blog coolbox) a meta popis Objevte neoprenové novinky. coolbox – česká výroba z neoprenu. ..) Po najetí myši nahoře v liště na toto otevřené okno s touto stránkou http://www.coolbox.cz/blog/ se zobrazuje tohle “Neoprenové novinky – blog coolboxcoolbox|neoprenové termoobaly, pouzdra na mobilní telefony…”

    Tento text “coolbox|neoprenové termoobaly, pouzdra na mobilní telefony…” byl zadán v Nastavení – obecné – jako SEO titulek a meta popis, když ještě nebyl nainstalován plugin SEO. Následně jsem text vymazala, dala uložit, ale je tam vyplněn pořád :). Nevymaže se ani po uložení.
    Zobrazuje se to tak vlastně i na všech ostatních stranách.
    Přikládám screeny.

    ještě bych se zeptala, po nainstalování pluginu SEO se nám už 2x úplně chybně zobrazovala úvodní strana. Zmizel slider, sidebary atd.. nic jiného jsme neinstalovali. Myslíte, že to může být tím pluginem? Pokud bychom vynechali SEO, stačil by na sitemap jen plugin čistě pro sitemap?
    A pokud by se SEO plugin odinstaloval nebude to zase vadit “google”, když už odsud bral informace? Propojovala jsem to s google účtem. Jestli tedy nevadí, že ho odinstalujeme a instalujeme jiný..
    Nevíte, kde je chyba?

    ještě ohledně feedu pro google. Nemáte zkušenost s tímto pluginem http://podujatie.eu/e-shop/plugin-2/google-xml-feed-pro/

    Děkuji Gábi

    #23152

    admin
    Keymaster
    Web

    Odpovědi bohužel zapadly do spamu :-( Je problém ještě aktuální nebo se ho podařilo dořešit?

    #23177

    Gabika
    Participant

    Dobrý den,
    seo plugin jsme museli odinstalovat, bohužel nám vždy rozhodil úvodní stranu. Podobné dotazy už měli i ostatní s touhle šablonou, nepodařilo se to zatím odstranit. Další plugin pro seo jsme ještě nezkoušeli. Tím se mi přerušilo propojení s google účtem merchant. Můžete mi poradit, jak nyní ověřit účet? A ještě jestli nemáte náhodou zkušenost s tím pluginem výše pro google xml feed? Potřebovala bych mapu stránek a xml feed pro google.

    Díky

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti